Bijgewerkt: 27 maart 2023

Behoefte aan een geldlening? Dit kan via een bank maar natuurlijk ook middels een privépersoon. Let op, want veel particulieren vragen om een vooruitbetaling. Lees alles over particulier geld lenen zonder vooruitbetaling. Zo kom je nooit in financiële problemen. 

Verschil gewone lening en particulier lenen 

Bij een gewone lening (krediet) ontvang je geld via een bank of kredietbank. Dit is de meest veilige oplossing voor het lenen van grote bedragen. Alles staat netjes op papier en je weet waar je aan toe bent. Bovendien betaal je een reële rente. 

Kun je geen lening bij een bank afsluiten? Dan is particulier geld lenen vaak de enige optie. Hierbij leen je van een privépersoon. Nadeel is dat niet altijd alles goed is geregeld. Bovendien betaal je soms een te hoge rente. 

Zet alle afspraken vast 

Waarom bij een particulier voor een lening aankloppen? Met een negatieve BKR registratie is het vaak moeilijk om via een bank geld te lenen. Particulieren kijken hier niet naar en geven jou sneller een lening. 

Belangrijk: zet bij dit soort leningen alle afspraken goed vast. Het gaat om de volgende afspraken: 

  • Het totale leenbedrag 
  • Looptijd 
  • Rente 
  • Maandtermijnen 
  • Tussentijds aflossen 

Zet deze afspraken op papier en maak hier een kopie van. Beide partijen ondertekenen dit. Elke partij krijgt een ondertekend exemplaar. 

Particulier geld lenen zonder vooruitbetaling 

Veel particuliere geldleningen zijn inclusief vooruitbetaling. Wat houdt dit precies in? Je vraagt een lening aan. Vervolgens vraagt de persoon of je een vooruitbetaling wilt doen. Vaak gaat het hier om een verzekering, afsluitkosten of een vooruitbetaling in de aflossing. 

Verstandig of niet? Nee! Ga altijd voor particulier geld lenen zonder vooruitbetaling. Hieronder leg ik jou uit waarom dit is. 

De gevaren van een particuliere geldlening 

Niet iedereen kan via een bank lenen. Daarom is de vraag naar particuliere geldleningen zo groot. Het nadeel is dat het aanbod particuliere geldleningen klein is. Aan de andere kant zijn er heel wat oplichters actief. Deze proberen jou een zogenaamde lening aan te smeren. Het ziet er allemaal mooi uit en de rente is aantrekkelijk. Totdat ze jou om een vooruitbetaling vragen. 

Wat gebeurt er wanneer je vooruit betaalt? De kans is groot dat je dit geldt nooit meer terugziet. Jij doet namelijk een vooruitbetaling maar krijgt nooit die beloofde lening. Ondertussen is de oplichter er met jouw vooruitbetaling vandoor. 

Wanneer wel vooruit betalen? 

Er is een situatie waarbij je wel vooruitbetaalt. Dit is om jouw bankrekening te verifiëren. Hierbij maak je een klein bedrag naar de geldverstrekker over. Dit bedrag ligt ergens tussen de 1 en 5 cent. Meer is echt niet nodig om jouw bankrekening te verifiëren. 

Neem dit advies dan ook altijd mee: betaal hooguit 5 cent ter verificatie van jouw bankrekening. 

Toch naar een kredietbank 

In de volgende situaties wordt een lening bij een kredietbank vaak geweigerd: 

  • Je zit in de schuldhulpverlening of krijgt geld van budgetbeheer 
  • Je hebt een negatieve BKR registratie 
  • Er ligt loonbeslag op jouw inkomsten 
  • Je inkomsten zijn afkomstig van duistere partijen 

Maar: je wordt niet in alle gevallen geweigerd. Soms is het tóch mogelijk om een krediet te krijgen. Het is in ieder geval belangrijk dat je vertrouwen hebt in de geldverstrekker. Er zijn heel wat aanbieders en (krediet)banken waar je geld kunt lenen. Maak zelf een vergelijking.

Optie 3: een minilening 

Particulier geld lenen zonder vooruitbetaling blijft toch altijd een risico. Aan de andere kant kun je bij een bank geen geld lenen. Dan is er nog een derde optie: een minilening. Je leent een klein bedrag tot €1500. Dit bedrag kun je meerdere malen lenen, zolang je de vorige lening maar hebt afgelost. 

Het voordeel van een minilening is dat er geen BKR toetsing plaatsvindt. Hierdoor kun je bijna altijd geld lenen, zelfs wanneer je geen vast inkomen hebt. 

Ferratum

Saldodipje

Beiden aanbieders hanteren dezelfde jaarrente. Doordat de minilening een korte looptijd heeft, betaal je op de eindstreep niet al teveel terug. Dat scheelt weer, maar je moet dit natuurlijk wel zelf even bekijken. 

Korte samenvatting 

Particulier geld lenen zonder vooruitbetaling is zeker mogelijk. Betaal nooit meer dan 5 cent ter verificatie van je bankrekening. Leg alle afspraken goed vast. Leen bij voorkeur bij een betrouwbare bank of ga voor een minilening. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.