Bijgewerkt: 27 maart 2023

Iedereen gaat in 2023 ongeveer € 90 meer verdienen. Dit betekent dat het jouw inkomen stijgt. Nu is € 90 niet zoveel. Veel gezinnen zullen hier niet de boodschappen van betalen. Wil je meer verdienen? Voor 2023 heb ik maar liefst 35 manieren om meer te verdienen.

1. Vind een beter betaalde baan

Krijg je bij je huidige werkgever slecht betaald? Wanneer het niet mogelijk is om salarisverhoging te krijgen dan zit er maar één ding op: zoek een andere baan. Zo eentje waar je beter op je plek en ook beter betaald krijgt. In 2023 liggen de banen voor het oprapen. Het moet dus niet moeilijk zijn om ander werk te vinden.

2. Start een eigen bedrijf

Misschien vind je dit risicovol maar wel ideaal om meer te gaan verdienen. Start een eigen bedrijf. Zat al je kennis en ervaring in en zoek naar klanten, cliënt opdrachtgevers. Met een eigen bedrijf kun je inkomsten makkelijk verdubbelen.

3. Onderhandel over je salaris

Goed, je wil niet ergens anders solliciteren en je vind ligt om een eigen bedrijf te starten. Onderhandel dan over je salaris. Laat je werkgever weten waarom je meerwaarde aan het bedrijf biedt. Laat ook zien wat je in de toekomst nog allemaal te bieden hebt. Misschien wil je werkgever je meer salaris geven.

4. Wordt freelancer

Misschien ben je goed met het bewerken van foto’s, video editing, websitebouw of bloggen. Word freelancer en verdien meer dan je nu doet. Dit werk kun je naast je huidige baan doen om je start helemaal voor jezelf.

5. Begin een webshop

Nog een goed idee: begin een webshop en verkoop de meest populaire of exclusieve producten. Ook weer goed te combineren met je huidige baan.

6. Word consultant in je vakgebied

Wanneer je binnen een bepaalde branche werkt dan heb je veel kennis en ervaring opgebouwd. Geven deskundig advies aan bedrijven om individuen. Ook weer een handige manier om je inkomen te verhogen.

7. Begin met dropshipping

Misschien twijfelde je even bij het opstarten van een webshop. Zie het niet zitten om voorraad aan te leggen? Start dan met dropshipping. Je laat klanten een bestelling plaatsen en die zet je door naar een leverancier. Vervolgens zorgt de leverancier voor het inpakken van het product en verzending naar jouw klant.

8. Geef online les

Ben je goed met wiskunde, Nederlands of biologie? Geef online les aan leerlingen of studenten. Bied je diensten via een platform, social media of marktplaats aan.

9. Maak en verkoop digitale producten

Meer verdienen doe je met de verkoop van digitale producten. Denk hierbij aan cursussen of e-books. Het mooie hieraan is dat je het eenmalig maakt en het continu geld blijft opleveren.

10. Verkoop online foto’s

Ben je goed met je camera en maak je mooie foto’s? Verkoop deze online. Dit kan via een van de vele stockwebsites. Maar je kunt je foto’s ook op social media of je eigen website aanbieden. Een enkele foto kun je honderden keren doorverkopen dus het levert je altijd geld op.

11. Teksten vertalen

Wanneer Engels, Frans of Duits je tweede taal is dan ligt er veel werk voor je. Bied jezelf als vertaler aan. Dat hoeft niet alleen betrekking te hebben op bovenstaande talen, elke taal die je spreekt en schrijft biedt je mogelijkheden om extra geld te verdienen. Per vertaling krijg je tussen de 10 en 25 euro betaald, soms nog wel meer.

12. Investeer in vastgoed

Wanneer je voldoende geld hebt kun je dit in vastgoed steken. Bijvoorbeeld vakantiewoningen of huizen aankopen en verhuren of doorverkopen. Bedenk dat de waarde van vastgoed de laatste decennia alleen maar is gestegen.

13. Verdien geld met beleggen

Nog een methode om meer te verdienen: beleggen in aandelen of crypto. Zorg voor een goede spreiding van je portfolio. Wil je het eens met crypto proberen? Sommigen halen hier winsten van 50% per jaar mee. Handel tijdelijk de eerste € 1000 gratis! Meld je via onderstaande link bij Bitvavo aan, dan ontvang je die bonus.

Meld je aan

14. Word een affiliate marketeer

Ook weer een mooie methode om meer te verdienen. Start een blogwebsite en word een affiliate marketeer. Hierbij promoot je de producten en diensten voor bedrijven, in ruil voor een commissie erg verkoop. Je kunt het ook via social media doen.

15. Online enquêtes invullen

Niet de beste methode om meer te verdienen want het kost veel tijd terwijl het weinig oplevert. Maar wanneer je blij bent met één of meer tientjes per maand extra dan is dit zeker een idee.

17. Start met Multi-Level Marketing

Met deze methode moet je een beetje voorzichtig zijn maar het kan veel opleveren. Feitelijk promoot je iets en breng je nieuwe leden voor een of ander programma aan. Die leden kunnen weer andere leden aanbrengen en krijgen hier ook een vergoeding voor. Wanneer je bovenaan de piramide schaadt dan verdien je het meest. Zorg dus dat je de eerste bent wanneer er een nieuw programma wordt aangeboden.

