Ja, in het verleden zijn mensen rijk geworden met dropshipping. Hier zit minstens één Nederlandse miljonair bij. Misschien nog wel meer maar velen houden dit geheim. Helaas is het wilde westen in de e-commerce gesloten. Miljonair worden met dropshipping is steeds moeilijker, maar niet onmogelijk.

De cowboys van de e-commerce

Toegeven, vroeger viel er veel aan dropshipping te verdienen. De allereerste die hiermee begonnen zijn er zeker rekening geworden. Anderen zagen dit en kopieerden het idee. Uiteindelijk werd dropshipping een normaal verschijnsel.

Ondanks de wildgroei aan dropshipping workshops is het nog steeds populair. Iedereen wil er een graantje van meepikken. Inmiddels zijn er ook een aantal zogenaamde dropshipping koningen opgestaan. Ze bieden cursussen rondom dropshipping aan. Ondertussen beweren ze dat ze miljoenen verdiend hebben, maar niemand die dit op waarheid kan checken.

Kun je miljonair worden met dropshipping?

Om een gelijk antwoord te geven op deze vraag: ja je kunt miljonair worden met dropshipping. Toch is de kans dat je dit realiseert ontzettend klein. Maar gelukkig niet helemaal onmogelijk, dus er liggen nog kansen voor jou.

Zo word je rijk met dropshipping

Ga je het wiel opnieuw uitvinden? Niet doen, het leidt niet tot rijkdom. Wat je wel moet doen is een goed plan maken, realistische verwachtingen hebben en heel hard werken. In je luie stoel achterover leunen en denken dat je miljonair wordt is een verkeerde gedachte.

Goed, laten we een poging wagen om van jou een miljonair te maken. Ik zeg met recht een poging want het geeft geen garanties. Als dat wel het geval was dan zat ik hier geen blogjes te schrijven maar lag ik ergens op een tropisch eiland van mijn cocktail te genieten. Mijn eigen tropisch eiland nog wel.

De ideale cursus bestaat niet

Dat gezegd hebbende wil ik je gelijk laten weten dat een dropshipping cursus je geen miljonair maakt. De enige die er rijk van wordt is degene die de cursus verkoopt. Vergeet dus al die cursussen van Joshua Kaats of Jia Ruan. Over die laatste hoor je trouwens bijna niks meer, hij verdiende jarenlang goed aan zijn bol masterclass cursus. Het programma BOOS liet zien hoe JIA tienduizenden euro’s van cursisten afhandig maakten.

Inmiddels is het Nederlandse volk uitgemolken en richten ze zich op andere cursussen. Ook weer in de hoop dat ze een manier vinden om miljonair te worden. Maar weet je, de ideale cursus hierover bestaat niet. Het kost je een hoop geld en het levert alleen informatie op die je hieronder ook tegen gaat komen. Gratis en voor niets.

In vijf stappen miljonair worden met dropshipping

Dus je droomt er nog steeds van om miljonair te worden door dropshipping toe te passen? Nogmaals ik geef geen garanties maar hieronder zie je het plan van aanpak. In slechts vijf stappen ben je stinkend rijk.

1. Weet wat je gaat verkopen

Allereerst moet je weten welke producten je gaat verkopen. Het heeft geen zin om smartphonehoesjes aan het publiek te slijten. Je krijgt ze niet kwijt, simpelweg omdat er te veel aanbod is. Je moet dus vooral met unieke producten komen. Of producten die zo voordelig zijn dat klanten ze niet kunnen laten liggen.

Meestal gaat het om hele nutteloze producten. Zoals een tandpastadispenser die je een paar keer gebruikt om er vervolgens achter te komen dat het veel handiger is om tandpasta zelf uit de tube knijpen. En wat dacht je van een schermvergroter voor je smartphone? Je klungelt er een paar keer mee, leuk om je smartphonescherm groter te zien. Maar uiteindelijk is het toch beter om je favoriete serie op je laptop of gewoon op televisie te kijken.

Hoe gek het ook klinkt, nutteloze producten zijn populair. Juist omdat ze anders zijn dan normaal. Bovendien biedt het vaak uitdagingen of zijn mensen gewoon nieuwsgierig naar dit soort producten.

Zoek dus naar het gat in de markt. Dat het product al bestaat wil nog niet zeggen dat het in Nederland of België bekend is.

2. Onderzoek je concurrenten

Wanneer je weet wat je gaat verkopen is het belangrijk om concurrenten te kijken. Inmiddels staan er meer dan 82.000 webshops bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. De kans is groot dat concurrenten vergelijkbare producten aanbieden.

Dat hoeft niet direct een probleem te zijn. Zolang je niet al te veel concurrenten hebt is er nog plek voor jou. Kijk ook hoe concurrenten hun producten presenteren en welke prijs ze vragen. Probeer het allemaal beter en goedkoper te doen. Maar ook een betere service te verlenen. Wanneer je onderscheidend bent val je op en daar draait het om.

3. Bereken je winstmarge

Je koopt producten voor een paar dubbeltjes op AliExpress om ze vervolgens voor vijf euro per stuk door te verkopen. Dat is een flinke winstmarge. Meestal wanneer je aan dropshipping doet dan heb je een winstmarge die tussen de 40 en 60% ligt. Sommigen halen hogere winstmarges, soms tot wel 400%.

Hoewel een hoge winstmarge geweldig lijkt moet je houden met je klant. Hij wil niet bij jou vijf euro betalen terwijl het product ergens anders voor twee euro te koop staat. Met te hoge prijzen duwde jezelf uit de markt. Dat moet je zien te voorkomen.

4. Niet opgeven

Je grootste valkuil is dat je opgeeft wanneer het tegenzit. En met dat tegenzitten word je altijd geconfronteerd. Bijvoorbeeld omdat je advertenties niets opleveren, je webshop niet goed in Google scoort of wanneer de verkoopcijfers tegenvallen. Het kan ook dat mensen hun pakketjes niet krijgen en jij moet ervoor zorgen dat dit alsnog gebeurt. Of dat je ze hun geld teruggeeft. Dat kan je veel kosten dus wanneer je geen financiële back-up hebt dan ben je ook snel geneigd om ermee te stoppen.

Dat veel mensen op dat moment ermee stoppen is in jouw voordeel. Wanneer jij degene bent die door blijft zetten dan ben jij de winnaar. Je maakt dan ook de meeste kans om miljonair te worden met dropshipping. Een goed idee toch?

5. Speel de game op de juiste manier

Feitelijk is dropshipping en je kans om miljonair te worden niks anders dan een spel. Je speelt jezelf tegen concurrenten uit. Daarnaast moet je aan anderen nooit laten weten welke webshop(s) je hebt of welke producten je verkoopt. Je wil niet dat anderen je idee kopiëren en jou voorbijstreven. Je moet dus een keiharde speler zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.