Omega verdienmodel – geld verdienen

Heb je al eens van Omega (Best) gehoord? Dit is een online marketing bedrijf waarmee je geld kunt verdienen. Omega werkt met een eigen digitale token en activiteiten. Hoe meer activiteiten je uitvoert, hoe hoger de rente. Bij een jaarcontract loopt je rente op tot 70%. Omdat er weinig bekend is over de betrouwbaarheid en het verdienmodel van Omega, lees je in dit artikel hier alles over.

Hét moment om in te stappen? Kies je platform.


Over Omega

Eerst eens kijken wie of wat Omega is. Ze profileren zichzelf als marketingbedrijf. Ze combineren kennis en ervaring van mensen uit de financiële wereld, de bedrijfswereld, media en technologie.

Voor bedrijven is Omega interessant vanwege marktonderzoek en ondersteuning voor start-ups.

Wist je al dat Omega in Ras al Khaimah (Verenigde Arabische Emiraten) geregistreerd is? Het is dus geen Amerikaans of Europees bedrijf.

Het Omega verdienmodel

Hoe kun je geld verdienen met Omega? Hiervoor moet je kijken naar het Omega verdienmodel. Je moet, om te kunnen verdienen, een activebox kopen. Dit doe je met het speciale token van het bedrijf: BitBonds. Later meer hierover. Een activebox kost vanaf €50. Je moet dus eerst investeren om geld te verdienen. Wat kun je met je activebox? Deze box levert jou rente op. Koop je een activebox met een looptijd van 6 maanden, dan ontvang je hier minimaal 15% rente over. Voer je dagelijkse activiteiten uit, dan ontvang je in totaal 30% rente.

Bij een jaarbox ligt deze rente tussen de 35% en 70%.

Waarom krijg je deze rente? Met een activebox ben je gekwalificeerd voor online activiteiten. Deze activiteiten bestaan uit het invullen van enquêtes, advertenties bekijken, likes weggeven of YouTube filmpjes bekijken. Je doet dus mee aan marktonderzoek, helpt mee aan het vergroten van de naamsbekendheid van een bedrijf of bekijkt reclames van bedrijven. Deze bedrijven betalen hiervoor en dat zie jij terug in de vorm van rente.

Vanaf augustus 2019 zijn er miningpacks beschikbaar. Deze hebben een contractduur van 36 maanden. Met een miningpack richt jij je op het minen (delven) van cryptocurrency.

Hoeveel moet je investeren?

Je eerste activebox kost €50. Denk ik. Want er zijn ook mensen die aangeven dat een eerste activebox €100 kost. Daarna kun je activeboxen kopen voor een bedrag variërend van €50 tot €200.000. Je kunt dus aardig wat geld inleggen.

Is Omega betrouwbaar?

Je moet geld investeren om te verdienen. Dit klinkt natuurlijk raar, want bij veel andere verdien programma’s is dit niet het geval. Voordat je investeert, moet je eerst weten of Omega betrouwbaar is. Kijk je op het internet, dan vind je vooral veel positieve ervaringen. Hier moet wel bij gezegd worden dat deze positieve ervaringen gepaard gaan met referral links. Meld jij je via deze link aan, dan ontvangt diegene extra geld. Omega werkt als een olievlek: iedereen wil referral links verspreiden. Daarom vind je er ook zoveel over op het internet, vooral op Facebook.

Omega Best (Omega.best) is in 2018 opgericht. Het vreemde is dat je alleen positieve ervaringen op het internet vindt, allemaal voorzien van een referallink. Hiermee lijkt Omega een piramide-achtige constructie te hebben, maar is dit wel zo? Het is in ieder geval wél wat vreemd dat je 15% rente ontvangt zonder hier iets voor te doen. Dit geld is afkomstig via nieuwe leden.

Op een andere manier geld verdienen? Lees ook: geld verdienen met Instagram.