18. Verhuur je woning via Airbnb

Ga je er een tijdje tussenuit, bijvoorbeeld voor werk of vakantie? Of misschien heb je wel een latrelatie en woon je meer bij je partner dan in je eigen huis. Verhuur je woning via Airbnb. Dit levert regelmatig geld op.

19. Word een influencer op social media

Met een groot social media-account kun je je aardig geld mee verdienen. Word influencer en promoot producten of merken. Hierbij werk je met bedrijven of merken samen. Je kunt tot wel € 5000 per promotie verdienen.

20. Verkoop gebruikte spullen

Ruim je zolder of garage leeg en verkoop alles wat je niet meer kan gebruiken. Verder zou je tweedehands plannen op kunnen kopen en deze doorverkopen.

21. Doe betaald onderzoek naar producten of diensten

Bedrijven doen graag aan ontwikkeling. Ze hebben proefpersonen nodig die hun producten of diensten testen. Je krijgt heel leuk voor betaald en vaak mag je het product ook nog eens houden.

22. Word een personal shopper of styliste

Mensen met veel geld hebben graag een personal shopper of een stylist. Vind je het leuk om jezelf met luxe te omhullen en vind je het geen probleem om de elite onder het volk van dienst te zijn? Dat betekent meer verdienen want je inkomen kan plots verviervoudigen.

23. Ga aan de slag als personal trainer

Alweer een geweldige manier om meer te verdienen: bied jezelf als personal trainer aan. Vooral doen wanneer je zeer sportief bent aangelegd alles over gezondheid weet.

24. Word een huishoudelijke hulp

Wanneer je schoonmaken geen probleem vindt dan kun je aan de slag als huishoudelijke hulp. Dat doe je bij particulieren of bedrijven. Je verdient tot wel € 15 per uur. Soms kun je dit ook in de avonduren of de weekenden doen, waardoor je dit makkelijk combineert met je baan.

25. Bied je diensten aan als tuinier

Heb je groene vingers en vind het leuk om te tuinieren? Help anderen met het onderhoud van hun tuin. Je kunt tot wel € 25 per uur vragen, maar vaak liggen de verdiensten toch wat lager. Hoe dan ook, het betekent wel meer verdienen dan je nu doet.

26. Word een chauffeur voor Uber

Je hebt een auto en wat vrije tijd over. Word een chauffeur voor puber en verdienen er geld mee. Helaas moet je hier wel een vergunning voor hebben, maar je zou je diensten ook particulier aan kunnen bieden.

27. Administratieve diensten aanbieden

Help bedrijven of particulieren met een goede administratie voeren. Je biedt je administratieve diensten online of op locatie aan. Alleen doen wanneer je ook kennis hebt van administratieve zaken.

28. Bied tolkdiensten aan

Soms verloopt de communicatie stroef omdat twee partijen elk een andere taal spreken. Wanneer je beide talen goed spreekt en begrijpt dan kun je als tolk aan de slag. Dit doe je voor bedrijven, overheidsinstanties of organisaties.

29. Deelnemen aan loterijen

Misschien vind je deze een beetje flauw maar meer verdienen dan ook door deel te nemen aan loterijen. De kans dat je iets wint is niet zo groot maar als je bent dan gaat het vaak om grote prijzen.

30. Professioneel fotograaf voor bruiloften en evenementen

Vind je het leuk om op feesten en partijen aanwezig te zijn en hier foto’s van te maken? Wanneer je goed met een fotocamera om kan gaan en oog voor detail hebt dan is het werk zeker iets voor jou. Makkelijk te combineren met een andere baan omdat je meestal in het weekend fotografeert.

31. Verkoop je creatieve werken

Je maakt digitale kunst, schilderingen, handwerkjes of andere dingen. Verkoop je creatieve werken en verdien hier geld mee.

32. Op een huis passen wanneer mensen op vakantie zijn

Misschien wil je meer verdienen in de vakantieperiode. Word huisoppasser. Je let op een woning wanneer de bewoners op vakantie zijn. Je verdient er geld mee en je zit in een andere en leuke omgeving. Zo heb je ook een beetje vakantie.

33. Start een cateringbedrijf

Ben je goed in het klaarmaken van gerechten, en ook nog eens voor meerdere personen? Start je eigen cateringbedrijf. Hartstikke leuk, afwisselend en het verdient ook nog eens goed.

34. Met honden wandelen

Wanneer je dol bent op huisdieren en dan met name honden dan kun je hier ook geld mee verdienen. Laat honden uit en verdien € 5 per hond. Je kunt er makkelijk meerdere tegelijkertijd uithalen dus de verdiensten lopen op.

35. Websites bouwen

Wanneer je bekend bent met programmeertalen, CMS-systemen, design en hoe websites werken dan kun je websites bouwen. Je maakt websites voor bedrijven of particulieren. Per website kun je tot wel € 2000 vragen, soms nog wel meer. Dat hangt een beetje van de hoeveelheid werk af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.