Bijgewerkt: 27 maart 2023

Geld is belangrijk, maar hoe creëer je een passief inkomen? Voor de meeste mensen is een passief inkomen iets van een andere wereld. Sommigen hebben er nog nooit van gehoord, of je weet niet waar je moeten beginnen. In dit artikel geef ik uitleg over het passief inkomen. In dit artikel laat ik 36 methoden zien om mee te starten.

Wat is passief inkomen?

Het idee van passief inkomen is heel eenvoudig: het is een inkomen dat je verdient zonder te werken. Dat lijkt gek maar kan dus echt.

Er zijn twee manieren om passief inkomen te creëren:

  • Activa kopen
  • Activa creëren

Activa kopen kost veel geld, activa creëren kost veel tijd.

De waarde van passief inkomen is hoog, je ontkomt er niet aan om soms iets te investeren. Daarom laat ik hieronder zien welke methoden een goed idee zijn. Ik voeg aan elke methode een aantal sterren toe.

  • Slagingspercentage: ★★★★★ Veel sterren =  grote kans van slagen
  • Beloning: ★★★★★ meer sterren = een hoger passief inkomen

Uitleg over affiliate marketing en de wereld van adverteren

Maandelijks worden er miljoenen uitgegeven aan online adverteren. Wanneer je een eigen blog, website of webshop hebt dan valt hier veel aan te verdienen. Voordat ik je 40 passieve inkomens laat zien wil ik eerst iets over de advertentie netwerken vertellen.

Google AdSense: dit is een advertentiemedium dat is opgezet door Google. Na aanmelding plaats je advertenties op je eigen website. Wanneer mensen hierop klikken ontvang je een vergoeding. Vaak wordt gezegd dat dit een slechte vorm van inkomen is. Dat klopt gedeeltelijk, door de jaren heen zijn de opbrengsten teruggelopen. Toch is het vooral een makkelijke manier om passief inkomen te creëren.

Affiliate marketing: hierbij werk je samen met merken of bedrijven. Je promoot producten op je eigen website. Wanneer een bezoeker een aankoop doet dan ontvang je een percentage van de verkoopprijs. Meestal bedraagt die vergoeding tussen de 2% en 10% van de productprijs. Deze methode kan meer opleveren maar het vergt ook meer tijd.

Enkele begrippen uit de online wereld

Nu volgen er nog wat begrippen die je zeker moet weten wanneer je voor passief inkomen gaat.

SEO: dit staat voor zoekmachine optimalisatie. Door dit toe te passen komt je website hoger in Google te staan. Dat is zeer belangrijk voor website-eigenaren.

Nichemarkt: hierbij specialiseer je je rondom een bepaald onderwerp. Het voordeel hiervan is dat je makkelijker met grote bedrijven concurreert.

1. Verkoop een eBook

Slagingspercentage: ★★★ De grootste uitdaging zit hem in marketing, waarbij je er alles aan doet om het boek te promoten. Je ervaart vooral veel concurrentie.

Beloning: ★★ Op zich valt het wel mee wat je hiermee verdient. Dit heeft enerzijds met de grote concurrentie te maken. Anderzijds omdat e-books niet zo duur zijn waardoor de winstmarge tegenvalt.

Een groot voordeel van je eigen eBook maken is dat het nauwelijks iets kost. Wel kan het lang duren voordat je het boek geschreven hebt. Wanneer je een eigen blogwebsite hebt dan is het een idee om je bestbezochte blogs in een e-book te bundelen. Het uitgeven in eigen beheer is ontzettend makkelijk. De marketing is een heel ander verhaal, want het is lastig om je eBook te promoten. Al helemaal gezien de grote concurrentie.

2. Start een blog en pas affiliate marketing toe

Slagingspercentage: ★★★ Het schrijven van een blog op zich al moeilijk zijn. Vaak zijn blogs te onprofessioneel opgezet. Of de inhoud sluit niet aan bij de verwachtingen van de bezoeker. Je moet verstand van SEO hebben anders ontvang je te weinig bezoekers op je website. Dit maakt het slagingspercentage gemiddeld.

