Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je bent dol op muziek maar bent geen songfestival talentje. Luister je wél graag naar andermans songs? Je kunt hier namelijk geld mee verdienen. Een simpele manier om je inkomen wat te verhogen. Hoe je dit doet? Ontdek hoe je geld verdient en of dit ook in betrouwbare methode is.

Muziek luisteren en beoordelen

Slicethepie. Dat is de naam van de dienst waarmee je muzikaal geld verdient. Je hoeft alleen maar naar muziek te luisteren en hier een review over te schrijven. Vanaf 2013 bestaat de website Slicethepie niet meer. Toch is de website nog steeds online, al vertoont deze een foutmelding (403 Forbidden). Deze dienst is overgegaan op een applicatie. De app installeer je op je smartphone.

Hoe werkt Slicethepie?

Goed GeldKuiken, het is even uitvinden hoe Slicethepie werkt en of dit ook wat oplevert. Doel van deze dienst is het promoten van nieuwe of onbekende artiesten. Als gebruiker van de app luister je naar muziek van onbekende bands en artiesten. Je treedt op als een soort jurylid en plaatst een review over het nummer.

Die review is geld waard. Hoeveel dit is, hangt af van de kwaliteit van jouw review. Vanaf $10 is het mogelijk om een uitbetaling aan te vragen. Je krijgt overigens geen dollars naar euro’s op je rekening gestort, dat is wel zo gemakkelijk.

Geld verdienen met muziek luisteren: hoeveel levert het op?

Ja wil natuurlijk wél weten hoeveel geld je verdient met het luisteren naar muziek. Hou er allereerst rekening mee dat je niet alleen naar muziek luistert maar ook daadwerkelijk een review plaatst. Het is namelijk deze review die jou geld oplevert. Wat zijn de verdiensten of inkomsten?

Voor elke review ontvang je tussen de $0,05 en $0,20. Het is de bedoeling dat je minimaal 90 seconden naar het muzieknummer luistert. Dan ben je nog even bezig met het schrijven van een review. Kun je snel schakelen, dan is het mogelijk om zeker 20 nummers per uur te beoordelen. Voor dit uurtje werk ontvang je tussen de $1 en $4.

Doe je dit dagelijks een uurtje en ontvang je gemiddeld $2 per uur? Dan heb je in één maand tijd toch mooi een bedrag van $60 bij elkaar gespaard.

Dit werk is vooral een zakcentje

De app Slicethepie levert je geen volwaardig inkomen op. Toch houd je hier een leuk zakcentje aan over. Spaar alles bij elkaar op en laat dit eenmaal per jaar uitbetalen. Kijk eens aan: jouw vakantiegeld is binnen. Dit heb je verdiend met een leuke hobby: naar muziek luisteren. Hoe gemakkelijk wil je het hebben?

Is deze dienst betrouwbaar?

Een belangrijke vraag: is het betrouwbaar? Ja, dit is een betrouwbare manier om geld te verdienen door naar muziek te luisteren. Verschillende Nederlanders (en Belgen) hebben zich al aangemeld en uitbetaald gekregen. Tip: laat bij een balans van $10 direct uitbetalen. Zo ontdek jezelf of de app ook betrouwbaar is.

Hoe zit het met de inkomstenbelasting?

Over alles wat je verdient moet je inkomstenbelasting betalen. Nou ja, bijna altijd. Je hebt namelijk ook recht op algemene heffingskorting, waardoor je soms geen belasting betaalt. Moet je de verdiensten van Slicethepie ook opgeven? In theorie wel, in praktijk doet bijna niemand dit. De verdiensten zijn zo laag, dat het geen zin heeft om dit op te gaan geven.

Moet je geld betalen aan de belastingdienst en bedraagt dit minder dan €45? Dan zit je onder de aanslaggrens. Dit bedrag hoef je niet te betalen. Geld verdienen met muziek luisteren levert zo weinig op, dat je vrijwel altijd onder de aanslaggrens zit.

Downloaden en installeren Slicethepie

Direct aan de slag? Download de applicatie en Installeer deze op je smartphone. Hieronder vind je de download link voor Android of IOS:

Android

IOS

Klik op de link en kies voor installeren. Wacht tot de Installatie voltooien is en open de applicatie. Maak een account aan en klik op de playknop. Je kunt nu direct beginnen met muziek luisteren, reviewen en geld verdienen.

Alternatief: andere apps om geld mee te verdienen

Zijn er nog andere websites of applicaties waar je naar muziek luistert en geld verdient? Voor zover bekend is Slicethepie de enige aanbieder die in klinkende euro’s uitbetaald. Wel is er Renaissance. Via streaming muziek op Spotify kun je sterren verzamelen. Deze sterren wissel je in tegen exclusieve beloningen. Er zijn nog een aantal van dit soortgelijke apps. Het is echter niet bekend hoe betrouwbare deze zijn.

Mocht jij je hierbij aanmelden, vraag dan bij de betalingsdrempel direct een uitbetaling aan (of wisselpunten in).

Heb je nog een betrouwbare app gevonden waarmee je geld verdient door naar muziek te luisteren? Help anderen GeldKippetjes en laat het hieronder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.