Bijgewerkt: 27 maart 2023

Het studentenleven is zwaar. Online geld verdienen als student? Dit kun je prima combineren met je opleiding/studie. Je verdient geld zonder dat je hier de deur uit hoeft. Het probleem is dat je wel moet bedenken hoe je dit gaat doen. Daarom wat tips waarbij je online geld verdient als student.

Snel, veilig en betrouwbaar geld verdienen

Online geld van en als student klinkt heel aantrekkelijk. Je moet er wel voor uitkijken dat je niet met vreemde praktijken of websites in zee gaat. Kies altijd voor een veilige en betrouwbare manier. Snel geld verdienen is ook wel zo prettig. Het is immers niet de bedoeling dat je twee jaar lang aan het werken bent en dan nog geen 100 euro binnen hebt gehaald.

Online geld verdienen als student doe je zo

Wil je online geld verdienen als student dan moet je wel een goed idee hebben. Op het internet kom je heel wat methoden tegen, de een nog onbetrouwbaarder dan de ander. Moet je ergens in investeren of worden jou gouden bergen beloofd? De kans is groot dat deze methode niet zo goed is. Je verliest je geld of besteedt er veel tijd in waarbij je uiteindelijk niks verdient.

Online geld  verdienen is zeker mogelijk. Hieronder vind je een aantal betrouwbare methoden. Voordat je begint heb je twee belangrijke dingen nodig: een goede pc of laptop en een stabiele internetverbinding.

Bekijk de beste pc’s

Naar de nieuwste laptops

Heb je alles klaar? Dan vind je hieronder een aantal methoden om online geld te verdienen.

Bloggen of vloggen

Met bloggen of vloggen kun je goed en veel online geld verdienen als student. Voor het bloggen heb je een weblog/website nodig. Je schrijft blogpost over onderwerpen die jij leuk vindt. Binnen je artikelen laat je wat advertenties. Hiervoor meld jij je aan bij een advertentie merk zoals TradeTracker of Daisycon.

Vloggen is het plaatsen van leuke video’s waarbij je vooral iets over jezelf vertelt of zien. Of iets over je leven of werk/studie. Hoe dan ook, met vloggen verdien je geld wanneer je veel abonnees en views hebt. Meld je aan bij het YouTube partnerprogramma: er verschijnen dan vanzelf reclames bij jouw video’s.

Wat verdient bloggen of vloggen? Veel studenten verdienen hier tussen de € 25 en € 200 per maand mee. Een en ander is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je erin steekt. Ben je erg populair dan verdien je wel meer dan € 2000 per maand. Maar dan moet je echt heel goed zijn.

[do_widget id=custom_html-3]

Teksten of artikelen schrijven

Online geld verdienen als student kan ook door voor anderen teksten of artikelen te schrijven. Dit doe je dus in opdracht van een bedrijf of website eigenaar (ook webshopeigenaar).  De teksten hebben wisselende onderwerpen. Het kan om een blogpost, een productomschrijving, een homepage maar ook om een nieuwsbericht gaan.

Waar vind je opdrachtgevers? Veel studenten maken een account op Sitedeals aan. Hier kun je tegen een bedrag van € 1 je diensten aanbieden. Als beginnende tekstschrijver zit je op een tarief dat tussen de 1 cent en 3 cent per woord ligt. Wanneer je doorgroeit en flink doorschrijft kun je makkelijk € 500 of meer per maand verdienen.

Virtual assistent/ administratieve klusjes

Een virtueel assistent voert verschillende administratieve klusjes uit. Denk hierbij aan het ordenen  van documenten, het beantwoorden van e-mails, het schrijven van korte teksten en nog veel meer. Het hangt er ook een beetje vanaf waar jouw kwaliteiten liggen.

Het zijn vaak bedrijven of webmasters die een virtual assistent inhuren. Je krijgt per uur of per klus betaald. Op deze manier kun je toch tussen de € 50 en € 300 per maand bijverdienen.

Online geld van en als student met bijles

Je studeert natuurlijk met een doel en je bent ook nog eens goed in studeren. Waarom zou je hier anderen niet mee helpen? Ben je bijvoorbeeld goed in wiskunde, Engels of biologie, geef dan bijles. Dit kan tegenwoordig gewoon online. Hiervoor heb je wel een webcam of een laptop met camera voor nodig. En natuurlijk een hele goede internetverbinding.

Wanneer je bijles geeft en krijg je tussen de € 5 en € 15 per uur betaald. Geef je les aan andere studenten dan verdien je vaak wat minder dan wanneer je bijles aan volwassenen geeft.

Geld verdienen met sociaal media

Als student ben je waarschijnlijk ook zeer actief op social media. Heb je een groot social media-account met meer dan 10.000 volgers? Dan ben je voor bedrijven zeer interessant. Je kunt namelijk als influencer aan de slag. Hierbij promoot je producten of diensten van anderen, dit doe je in een sociaal media post.

Als influencer ontvang je in het begin ongeveer € 20-€ 50 per gesponsorde post. Later kan dit oplopen tot meer dan € 200 per post. Je moet dan wel voldoende volgers hebben.

Wat je absoluut niet moet doen

Er zijn heel wat websites die je laten zien hoe je online geld verdient als student. Vaak met de meest bizarre methoden. Enkele methoden waar je beter niet aan begint, simpelweg omdat je moet investeren of omdat het niet voldoende oplevert, vind je hieronder.

Vermijd spaarprogramma’s en cashback programma’s. Ook betaald krijgen voor het openen of lezen van e-mails is vrij nutteloos. Het invullen van enquêtes verdient redelijk maar meestal ben je drie jaar verder voordat je € 100 bij elkaar hebt.

Doe ook niet mee aan piramideachtige constructies of MLM. Verder is het beleggen in cryptomunten onder studenten erg populair maar je moet wel investeren. Bovendien weet je van tevoren niet of je winst of verlies maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.