Beloning: ★★★ Op zich kun je meer dan 10.000 euro per maand met een blog en affiliate marketing verdienen. Het probleem is dat de meeste bloggers te weinig websitebezoekers ontvangen, waardoor de verdiensten tegenvallen.

Je houdt van bloggen of je houdt er niets van. Op zich is het makkelijker dan de verkoop van e-books. Maar je moet er ook de nodige tijd in willen steken. Blogs moet je continu actualiseren.

 Wanneer je begint met bloggen komen de eerste inkomsten naar ongeveer 35 dagen. In het begin zijn deze inkomsten heel laag, je spreekt van enkele centen. Uiteindelijk loopt dit flink op. Toch zal de gemiddelde blogger op een inkomen van rond de € 1000 per maand blijven steken.

Om succes te behalen is het belangrijk om je op een bepaalde niche te richten. Bijvoorbeeld gezondheid, voeding of reizen.

3. De verkoop van online cursussen

Slagingspercentage: ★★★ Ook nu weer praatje te maken met twee uitdagingen: de inhoud van de cursus maken en marketing.

Beloning: ★★★★ Wanneer je het goed aanpakt, en dan vooral met betrekking tot marketing, kan dit best veel verdienen. Sommigen verdienen er € 2000 per maand mee, anderen meer dan € 10.000.

Het opzetten van een cursus kost niet veel geld, wel de nodige tijd. Bovendien moet je van te voren goed onderzoek doen. Bijvoorbeeld of je idee al eens eerder is gebruikt. Naast het opzetten van de cursus moet je aan promotie doen. Bijvoorbeeld via de eigen website of sociale media.

Soms is het beter om te adverteren, om zo publiek aan te trekken. Wanneer je cursus eenmaal aanslaat dan profiteer je van terugkerende inkomsten. Je kunt de cursus namelijk ontelbare keren verkopen.

4. Een vergelijkingssite maken

Slagingspercentage: ★ Vroeger verdiende je heel goed met een vergelijkingssite. Totdat Google heeft bepaald dat vergelijkingsites alleen echte reviews mogen tonen. De meeste vergelijkingswebsites doen dit niet graag door het slagingspercentage heel laag is. Ook ervaar je veel concurrenten van vergelijkbare websites.

Beloning: ★ Vanwege de hoge concurrentie en het lage slagingspercentage is de beloning ook betrekkelijk laag. De meeste van dit soort (nieuwe) websites verdienen enkele tientjes per maand. Dat is niet echt de moeite waard.

Met een vergelijkingssite vergelijk je producten met elkaar. Dit moet voor bezoekers behulpzaam zijn. Eigenlijk is het dat niet echt want je bent niet objectief, je promoot immers producten om hier geld aan te verdienen. Dat is waarom Google niet meer van dit soort websites houdt.

Op zich is het opzetten van deze site niet zo moeilijk, maar met de lage slagingspercentage steek je veel tijd in iets dat nauwelijks iets oplevert.

5. Zet een webshop op met dropshipping

Slagingspercentage: ★★★ Wanneer je een goed product vindt om te verkopen is het slagingspercentage redelijk goed. De grootste uitdaging zit hem in het promoten van je webshop of het product. Daar gaat veel tijd inzitten.

Beloning: ★★★★ Indien je webshop succesvol is kun je meer dan € 5000 per maand verdienen.

Het is belangrijk om populaire, unieke of opvallende producten te vinden. Zoek vooral naar iets dat niet zoveel op het internet wordt aangeboden. Zoek naar een dropshipping leverancier. Dit is een leverancier die de producten rechtstreeks naar jouw klanten verstuurt. Zo hoef je zelf geen voorraad aan te leggen. Je winst zit hem in het besparen op voorraad inslaan en verzending. Met dropshipping is een winstmarge van 50% mogelijk.

6. Een vakantiewebsite in combinatie met verkoopadvertenties

Slagingspercentage: ★★★ Grote bedrijven of reisbureaus werken graag met dit soort websites samen. Enig nadeel is dat je veel concurrentie ervaart. Je moet dus heel specifiek te werk gaan.

Beloning: ★★★★★ In deze niche liggen de vergoedingen ontzettend hoog. Je kunt tot wel € 200 per verkochte reis aan commissie ontvangen.

