Bijgewerkt: 27 maart 2023

Benieuwd naar het Michael van Gerwen vermogen? Wat verdient deze darter? Ik heb voor jou uitgezocht wat zijn prijzengeld en vermogen is.

Dit is Michael van Gerwen

Eerst even wat achtergrondinfo over deze bekende Nederlandse darter. Michael werd in 1989 in Boxtel geboren. Darten zat hem al vroeg in het bloed: op zijn dertiende speelde hij darts in het plaatselijke café. Vanaf 2006 won hij diverse prijzen. 2012 was een bijzonder jaar voor van Gerwen: hij bereikt de wereldtop. In 2014 won hij als jongste speler ooit de finale van het PDC World Darts Championship.

In oktober 2018 won hij voor de vierde keer de World Grand Prix. Hierbij schakelde hij Peter Wright uit. Tevens werd hij genomineerd als Sportman van het jaar. Michael heeft net als andere bekende darters een bijnaam: ‘Mighty Mike’.

Michael van Gerwen: over zijn leven

Wie is de vrouw van Michael van Gerwen? Deze darter is in 2014 getrouwd met Daphne Govers. Dankzij het vermogen Michael van Gerwen rijdt hij ook een leuke auto. Overigens won de darter tijdens de US Darts Masters in Las Vegas een gloednieuwe Ford Mustang. Michael heeft de auto ‘voorlopig’ in de VS laten staan. Invoeren zou veel te duur zijn.

Zo verklaart hij: “De BPM is een beetje te hoog. In Nederland kost die wagen al snel 90.000 euro. Alleen al om die auto in te voeren, betaal ik aan BPM duizenden euro’s.”. Dat was in 2017, toen het Michael van Gerwen vermogen nog niet zo groot was als nu.

Het Michael van Gerwen prijzengeld

Er gaat veel geld in darts om. Elke wedstrijd keert prijzengeld uit. De winnaar ontvangt het meeste prijzengeld, maar ook de verliezer krijgt een deel. Het prijzengeld varieert per toernooi/ wedstrijd. Hieronder een overzicht van het Prijzengeld World Matchplay Darts 2018:

 • Winnaar: £115.000
 • Finalist: £55.000
 • Halve Finalist: £30.000
 • Kwartfinalist: £17.500
 • Tweede ronde: £11.000
 • Eerste ronde: £7.000

Bij de World Grand Prix in 2018 was v. Gerwen de winnaar. Het Michael van Gerwen prijzengeld bedroeg toen £100.000. Dit was minder dan het prijzengeld van de Premier League Darts. Toen won Michael maar liefst £275.000. Hij is echter ook al vaker naar huis gegaan met ‘slechts’ £10.000, bijvoorbeeld na het winnen van Singapore Darts Masters (2014).

Michael van Gerwen vermogen

Hoeveel verdient Michael van Gerwen? Zijn inkomsten bestaan uit prijzengeld (ook wanneer hij als bijvoorbeeld halve finalist of na de tweede ronde eindigt). Alleen al van januari tot december 2018 speelde hij ruim £465.000 bij elkaar. Dat is omgerekend €516.474. Hiermee is het vermogen Michael van Gerwen groter dan het Raymond van Barneveld vermogen.

De bekende Nederlandse darter stijgt langzaam op de lijst van jongste rijksten. Eind 2018 wordt het vermogen Michael van Gerwen geschat op ruim 8 miljoen klinkende euro’s. Niet slecht voor wat pijltjes gooien. Misschien moet je het zelf eens proberen.

Bestellijst dartsport

Best verkochte dartborden volwassenen

Dartpijlen Michael van Gerwen

Dart flights

Hoe heeft Michael van Gerwen vermogen opgebouwd? Door vanaf onderaan te beginnen. Als puber speelde hij met vrienden in het café. Het ging hier echt niet om een professioneel dartbord zoals we die nu kennen.

Rijkste darters wereldwijd

Wie zijn de rijkste darters wereldwijd? Geloof ons of niet: het vermogen Michael van Gerwen staat redelijk bovenaan. Dit zijn de 5 rijkste darters (eind 2018):

 1. Phil Taylor: ruim 8,5 miljoen euro
 2. Michael van Gerwen: 8 miljoen euro
 3. Raymond van Barneveld: een dikke 3,5 miljoen euro
 4. Gary Anderson: gemiddeld 3,4 miljoen euro
 5. Adrian Lewis: iets meer dan 3 miljoen euro

Ook James Wade, Peter Wright en Simon Whitlock hebben aardig wat vermogen weten op te bouwen. Je ziet dat op nummer 2 én 3 twee Nederlandse darters staan. Nederlanders weten deze sport groot te maken.

Oude en nieuwe darters

Helaas: Raymond van Barneveld stopte vanaf 2020 met de dartsport. Naar eigen zeggen heeft hij er genoeg mee verdiend. Over het vermogen Michael van Gerwen horen we niet zoveel: blijkbaar heeft deze darter er nog volop zin in.

Of er een nieuwe Nederlandse topdarter bijkomt? Er zijn wel een aantal redelijk bekende Nederlandse darters. Dit zijn onder andere André Brantjes en Danny Noppert. Deze laatste komt sinds 2018 uit voor de PDC. Misschien gaan we nog veel meer van hem horen.

Wat kost een dartbord?

Droom je van het Michael van Gerwen vermogen? Dan ga je voor de beste kwaliteit. Schrik niet van de prijzen: kwaliteit mag wat kosten!

Natuurlijk kun je ook voor de goedkope materialen gaan. Zo heb je al een dartboard vanaf 10 euro. Weet wat je koopt. Er is veel verschil tussen goedkope en dure dartborden- en pijltjes. Bij de goedkope dartboarden loop je meer kans op een bounce. Dit wordt veroorzaakt door de ronde bedrading en nietjes, waar je ook eerder opgooit. De duurdere versies hebben de bedrading in het bord liggen. Het is bij de professionele borden belangrijk dat zowel de bulls-eye als de bedrading vrij is van nietjes.

Over de dartsport en spelregels

Darts wordt gespeeld met een dartbord en drie pijltjes. Het is een eeuwenoud spel en werd voorheen in Engelse pubs gespeeld. De Nederlander Raymond van Barneveld heeft de dartsport ook in eigen land zo populair gemaakt.

De spelregels kunnen wisselen, maar vanuit de basis krijgt iedere speler 501 punten. Deze moet hij met de drie dartpijltjes zo snel mogelijk weg zien te spelen. De winnaar van de ronde moet op precies nul uitkomen. De laatst gegooide pijl moet altijd een ‘dubbel zijn’, dus in de buitenste ring óf in de bulls-eye.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.