Bijgewerkt: 1 december 2023

Hoe je zonder investering iets moois opbouwt.

Iedereen heeft het er over: passieve inkomsten. Het lijkt ook zo makkelijk. Je hoeft alleen maar iets op te zetten waarbij je er enkele uren tijd insteekt. Vervolgens doe je waar je zin in hebt terwijl het geld binnenstroomt. Dat is het beeld wat velen bij een passief inkomen hebben. Helaas klopt dit niet. Het is hard werken en het vraagt vaak om een financiële investering. Een passief inkomen met weinig geld realiseren? Dat kan zeker, je moet alleen weten welke methode dit is.

Verschillende soorten inkomstenbronnen

Het is niet zo dat je een passief inkomen uit slechts één bron haalt. Nee, er zijn meer dan 100 van dit soort bronnen (methoden). Voor sommige heb je geld nodig. Denk maar eens aan investeren in vastgoed of handelen in cryptocurrency. Of een webshop opzetten, dat vraagt ook om een (kleine) investering.

Gelukkig kun je een passief inkomen met weinig geld realiseren. Hieronder vind je 8 van die ideeën.

1. Maak en verkoop digitale producten als e-books en sjablonen

Digitale producten zijn producten die niet fysiek zijn, maar online worden verkocht. Dit zijn e-books, sjablonen, cursussen, grafische ontwerpen en meer. Als je graag schrijft, ontwerpt of lesgeeft, dan is dit een geweldige manier om passief inkomen te verdienen. Je verkoopt digitale producten via je eigen website of via platforms als Etsy of Marktplaats. Misschien ook via social media.

Een e-book is een digitaal boek dat de lezer naar zijn computer, tablet of telefoon downloadt en van hieruit leest. Je kunt e-books maken over elk onderwerp dat je interessant vindt. Vervolgens verkoop je deze via je website of via Amazon Kindle Direct Publishing. Ook heb je de mogelijkheid om het via bol.com te verkopen. Je kunt gratis e-books aanbieden om klanten aan te trekken en vervolgens up-sells aanbieden voor betaalde e-books.

Sjablonen zijn digitale ontwerpen die klanten aanpassen en voor hun eigen projecten gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld sjablonen voor visitekaartjes, flyers, social media afbeeldingen en meer. Als je goed bent in ontwerpen, maak dan sjablonen en verkoop deze via platforms.

2. Schrijf voor websites

Ben je goed in schrijven, creëer dan artikelen voor websites en blogs. Er zijn veel websites die op zoek zijn naar mensen die artikelen over verschillende onderwerpen willen schrijven. Je schrijft artikelen over reizen, technologie, gezondheid en meer. Je krijgt per artikel of per woord betaald.

Als je graag voor websites wilt schrijven, moet je een paar stappen volgen. Allereerst moet je jouw schrijfvaardigheden verbeteren. Dit doe je door veel te lezen en te oefenen. Vervolgens bouw je een portfolio op. Dit doe je door artikelen te schrijven voor je eigen blog of website. Ten slotte zoek je schrijfopdrachten op een van de vele platforms.

Schrijven voor websites heeft veel voordelen. Je verbetert jouw schrijfvaardigheden, ontdekt nieuwe onderwerpen en bouwt een portfolio op. Bovendien werk je vanuit huis en bepaal je jouw eigen uren.

Schrijven voor websites heeft ook nadelen. Het kan moeilijk zijn om een constante stroom van opdrachten te vinden en sommige websites betalen niet goed. Bovendien kan het schrijven over onderwerpen waarin je niet geïnteresseerd bent, saai zijn. Je moet ook bereid zijn om feedback te ontvangen en te leren van je fouten.

3. Verdien geld met enquêtes

Een andere manier om geld te verdienen is door enquêtes in te vullen. Er zijn verschillende websites zoals Toluna, Euroclix en Survey Junkie waar je je aanmeldt. Na het aanmelden vul je een profiel in zodat de website weet welke enquêtes bij jou passen. Vervolgens begin je met het invullen van enquêtes. Je verdient geld voor elke enquête die je invult.