Het opzetten van een vakantiewebsite kost nauwelijks iets, mits je de artikelen en de blogs zelf schrijft. Wanneer je dit laat doen dan ben je wel wat duurder uit. Aan de andere kant kan dit voor een hogere ranking in de organische zoekresultaten zorgen.

Het is belangrijk dat je zaken doet met het juiste bedrijf of het advertentienetwerk. Plaats hier geen Google Adsense advertenties op want dit levert nauwelijks iets op. Wanneer je website eenmaal hoog in Google staat dan ontvang je meer bezoekers en liggen de inkomsten hoger.

7. Website die gekoppeld is aan een fysieke dienst

Slagingspercentage: ★★★ Een website opzetten die gekoppeld is aan een fysieke dienst vraagt vooral veel kennis omtrent het creëren van content. De concurrentie is namelijk vrij groot.

Beloning: ★★★★ Wanneer de website succesvol is dan kunnen de verdiensten makkelijk boven de € 8000 per maand uitkomen.

Het werkt eenvoudig. Je maakt een website en trend zich een fysieke dienst. Zelf denk hierbij aan de loodgieter, slotenmaker, coach, psycholoog, woonstylist of marketeer. Wanneer deze website eenmaal succesvol is dan geef je bedrijven de mogelijkheid om via jouw website klanten aan te trekken. Dit heet leadgeneratie.

Feitelijk kunnen websitebezoekers gegevens in een formulier achterlaten, waarbij ze meerdere offertes ontvangen. Bedrijven betalen jou om offerteaanvragen te ontvangen. Dat is je verdienmodel.

9. Ontwikkel een iPhone-app

Slagingspercentage: ★ Veel concurrentie waardoor het slagingspercentage heel laag is.

Beloning: ★ de kosten zijn vaak hoger dan de beloning die je ontvangt.

Dus je had het idee om een eigen iPhone app te ontwikkelen en hier geld mee te verdienen? Dat lukt alleen wanneer je een vernieuwend idee hebt. Doen vooraf onderzoek, vaak zul je merken dat jouw app al bestaat. En zelfs wanneer je een app weet te lanceren dan is het maar de vraag of je hier echt inkomsten uit haalt.

10. Automatische machines op locatie

Slagingspercentage: ★ Het is vaak heel lastig om zaken te doen met bedrijven die je automatische machines willen plaatsen of huren.

Beloning: ★★ Vaak krijg je met hoge kosten te maken zoals het onderhoud van de machine maar ook kosten voor vergunningen.

Bij een automatische machine gingen aan veel dingen bijvoorbeeld een geldautomaat, een spelapparaat of een wasmachine. Dit soort machines plaats je ergens op een locatie, bijvoorbeeld binnen de horeca of op openbare plaatsen zoals in een park of op een parkeerplaats.

Het idee is dat de machine voor passieve inkomsten zorgt. Maar dit blijkt in de praktijk toch erg lastig te zijn. Vooral de hoge kosten kunnen flink tegenvallen, je moet mogelijk mensen inhuren voor het onderhoud van de apparaten.

11. Geld verdienen met vastgoed

Slagingspercentage: ★★★ Dit vraagt vooral een financiële investering. Mogelijk heb je deze middelen niet over krijg je met een hefboomwerking te maken.

Beloning: ★★★ Na aftrek van de kosten houd je er zeker wat aan over. In een groeiende markt kunnen de verdiensten soms op meer dan € 100.000 per jaar liggen. Maar er zit ook een risico aan vast, waardoor de verdiensten tegenvallen of je maakt misschien wel verlies.

Het idee is dat je woningen, garages of percelen koopt en met winst doorverkoopt. Hier is zeker een markt voor. Houd wel rekening met de regels die tegenwoordig in verschillende gemeenten gelden. Als particulier mag je niet zomaar een woning kopen om hem direct door te verkopen.

12. een YouTube-kanaal en AdSense-inkomsten

Slagingspercentage: ★★ Het is de trend om een YouTubekanaal te starten en hiermee geld te verdienen. Het probleem is dat je heel veel concurrentie ervaart.

Beloning: ★★ Tenzij je een beroemdheid bent liggen de verdiensten betrekkelijk laag.

Met vloggen zijn sommigen hartstikke rijk geworden. Er zitten zeker miljonairs tussen. Omdat iedereen dit wil komen er steeds meer vloggers bij. Dat is het probleem waar je tegenaan loopt: je bent tegenwoordig niet meer uniek. Bovendien zijn de toelatingseisen van Google Adsesense de laatste jaren strenger geworden.

Je hebt vooral een populair en een winstgevend thema nodig. Daarnaast moeten de video’s je eigen persoonlijkheid weerspiegelen.

13. Online producten of diensten doorverkopen

Slagingspercentage: ★★ Het is een uitdaging om je website, webshop of sociaal media-account te laten groeien.

Beloning: ★★★ Omdat je een tussenstation bent liggen de verdiensten niet zo hoog, ergens tussen de 1000 en 2500 euro per maand.

Treed als tussenpersoon op waarbij je online producten of diensten doorverkoopt. Je bent het station tussen webshop of dienstverlener en klant. Eigenlijk ben je geen echte webshop maar ook geen leverancier.

14. Beleggen in aandelen

Slagingspercentage: ★★★★ Dit is een eenvoudige manier om met passieve inkomsten aan de slag te gaan. Je hebt hier wel een financieel startkapitaal voor nodig.

Beloning: ★★ Het gemiddelde rendement van beleggingen ligt op 7% tot 8% per jaar.

Met beleggen in aandelen laat je je vermogen groeien. Het risico is relatief laag. Aan de andere kant zullen de inkomsten ook lager liggen dan bij veel andere passieve inkomensmethoden. Bovendien heb je een startkapitaal nodig en het liefst spaargeld, geen geleend geld.

15. Bloggen voor AdSense-inkomsten

Slagingspercentage: ★★★★★ Het kost weinig moeite om zijn bloggen en Adsense plaatst automatisch advertenties.

Beloning: ★★ Vroeger kon je er goed mee verdienen, tegenwoordig zijn de inkomsten achteruitgegaan. Alleen met een goedlopende website houd je er nog voldoende aan over.

Het idee is dat je een blogwebsite opzet omtrent een onderwerp waar je veel ervaring mee hebt. Dit maakt het bloggen er een stuk makkelijker. Je laat Adsense het werk voor jou doen: de automatische advertenties zijn afgestemd op de bezoekers.

Voor sommigen ligt dat inkomen zeer laag. Anderen verdienen toch wel € 100 per dag, en soms nog wel meer. In dit laatste geval gaat het om grote websites met veel bezoekers.

16. een stockfoto website

Slagingspercentage: ★ Het is tegenwoordig lastig om je te onderscheiden van andere stockfoto websites, tenzij je hele unieke foto’s aanbiedt.

Beloning: ★★★ Wanneer je website succesvol is dan kun je toch wel een mooi passief inkomen hieruit halen.

Maak jij altijd unieke of opvallende foto’s? Je zou ze op een bestaande stockfoto website kunnen verkopen. Je draagt dan echter een gedeelte van de winst aan de website af. Het is beter om je eigen website op te zetten. Je moet vooral veel aan marketing doen, wil het kans van slagen hebben. Ook moeten je foto’s veel unieker zijn dan andere aanbieders.

17. Maak software en verkoop dit

Slagingspercentage: ★★★ je moet kennis hebben van technologie, anders is het slagingspercentage een stuk lager.

Beloning: ★★★★ Wanneer je goede software maakt en hier is veel vraag naar, dan kun je best veel verdienen. Zonder marketingkennis zullen de verdiensten laag uitvallen.

Het voordeel van software maken is dat je hier op lange termijn inkomsten uitghaalt. Je verkoopt software namelijk oneindig vaak door. Je moet wel weten waar je mee bezig bent. Zonder technische achtergrond is het risico te groot. Je zou dan namelijk iemand moeten inhuren en dat kost veel geld.

18. een site met boekrecensies

Slagingspercentage: ★★★ Het opzetten van deze website is eenvoudig, je moet alleen weten website hoger Google krijgt.

Beloning: ★ De inkomsten kunnen wel tegenvallen. Dit komt enerzijds door de concurrentie, anderzijds omdat de vergoedingen die je van andere bedrijven krijgt erg laag is.

Lees je graag boeken? Start je eigen website en plaats hier boekrecensies op. Je verdient geld middels affiliatie marketing. Je kunt ook voor Google Adsense kiezen maar dit verdient heel weinig.

19. Maak een nepwinkel

Slagingspercentage: ★★ Makkelijk van opzet, het vraagt wel enig onderhoud. Ook ervaar je veel concurrentie.

Beloning: ★★ De inkomsten zijn niet zo hoog, maar het is een makkelijke methode.

Je maakt geen echte webshop maar een zogenaamde nepwinkel. Dit betekent dat je niet zelf producten aanbiedt, al lijkt dit voor de bezoeker wel zo te zijn. De bezoeker wordt doorgeleid naar bedrijven waar je voor promoot of adverteert. Hierbij maak je gebruik van een affiliate netwerk.

Het opzetten van een dergelijke website is vrij makkelijk. Wel ben je veel tijd kwijt met het updaten van de producten of de affilate linkjes. Bovendien heb je veel bezoekers nodig om er een succes van te maken.

20. Kopen en verhuren van apparatuur of gereedschappen

Slagingspercentage: ★★★ Ondanks dat je apparatuur of gereedschappen op locatie aanbiedt, is het zinvol om online zichtbaar te zijn. Marketing kan lastig zijn.

Beloning: ★★★ De huurinkomsten zijn over het algemeen goed. Je krijgt echter met hoge kosten te maken, bijvoorbeeld voor het kopen van apparatuur, het onderhoud hiervan en marketing.

Koop dure apparatuur of gereedschappen waar veel vraag naar is. Waarvan je zeker weet dat mensen niet zomaar aan willen schaffen. Door bijvoorbeeld aan professionele fotoapparatuur of professioneel gereedschap. Let op dat je geen tweede Boels wordt, met een aanbod van standaard gereedschap.

21. Verhuur een kamer

Slagingspercentage: ★★★★★ Met een tekort aan woonruimte is het verhuren van een kamer zeer succesvol.

Beloning: ★★★★ Je kunt aardig wat geld verdienen met een kamer verhuren. Wanneer je meerdere kamers verhuurt kan het inkomen oplopen tot meer dan 4000 euro per maand.

Heb je kamers leeg gaan? Verhuur ze aan studenten, alleenstaanden of jonge koppeltjes. Er is veel vraag naar geen ruimte aan hier kun je handig op inspringen. Hoeveel je aan huur vraagt is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de afmeting van de kamer en welke faciliteiten er aanwezig zijn.

Het verhuren van een kamer kost betrekkelijk weinig geld. Hier en daar moet je wat onderhoud uitvoeren. Ook moet je ervoor zorgen dat er een goed huurcontract aanwezig is. Let op want wanneer je hypotheek op je woning hebt of je huurt een woning, dan mag je niet zomaar aan onderhuur.

22. Geld uitlenen

Slagingspercentage: ★★★★ Voor veel mensen is het lastig om een lening te krijgen. Daarom zijn ze op zoek naar particuliere leningen, wat het slagingspercentage vergroot.

Beloning: ★★★ Eigenlijk vallen de verdiensten wel mee. Je moet een reële rente in rekening brengen.

Heb je een spaarbedrag van € 5000? Deeltijd in kleinere porties op. Je leent bijvoorbeeld 10 × € 500 aan verschillende mensen. Hier ontvang je rente over, zo tussen de 3% en 10%. Stellen altijd een goede leenovereenkomst op. Je loopt namelijk financieel risico.

Het alternatief is grotere bedragen uitlenen. Op termijn kan dit weer opleveren maar het is ook een groter risico. Wanneer je twijfelt moet je dit zeker niet doen.

23. Maak en verkoop je eigen producten

Slagingspercentage: ★★ Er is wel vraag naar handgemaakte producten maar door het grote aanbod is de kans op succes niet zo groot.

Beloning: ★ Meestal ben je veel tijd en geld kwijt met het maken van producten en de promotie ervan. Hierdoor valt de beloning tegen.

Ben je creatief? Maak je eigen producten en verkoop deze. Dit doe je via je eigen webshop of op sociale media. Maar je zou de producten ook aan kunnen bieden via een marktplaats website. Het enige nadeel is dat je veel concurrentie ervaart. Bovendien kost het allemaal veel tijd en geld.

