Bijgewerkt: 27 maart 2023

Dus jij wil passief geld verdienen? Helemaal geen verkeerde keus, want het is echt een leuke manier om een inkomen te hebben. Je hoeft na een tijdje bijna niet meer te werken en elke maand komt er geld op je bankrekening wennen. Maar ja, passief geld verdienen doe je natuurlijk niet zomaar. Ik laat jou zien hoe dit moet.

Dit is een passief inkomen

Je hoort vast veel over een passief inkomen. Mensen die dit soort inkomens hebben die doen er een beetje opschepperig over. Maar let op, de echte grootverdieners vertellen jou juist niet hoe je een passief inkomen krijgt. Want het diepste geheim geven ze niet prijs. Wanneer ze dit wel zouden doen dan raken ze misschien hun eigen passief inkomen kwijt.

Wat is een passief inkomen of passief geld verdienen? Dit is een methode waarbij je in het begin misschien veel werk verzet maar op een later moment (bijna) niet werkt. Passief geld verdienen kan ook door dagelijks een tot drie uurtjes met je passief inkomen bezig te zijn. Het doel is om een volledig inkomen (vanaf € 2000 per maand) binnen te krijgen. Zonder dat jij je helemaal suf werkt.

Waarom passief geld verdienen niet altijd goed is

Wanneer je zoekt naar passief geld verdienen dan kom je heel wat methoden tegen. Soms worden jouw gouden bergen belooft. Je hoeft alleen maar een cursus aan te schaffen, een e-book te kopen of ergens in te investeren. Voordat je het weet ben je honderden euro’s kwijt maar blijft dat passief geld verdienen uit.

Moet je dus een boek, cursus of iets anders aanschaffen voordat je passief geld kunt verdienen? Is  deze aanschaf duurder dan € 50? Bedenk dan of je dit geld wel wil investeren. Er is namelijk altijd een kans dat je investering voor niets is. Kijk daarom goed naar reviews maar vooral of dit ook echte reviews zijn.

Doe ook niet mee aan piramideachtige spellen – MLM. Bij MLM moet je investeren, nieuwe investeerders lokken en over die nieuwe investeerders krijg je een bepaalde commissie. Vaak moet je ook nog eens extra pakketten kopen. Dit is niet echt passief geld verdienen.

Zo werkt passief geld verdienen wel

Wat is dan de beste manier van passief geld verdienen? Hier is niet zomaar een antwoord op. Het gaat zich voornamelijk  erom of de gekozen methode ook bij jou past. En of je niet een te grote investering moet doen. Maar let op, in sommige gevallen vraagt passief geld verdienen wel om een investering. Denk maar eens aan affiliate marketing waarbij je zelf geen zoekmachinevriendelijke teksten kunt schrijven. In dit geval moet je een goede tekstschrijver inhuren.

Of wanneer je een webshop hebt. Ook hierbij is het belangrijk dat je goed vindbaar bent in zoekmachines. Misschien wil je wel passief geld verdienen door te beleggen maar weet je niet hoe. Je huurt iemand erin om jou te ondersteunen. Die investering is soms nodig. Maar passief geld verdienen betekent vooral tijd investeren, met name in het begin.

[do_widget id=text-17]

Een goed idee bedenken

Wil je passief geld verdienen dan is het vooral belangrijk dat je met een knetter goed idee komt. Natuurlijk is affiliate marketing een goed idee maar bijna iedereen doet het al. Het internet wordt steeds meer overspoeld met dit soort websites en webshops. De kans dat je hier nog tussen komt wordt steeds kleiner.

Maar handelen in aandelen of cryptomunten is bij veel handelaren juist wel weer een goede manier om passief geld te verdienen. Want hoe meer mensen dit doen, hoe groter de handel. Dit betekent ook snellere koersstijgingen of koersdalingen, vooral wanneer het op cryptomunten aankomt. Bovendien zorgt een groot handelsvolume ervoor dat je aandelen makkelijker kunt aankopen of verkopen.

Voordat je passief geld verdient moet je eerst bedenken op welke manier je dit wil doen. Wil je investeren in tijd of geld? Binnen welke termijn wil jij je doelen behalen? Wat doe je wanneer je dit doel niet behaalt? Je moet dus niet alleen een idee bedenken maar dit idee ook verder uitwerken. Weet je niet hoe je passief geld kunt verdienen? Hieronder enkele ideeën.

Tips passief geld verdienen

Je wil dus weten hoe je passief geld verdiend. Ik heb affiliate marketing aan beleggen al genoemd. Maar je kunt ook investeren in vastgoed, je auto verhuren, een fietstaxi beginnen (vrij uniek en een kleinere stad of dorp), je paard verhuren en nog veel meer. Je kunt ook bemiddelen tussen diensten aan opdrachtgevers.  Denk maar eens aan het opzetten van een website voor schilders, metselaars, marketingbureaus, schoonheidsspecialisten of iets anders. Mensen kunnen een offerte via jouw website aanvragen die je vervolgens doorstuurt naar bedrijven die jou hiervoor betalen.

Hoe kun je nog meer passief geld verdienen? Ben je een plantenliefhebber dan kun je stekjes kweken en verzenden. Er zijn een aantal mensen die dit doen en hier leuk geld mee verdienen. Want ook dat is passief geld verdienen: je hoeft alleen maar te stekken aan te kweken, daarna alleen maar wachten en verzorgen.

Wist je trouwens dat er ook een markt is voor insecten? Wanneer je insecten kweekt dan gaat het vrij snel aan verkoop je goed. Je moet het wel willen en kunnen.

Slotconclusie passief inkomen

Dit waren wat ideetjes om passief geld te verdienen. Heb je misschien zelf nog een goed idee? Ga gerust aan de slag. Bedenk dat het met passief geld verdienen wel enkele maanden kan duren voordat er een leuk inkomen binnenkomt. Ondertussen moet je dus wel ergens anders van kunnen leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.