Bijgewerkt: 27 maart 2023

In 2009 had je alleen bitcoin, in 2013 waren er ongeveer 900 munten. Dit is in 2022 doorgegroeid naar meer dan 13.000 crypto’s. De nieuwe cryptomunten van 2022 zijn niet gelijk de beste. Je moet dus even kijken of die nieuwe crypto wel een goede investering is.

Bonus! Meld je aan bij Bitvavo en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten. Echt waar? Ja echt, maar alleen geldig via de speciale aanmeldlink.

Meld je aan

Bluzelle – blockchain voor GameFi

Games via de blockchain krijgen steeds meer aandacht. Decentraland en The Sandbox zijn hier twee goede voorbeelden van. Bluzelle is een wat vreemde naam maar richt zich ook op blockchain gaming. Dankzij dit project is het mogelijk om games van hoge kwaliteit te produceren en te spelen. Speciale non-fungible tokens staan gelijk aan de bezittingen binnen een game. Bluzelle zorgt voor een extra bescherming van deze NFT’s.

Bluzelle bestaat sinds februari 2022. Het is een volledig gedecentraliseerde opslagplaats voor game NFT’s. Hiermee is het dus een verlengstuk van blockchain games. Deze nieuwe cryptomunt van 2022 moet je zeker goed in de gaten houden.

Apecoin

Sinds 17 maart 2022 is Apecoin beschikbaar. Dit is een munt die gebruikt wordt binnen het APE- ecosysteem, dat weer ondersteuning vindt van de APE-Foundation. Het gaat om een particuliere investeringsgemeenschap waar crypto-investeerders samenkomen en samenwerken. Het totale aanbod aan Apecoins is vastgesteld op 1 miljard stuks.

ApeCoin is een zogenaamde ERC-20 token: hij draait op de etherische blockchain. Sinds de lancering staat de koers een beetje op hetzelfde niveau, maar hier kan snel verandering in komen.

Meta Ruffy

Het eerste kwartaal van 2022 staat volop in het teken van nieuwe cryptomunten die gelijk populair zijn. Dit geldt dus ook voor Meta Rufy, een token die op 7 februari 2022 is uitgebracht. Deze munt is vanwege zijn lage koers zeer interessant. Niet alleen ben je al snel ‘Meta Rufy- miljonair’, maar munten met lage koersen kunnen keihard stijgen.

Meta Ruffy valt onder de Metaverse, daar heb je de laatste tijd vast wel vaker van gehoord. Ze bouwen luxe hotelcomplexen, stadions, uitgaansgelegenheden en nog meer op het gebied van entertainment, maar wel binnen de Metaverse (een netwerk van virtuele 3D-ruimtes).

Er zijn maximaal 100 miljard van deze munten in omloop. Sinds de lancering is de koers snel gestegen, maar ging daarna weer hard onderuit. Toch staat de huidige koers nog steeds hoger dan het startpunt.

Adadao

Nog meer nieuwe cryptomunten in 2022, het houdt maar niet op. GeldKip heeft een oogje op Adadao. Niet in de zin van liefde, maar meer als beleggingsproject. Adadao bestaat vanaf 21 maart en is een Defi- protocol op de bekende Cardano- blockchain. Het maakt het creëren van stable coins met onderpand mogelijk.

Bekijk nieuwe cryptomunten bij Bitcoinmeester

Er zijn maximaal 500 miljoen van deze munten beschikbaar. De eerste week na de lancering deed de koers nog niet zoveel, maar het verleden laat zien dat het daarna heel hard kan gaan.

Nieuwe cryptomunten vinden

Duizenden en nog eens duizenden cryptomunten zijn verhandelbaar. Hoe vind je in dat enorme grote bos nieuwe cryptomunten? Coinmarketcap.com is een goede website om nieuwe crypto’s te ontdekken. Kijk ook eens bij crypto’s die in de spotlight worden gezet, dat zijn vaak interessante projecten.

Geloof niet alles wat je ziet. Wanneer een munt een koersstijging van 400% laat zien is dat natuurlijk hartstikke tof. Maar dat wil niet zeggen dat het de volgende dag ook zo gaat. De lijst met grote stijgers wordt vaak gevormd door niet-populaire muntjes. Door een laag handelsvolume is het heel makkelijk om de koers explosief te laten stijgen. Vaak kan een enkel persoon dit realiseren.

Nieuwe cryptomunten heeft dus niks met de grootste stijgers te maken. Maar… en hier komt mijn grote maar: nieuwe munten kunnen soms wel knetterhard omhoogvliegen. Vang nooit een vallend mes want wat omhoogvliegt komt ooit weer omlaag.

Nieuwste munten op handelsbeurzen

Veel nieuwe cryptomunten uit 2022 zijn niet verhandelbaar op de grote handelsbeurzen. Soms wel op een kleinere beurs, maar vaak zijn die in het buitenland gevestigd en soms wat schimmig. Andere nieuwe munten krijg je alleen op een decentraal platform (DeFi).

Het leuke is dat de twee Nederlandse platformen Bitvavo en Litebit soms gloednieuwe munten toevoegen. Of bestaande munten die ineens heel populair zijn. Houd die twee dus in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.