Het is belangrijk om te weten dat je niet rijk wordt van het invullen van enquêtes. Het is meer een manier om wat extra geld te verdienen in je vrije tijd. Zorg er wel voor dat je je aanmeldt bij betrouwbare websites en dat je niet betaalt om deel te nemen aan enquêtes. Vaak kun je het verdiende geld uit laten betalen in cadeaubonnen of via PayPal.

Probeer deze methoden uit en kijk welke het beste bij jou past. Het kan even duren voordat je genoeg geld verdient om er echt wat aan te hebben.

4. Word een virtual assistant

Als virtual assistant assisteer je mensen online met hun dagelijkse taken, zoals e-mails beantwoorden, social media beheren, afspraken maken en administratieve taken uitvoeren. Je meldt je aan op een platform voor freelance opdrachten. Zorg dat je een goed profiel hebt en dat je opdrachten zoekt die bij je vaardigheden passen. Je wordt per uur of per project betaald.

Het is belangrijk dat je goed met je klanten kunt communiceren en dat je betrouwbaar bent. Je moet in staat zijn om taken op tijd en nauwkeurig uit te voeren. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt over de betaling en de duur van de opdracht.

5. Verkoop handgemaakte items

Als je creatief ben is dit ideaal om een passief inkomen met weinig geld op te bouwen. Je maakt handgemaakte items zoals sieraden, kaarten, kleding of decoraties. Deze verkoop je online. Dat kan op websites zoals Etsy of op lokale markten en beurzen.

Het is belangrijk dat je unieke en kwalitatief hoogwaardige items maakt die bij jouw stijl en vaardigheden. passen Zorg dat je de markt onderzoekt en dat je weet welke items populair zijn.

Het kan even duren voordat je genoeg klanten hebt en genoeg verkoopt om er een passief inkomen van te maken.

6. Verdien geld met YouTube

Een passief inkomen met weinig geld? Verdien dan geld met YouTube. Dit doe je door video’s te maken en te delen. Als je genoeg kijkers en abonnees hebt, verdien je geld via advertenties die bij jouw video’s worden getoond.

Het is belangrijk om interessante en unieke inhoud te hebben. Mensen moeten ze graag bekijken. Maak bijvoorbeeld video’s over beauty, gaming, muziek of vlogs. Hoe meer mensen jouw video’s bekijken, hoe meer geld het oplevert.

7. Verdien geld met affiliate marketing

Verdien geld met affiliate marketing. Promoot producten en verdien commissie op verkopen via je link. Je promoot producten of diensten op social media, je website of blog. Doe dit alleen voor producten die bij je publiek passen. Uiteraard moet je ook zelf in een product geloven. Zo bouw je vertrouwen bij je volgers op.

Affiliate marketing is zeker een goede manier om passief inkomen te verdienen. Bedenk wel dat het tijd en moeite kost om een groot publiek te bereiken. Het duurt ook enige tijd voordat je veel commissie verdient. Maar je hebt er geen grote investering voor nodig, soms hoef je helemaal niks uit te geven.

8. Verhuur spullen

Wil je extra geld verdienen zonder veel te investeren? Dan is het verhuren van spullen een goed idee. Je kunt bijvoorbeeld camera’s voor fotoshoots verhuren, geluidsapparatuur voor feestjes of gereedschap voor klussen.

Bedenk eerst welke spullen je wilt verhuren en wat de huurprijs per dag of uur is. Je kunt de spullen zelf beheren en verhuren, of je sluit je aan bij een verhuurplatform.

Wanneer je de spullen zelf beheert, zorg er dan voor dat je ze goed onderhoudt en repareert. Maak duidelijke afspraken met de huurders over het ophalen en terugbrengen van de spullen en eventuele borgsom. Kijk altijd of je verzekerd bent voor schade of diefstal.

Heb je zelf nog een idee? Dan hoor ik dat graag van jou.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.