Bijgewerkt: 1 december 2023

Financiële vrijheid dankzij de grootste Nederlandse webwinkel.

Laat het internet in je voordeel werken. Natuurlijk, het internet is heel groot en vaak weet je niet waar je moet beginnen. Maar één ding wil je wel: je wil een passief inkomen via bol.com. Deze grote webwinkel biedt namelijk veel potentieel. Ik neem je stap voor stap mee in de wereld van succesvolle e-commerce.

Wat is bol.com?

Bol.com is in Nederland de meest bekende online winkel waar je van alles koopt. Van boeken, muziek en films tot speelgoed, elektronica en kleding en nog veel meer. Het aanbod bestaat uit duizenden nieuwe producten, maar ook tweedehands spullen.

Geld verdienen met Bol.com

Veel websites of boeken leren hoe je geld verdient met Bol.com. Maar dan alleen door zelf producten te verkopen. Jammer want er zijn nog veel meer manieren. Een passief inkomen via bol.com kan met maar liefst vijf verschillende methoden.

1. Producten verkopen

Dit is de meest bekende methode om aan het platform geld te verdienen. Het werkt als volgt. Jij zorgt voor voorraad van producten. Die bied je vervolgens op bol.com aan. Voor elke verkoop betaal je een commissie aan bol.com. De rest van de opbrengst is voor jou.

Nagenoeg iedereen kan zich als bol.com partner aanmelden. Je hoeft alleen maar je verkoopaccount aan te maken. Je vult je verkoopgegevens in en activeert met de speciale code die je via de post ontvangt. Klaar is je account: nu de producten invoeren en wachten tot klanten zich aandienen.

Is het een vorm van passief inkomen? Ja en nee. Het voordeel van dit verkoopplatform is dat je weinig aan marketing hoeft te doen. Je hoeft alleen maar op klanten te wachten die een bestelling plaatsen. In dat opzicht is het een passief inkomen. Maar je moet zelf je eigen voorraden beheren. Dat kan juist extra werk met zich meenemen.

2. Dropshipping via bol.com

Een andere methode is dropshipping, iets dat je ook via bol.com doet. Hierbij leg je geen eigen voorraad aan. Je toont je producten op het verkoopplatform maar zodra er een bestelling binnenkomt plaats je die door naar je leverancier. Die zorgt er vervolgens voor dat het product bij je klant aankomt.

Bij dropshipping leg je dus geen eigen voorraad aan. Met deze methode bespaar je een hoop tijd en geld. Bovendien loop je nauwelijks risico. Verkopen de producten niet, dan blijf je niet met een voorraad zitten.

Dropshipping vormt dus een passief inkomen via bol.com. Het is makkelijk, iedereen heeft er toegang tot en je loopt weinig (financieel) risico.

3. Affiliate marketing: producten promoten

Heb je een eigen website of een actief sociaal media-account? Promoot producten die via bol.com verkrijgbaar zijn. Dat zijn dus niet je eigen producten! Meld je bij het partnerprogramma van Bol.com aan. Laat weten welke website(s) je beheert. Vervolgens ontvang je na goedkeuring speciale affiliate linkjes.

Het zijn die linkjes die voor jouw inkomsten gaan genereren. Je plaatst die linkjes op je website of social media, in combinatie met het promoten van een of meerdere producten. Telkens weer iemand iets via dat linkje koopt ontvang je commissie.

Oké de commissies zijn niet zo hoog. Ergens tussen de 3% en 9%. Maar toch kan dat maandelijks flink oplopen. Soms tot wel meer dan € 5000 per maand.

4. Reviews schrijven

De vierde methode is ook interessant. Schrijf reviews voor bol.com verkopers en ontvang in ruil hiervoor gratis producten of een vergoeding. Veel verkopers vinden positieve views belangrijk. Het helpt ze namelijk om hoger in de ranking van de Bol zoekresultaten te komen.

Je kunt alleen reviewen schrijven en hiervoor betaald krijgen wanneer verkopers weten dat je dat wil doen. Benader dus actief een aantal verkopers. Zoek hierbij vooral naar verkopers die nog weinig reviews hebben ontvangen. Dat betekent dat je wat dieper in de zoekresultaten moet zoeken.

Het is niet dat je dat een hoog passief inkomen oplevert. Maar een aantal gratis producten per maand is altijd mooi meegenomen. Net als een eventuele vergoeding die je ontvangt.

5. Verkoop tweedehands spullen

Wat veel mensen niet weten is dat je in het verleden op bol.com ook tweedehands spullen kon verkopen. Sommigen kennen dat alleen van tweedehands boeken. Maar het was dus ook mogelijk om tweedehands elektrische apparaten, kleding en andere spullen aan te bieden.

Tegenwoordig is dat alleen voor ondernemers mogelijk. Toch kun je nog steeds tweedehands boeken via bol.com aanbieden. Ben je ondernemer? Dan liggen er kansen voor jou open. Maar let op, de verkoop van tweedehands artikelen wordt op dit platform wel steeds lastiger.

Rijk worden van Bol.com

Als je al die cursussen en e-books moet geloven dan kun je rijk worden via bol.com. Maar weet je, ik ben hier liever eerlijk over. Besef dat er geen gegarandeerde manier is om rijk te worden, via welk platform dan ook.

De verkoop van producten op bol.com kan zeker lucratief zijn. Het vereist wel de nodige inspanning en investeringen om succesvol te zijn. Je moet een goede strategie hebben voor het vinden en inkopen van producten. Ook moet je bereid zijn om tijd en geld investeren in marketing en promotie.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat er veel concurrentie op het platform aanwezig is. Bol.com heeft duizenden verkopers. Dat maakt het moeilijk om tussen alle aanbieders op te vallen. Je zult je dus moeten onderscheiden door unieke producten, lage prijzen of goede.

Het is dus zeker mogelijk om een passief inkomen te hebben via bol.com. Maar het is geen gegarandeerde manier om rijk te worden. Zorg dus dat je realistische verwachtingen hebt en geloof niet te snel in get rich quick’-schema’s.

Of je te laat bent met een van bovenstaande methoden? Nee hoor, degene die het goed aanpakt kan er heel wat uitslepen.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.