Waarschuwing AFM

Omega (Best) werkt via MLM: er zijn nieuwe leden nodig om de geldstromen op gang te houden. Het volgende meldt Omega zélf in hun algemene voorwaarden: “Het gebruik van de hierin beschreven Services en Producten omvat het gebruik van services
geleverd door elektronische middelen en het Multi-Level Marketing (MLM) -systeem;
” (paraaf 3, punt 9). Volgens de AFM valt MLM onder piramidespelen. Hiermee zou Omega onder een piramidespel of Ponzi scheme vallen. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) waarschuwt voor dit soort zaken. Omdat Omega Best vanuit het buitenland actief is, vallen ze buiten het toezicht van de AFM. Mocht het misgaan, dan ben je de investering kwijt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Advies meedoen met Omega best

Het valt aan te raden om Omega uit te proberen met 1 activebox, waarbij je kiest voor een contractduur van 6 maanden. Uitbetaling is mogelijk vanaf €10. Het valt ook aan te raden om tussendoor uit te laten betalen. De ervaringen zijn dat Omega in het begin ook écht uitbetaalt. Niemand kan echter vertellen of dit ook in een later stadium het geval is. Houd er rekening mee dat je misschien (ooit) je inleg kwijt kan zijn.

Meedoen met Omega en breng je andere mensen via je referral link aan? Hier een uitspraak van de rechtbank over PlanB4you, een bedrijf dat veel op Omega leek.

Vergelijkbaar geval

Bonofa CUBE 7 had rond 2013 een vergelijkbare constructie. Mensen werden betaald met de inleg van nieuwe mensen. Uiteindelijk klapte het bedrijf: deelnemers waren voor miljoenen euro’s opgelicht.

Zo werken de BitBonds

Eerder heb je gelezen over Omega’s eigen token: de BitBond. Omdat Omega cryptocurrency als innovatieve oplossing ziet, is het ook logisch dat ze hun eigen token hebben. 1 BitBond staat gelijk aan €1. Deze tokens koop je aan via Bitcoinbetalingen of een bankoverschrijving. Met BitBonds koop je active boxen. De token is niet verhandelbaar op een cryptocurrency beurs.

Dit moet je nog weten

Geld verdienen met Omega kan in het begin wat lastig zijn. Referral links werken met een linkerbeen en rechterbeen. De activeboxen zijn gebaseerd op een teambonus, waarbij je zowel rechts als links iemand in je team plaatst. Je zwakke been is dat been waar de minste omzet is. Hier krijg je extra over betaald. Je moet dus even goed bedenken welke referral link je geeft (rechts of links).

 • Je bent niet verplicht om deel te nemen aan activiteiten, maar het levert je wel een hogere rente op.
 • Hoe meer Adpacks of active boxen, hoe sneller je investering groeit.
 • Investeer alleen met geld dat je kunt missen.
 • Lees de waarschuwingen van de AFM

Heb jij ervaring met Omega? Laat het in een reactie hieronder weten. Let op: het is niet de bedoeling dat je hier referral links plaatst!


GeldKip is een blogger van midden 40. Eigen huis met zonnepanelen (heel milievriendelijk), gezin, bedrijfje én een hond. Droomt van rijkdom en zoekt naar duizend manieren om dat te bereiken. Al die tips en ideeën komen in de blogs tot leven. ✍️Schrijven kost tijd en geld. Daarom staan er in de artikelen soms affiliate linkjes die naar een product of dienst verwijzen. Hiervoor ontvangt GeldKip een vergoeding, waar niet jij maar de adverteerder voor betaalt.

Een gedachte over “Omega verdienmodel – geld verdienen

 • 15 augustus 2019 om 10:37
  Permalink

  Mijn ervaringen zijn tot nu toe goed.
  Elke dag word er wat in mijn wallet bijgeschreven, dit is de winst die je maakt op je inleg.
  Denk er wel aan dat je elke dag een paar advertenties moet bekijken, en 1 keer per week 2 extra opdrachten moet doen bijvoorbeeld een vragenlijst.

  Ik heb zelf nog geen mensen onder mij dus hoe dat werkt weet ik niet.
  Mocht je het zelf ook willen proberen mag dat natuurlijk via mijn link zodat ik ook kan ervaren hoe het werkt als er mensen zijn die zich onder mij inschrijven:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *