Je kunt er zelf niets aan doen maar je bent ongelukkig met je nieuwe baan. Dit gaat tegen je verwachtingen in. Moet je op zoek naar een andere baan of valt er nog iets te redden? Bekijk wat je moet doen wanneer jij je ongelukkig met je nieuwe job voelt.

Net een nieuwe baan en niet gelukkig

Het komt vaker voor dan je denkt: ongelukkig met je nieuwe baan. Dit is niet alleen heel vervelend, vaak weet je ook niet wat je moet doen. De belangrijkste vraag: hoe weet je dat je niet gelukkig bent met je nieuwe job? Hieronder 5 kenmerken die aangeven dat je nieuwe job niet bij jou past.

1. Wat je over je werk vertelt

Mensen die dolgelukkig zijn met hun nieuwe baan vertellen hier vol enthousiasme en passie over. Je raakt in principe niet uitgepraat over je werk. Merk je dat je uit jezelf niks over je werk vertelt of dat je met moeite een vraag over je werk beantwoordt? Grote kans dat je helemaal niet blij bent met je huidige baan.

2. Je ziet collega’s komen en gaan

In sommige bedrijven wisselt het personeel elkaar razendsnel af. Dit kan natuurlijk te maken hebben met de leeftijdsgroep van de werknemers. Vooral jongeren (15-18 jaar) willen snel van baan veranderen. Gaat het echter om een bedrijf met volwassen medewerkers die elkaar snel afwisselen dan is er iets anders aan de hand. Door een snelle wisseling van collega’s kun jij je ongelukkig gaan voelen maar ook aan jezelf gaan twijfelen.

3. Moeite met het uitvoeren van werkzaamheden

Ongelukkig met je nieuwe baan betekent vaak moeite met het uitvoeren van werkzaamheden. Het ontbreekt je aan enthousiasme of je snapt de werkzaamheden niet. Beiden zijn dit tekenen dat je niet gelukkig bent met je job. Of dat dit soort werk gewoon helemaal niet bij jou past.

4. Je voelt geen betrokkenheid bij het bedrijf

Je doet wat er van je gevraagd wordt, meer ook niet. Tegen de avond ben je blij dat je naar huis kunt. Je geeft niets om de diensten of producten die het bedrijf aanbiedt. Ben je alleen blij met het maandelijks salaris en interesseert het je niets wat je verkoopt/ produceert of aanbiedt? Je bent ongelukkig met je nieuwe baan.

5. Geen klik met collega’s

Vreselijk, moet je weer tegen diezelfde collega’s aankijken. Of tegen je werkgever (baas). Dit zorgt ervoor dat je elke dag weer met tegenzin naar je werk gaat. Je kunt je voorstellen dat je ongelukkig met je nieuwe baan bent. Overigens kun je er niet altijd iets aan doen dat je geen klik met collega’s hebt. Sommige mensen ontbreekt het aan goede sociale vaardigheden, wat bij jou irritatie opgewekt.

Ongelukkig met je nieuwe baan, wat te doen?

De vraag is of je voor een andere baan moet kijken of dat je bij het huidige bedrijf blijft. Dit laatste is alleen verstandig wanneer het probleem oplosbaar is. Heb je bijvoorbeeld geen klik met collega’s of je werkgever dan kan een goed gesprek hier verandering in brengen. Maar wanneer de werkzaamheden je elke dag weer tegenstaan dan is het een feit: dit werk is niet voor jou weggelegd. Misschien heb je toch de verkeerde richting gekozen.

Hoe zit het met opnieuw solliciteren en je huidige baan? Je bent vrij om bij een ander bedrijf te solliciteren. Word je aangenomen dan moet je de huidige baan opzeggen. Hierbij houd je rekening met de opzegtermijn die vaak een maand bedraagt. Heb je net een nieuwe baan dan zit je vaak nog in de proeftijd. In dit geval kun je per direct opzeggen, zonder opgaaf van redenen.

Een afwachtende houding werkt niet!

Ben je ongelukkig met je nieuwe baan dan is het heel verleidelijk om een afwachtende houding aan te nemen. Misschien verandert alles vanzelf aan wordt je wel gelukkig met je nieuwe werk. Niet dus! Een afwachtende houding werkt totaal niet, tenzij alles en iedereen om jou heen verandert. Dit gaat echter nooit gebeuren. Je zult dus een keuze moeten maken: zelf iets aan het probleem doen in de vorm van een gesprek of naar een andere baan uitkijken.

Het kan natuurlijk wel dat je onenigheid of zelfs ruzie met een collega hebt, elke dag weer. Weet je dat deze collega binnenkort vertrekt? Dan kun je dit moment afwachten en bekijken of je wel weer gelukkig bent met je nieuwe baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.