Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je hebt geld nodig maar kunt niet bij een kredietverstrekker terecht. Via particulieren vind je een geldlening. Particulier geld lenen zonder BKR-toetsing: wat is er allemaal mogelijk? Bekijk hoe je een particuliere lening vindt en let goed op de valkuilen.

Gewone lening versus particuliere geldlening

Een gewone lening sluit je af bij een (officiële) kredietverstrekker of bank. Deze voert altijd een BKR check uit. Wanneer je niet door deze BKR toetsing heen komt, wordt jouw kredietaanvraag afgewezen. Voor velen is particulier geld lenen dan de enige optie. Hierbij leen je geld van een privépersoon. Deze kijkt vaak niet naar jouw BKR registratie.

[do_widget id=text-19

Redenen waarom je geen lening krijgt

Een negatieve BKR-registratie is de meest voorkomende reden voor het weigeren van een kredietaanvraag. Toch kunnen er andere redenen zijn waarom je geen lening kunt afsluiten:

  • Je zit in de schuldhulpverlening (WSNP)
  • Geen inkomsten of werk
  • Je hebt een bijstandsuitkering of WW-uitkering
  • Leeftijd: je bent jonger dan 21 jaar
  • Geen geldig legitimatiebewijs

Ook bij loonbeslag is het moeilijk om een lening aan te vragen.

Particulier geld lenen zonder BKR toetsing: 5 tips

Kijk goed uit met het afsluiten van een lening via particulieren. Juist omdat hier veel vraag naar is, wordt hier erg mee gefraudeerd. De kans is aanwezig dat je wordt opgelicht of een wurgcontract aangaat. Particulier geld lenen zonder BKR toetsing? Lees dan eerst mijn 5 tips.

1. Ga niet in op buitenlandse aanbieders

Zie je een advertentie voor particulier geld lenen of plaats je er zelf in? Let dan altijd goed op de reacties. Verloopt de communicatie in gebrekkig Nederlands, dan heb je vaak te maken met een buitenlandse aanbieder. Helaas zit hier veel oplichting tussen. Vooral Nigerianen zijn hier erg actief in. Hoe herken je een buitenlandse aanbieder? De e-mail ziet er zeer slecht uit. Vaak heeft de oplichter gebruik gemaakt van Google Translate. Mocht je met deze persoon bellen, dan spreekt deze alleen Engels (met een accent). Doe nooit zaken met buitenlandse aanbieders! Mocht het misgegaan, dan valt dit ook nog eens buiten het Nederlandse recht.

2. Geef nooit je bankgegevens door

De particuliere geldverstrekker mag naar jouw bankrekeningnummer vragen, logisch want het geld moet toch op je bankrekening terecht komen. Je moet echter nooit je pasnummer, pincode of je pinpas afgeven. De kans is groot dat jouw bankrekening wordt ingezet voor witwaspraktijken. Of dat de oplichter er met jouw geld vandoor gaat. Geef ook nooit inlogcodes voor internetbankieren door.

3. Betaal vooraf geen premie of aflossing

Dacht je dat particulier geld lenen zonder BKR toetsing gemakkelijk is? Soms wordt jou vooraf om een premie of aflossing gevraagd. Doe dit niet! Je bent dan vrijwel zeker je geld kwijt. Kredietverstrekkers kunnen wel om een proefbetaling vragen. Hiermee maak je 1-5 cent naar de kredietverstrekker over. Deze kan zo jouw bankrekeningnummer controleren. Betaal nooit meer dan een paar cent. In principe moet 1 cent al voldoende zijn.

4. Geef nooit je ID of DigiD af

Ja ID (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) is en blijft van jou. Een particuliere geldverstrekker kan wel om een kopie van jouw ID vragen. Maak dan altijd je Burgerservicenummer (BSN) onleesbaar. Schrijf daarnaast over de kopie heen dat het ook om een kopie gaat en zet hier de datum, de ontvanger en het doel bij. Geef ook nooit je DigiD inloggegevens af.

5. Klik nooit op links in e-mails of open bijlage

Ontvang je een vreemde e-mail waarbij je wordt gevraagd om op een link te klikken? Moet je vervolgens je gegevens via deze link achterlaten of inloggen op je bankrekening? Blijf hier ver van weg! Kijk ook uit met bijlagen in e-mails. Open deze niet, tenzij je de afzender vertrouwt. Mocht je twijfelen, open de bijlage dan op een computer waar geen belangrijke gegevens op staan. Mocht de oplichter via de bijlage toegang krijgen tot je harde schijf, dan maakt dit niets uit wanneer dit op een oude computer gebeurt. Je kunt natuurlijk ook naar een internetcafé en daar de bijlage openen.

Waar kan ik particulier geld lenen zonder BKR toetsing?

Het is vaak moeilijk om een particuliere geldverstrekker te vinden. Blijf in ieder geval altijd bij Nederlandse aanbieders. Begin eerst een rondje bij familie, vrienden of bekenden. Misschien is het ook mogelijk om een voorschot op je loon te krijgen. Veel werkgevers willen hier tijdelijk aan meewerken. Plaats bij voorkeur zelf een oproep op een forum of op marktplaats. Houd er rekening mee dat je hier heel veel reacties op gaat krijgen. Filter alle e-mails zo goed mogelijk. Spreek bij voorkeur live af maar houd er rekening mee dat zelfs dit geen betrouwbare methode is. Er blijft altijd een kans bestaan dat je toch wordt opgelicht.

De andere opties bekijken

Denk je dat je geen geld kunt lenen door een (negatieve) BKR registratie? Hoewel velen dit denken, is het vaak toch mogelijk. Dit komt omdat niet elke BKR registraties hetzelfde zijn. Mijn tip: vraag online toch een lening aan. Doe dit bij voorkeur bij een aanbieder die contact heeft met verschillende Kredietbanken. Hierdoor krijg je altijd de scherpste aanbieding en is de kans groter dat je toch geld kunt lenen.

Minikrediet: geen BKR toetsing

Wil je particulier geld lenen zonder BKR-toetsing en heb je niet meer dan €1500 nodig? Sluit dan een minilening af. Hierbij geldt geen BKR toetsing. Gemakkelijk en snel geregeld.

Ferratum

Saldodipje

Je ziet direct wat je leent en over welke termijn je dit terugbetaalt. Nogmaals: Dit kan gewoon zonder BKR-toetsing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.