24. Licentie op je ideeën

Slagingspercentage: ★ Het is lastig om je ideeën te verkopen.

Beloning: ★ Meestal vallen de inkomsten tegen.

Hoe makkelijk zou het zijn om je ideeën aan anderen te verkopen? Je hoeft niet zelf met je idee aan de slag. Het probleem is dat het achteraf vaak moeilijk te bewijzen is of het jouw idee was, of dat van iemand anders. Eigenlijk zou je eerst patent op je idee aan moeten vragen en dat kost veel geld. Het is dus ook geen ideale passieve inkomensmethode.

25. Ontwerp T-shirts, mokken enz. en verkoop ze online

Slagingspercentage: ★ Grote concurrentie en lastig om aan marketing te doen.

Beloning: ★ Mogelijk krijg je de producten niet verkocht.

Ben je goed in het ontwerp en dan is het interessant om T-shirts, mokken en andere voorwerpen te maken. Er zijn wat platformen waar je je ontwerp maakt en aanbiedt, zonder dat het je geld kost. Pas bleef werken draag je een gedeelte hiervan aan het platform af. Je loopt dus geen financieel risico.

Het probleem is dat velen dit idee hebben. Hierdoor is de concurrentie zo groot dat je er nauwelijks nog tussen komt. Je zou heel goed en marketing moeten zijn, wil je er inkomsten uithalen.

34. Bouw een forum op en verkoop deze

Slagingspercentage: ★ Fora zijn tegenwoordig niet meer zo populair. Daarnaast is het lastig om met de grote fora te concurreren.

Beloning: ★ Meestal steek je veel tijd en geld in het opbouwen van een forum. Bij verkoop blijken de verdiensten vies tegen te vallen.

Toegeven, een forum is niet echt meer van deze tijd. Tenzij je iets met de blockchaintechnologie doet. Of weer je je echt weet te onderscheiden. Meestal kost het je veel tijd en geld zonder dat het iets oplevert.

35. Verkoop producten op je blog

Slagingspercentage: ★★ Wanneer je een actieve en populaire blog hebt dan is het slagingspercentage hoger, maar de meesten komen met deze methode niet zover.

Beloning: ★★★ Op zich zijn de inkomsten redelijk, mits je ook een populaire blog hebt.

Het idee is dat je van je blogwebsite een verkapte webshop maakt. Je trekt bezoekers middels je blogs aan en verkoopt producten. Het is dus niet de bedoeling dat je producten van anderen promoot, maar zelf artikelen inkoopt en deze doorverkoopt.

36. Handel in domeinnamen

Slagingspercentage: ★ Veel bedrijven of mensen doen dit, waardoor de kans van slagen betrekkelijk laag is.

Beloning: ★ Reken jezelf niet rijk. Je moet veel moeite doen om domeinnamen te verkopen. Veel mensen wachten gewoon af zodat je de domeinnaam laat vervallen en kopen deze vervolgens veel goedkoper.

Deze methode wordt ook wel internetkakkerlakken genoemd. Je zoekt naar goede domeinnamen zodat anderen deze niet kunnen kopen. Vervolgens bied je ze aan relevante bedrijven of websites aan. Veel bedrijven stellen dit niet op prijs waardoor ze je al op voorhand afwijzen.

Korte samenvatting

Je ziet dat er veel manieren zijn om een passief inkomen te creëren. Sommige methoden lijken op elkaar maar hebben toch weer een iets andere werkwijze. Het lijkt makkelijk om via het internet geld te verdienen maar dat is het niet. Dit komt omdat de concurrentie de laatste jaren ontzettend groot is geworden.

Het is dus aan te raden om vooraf te bekijken of een bepaalde methode wel bij je past. Kijk of je verwachtingen aansluiten bij de praktijk. Meestal kom je hier alleen achter door het eerst enige tijd uit te proberen.

Het is ook verstandig om te kijken wat de methode je gaat kosten. Bij sommige methoden is het slagingspercentage laag terwijl je wel voor hoge kosten komt te staan. Niet de meest ideale manier om een rijke Geldkip te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.