Bijgewerkt: 28 maart 2023

PayPal is een online betaalsysteem dat sinds 1999 bestaat. Vanaf het jaar 2006 kwam de Nederlandstalige versie van PayPal uit. Dit online betaalsysteem bevat kopersbescherming. Daarom wordt het veel gebruikt op eBay en Marktplaats. PayPal iDEAL werkt niet of PayPal aanmaken: lees wat je moet doen.

Geschiedenis van PayPal

PayPal werd in 1998 opgericht onder de naam Confinity. Het werd opgericht door 3 ondernemers en investeerders. Een hiervan was de Amerikaans Canadese ondernemer Elon Musk. De andere oprichter was de Duits-Amerikaanse investeerder Peter Thiel. De heer Thiel was tevens de eerste investeerder in Facebook. Derde oprichter was Max levchin. Deze internetondernemer is een in Oekraïne geboren Amerikaan.

PayPal was oorspronkelijk bedoeld voor betalingen tussen pda’s. Dit is een Personal Digital Assistant oftewel een kleine draagbare computer. In het jaar 1999 werd PayPal gelanceerd. Al snel werd het door bepaalde websites gebruikt, waaronder veilingsite eBay. Het werd zo populair, dat eBay in oktober 2002 dit online betaalsysteem overnam.

Het duurde nog tot 2006 voordat de Nederlandstalige versie uit kwam. Op dat moment ging het ook snel in Nederland. In 2007 had het bedrijf al meer dan 2,7 miljoen rekeninghouders. Deze maakten vooral gebruik van PayPal iDEAL. In 2013 won het betaalsysteem de Nederlandse thuiswinkel award. Dit was niet voor het eerst, al 4 keer eerder worden ze deze award.

Online betalen met PayPal iDEAL

De dienst staat bekend om zijn veilig online betaalsysteem zoals PayPal iDEAL. Met de app is het mogelijk om snel geld over te maken of te shoppen. Geld verzenden naar vrienden of familie is zeer eenvoudig met een PayPal rekening. Daarnaast is er het Money2. Dat is geld overboeken met behulp van PayPal iDEAL. Zo staat er altijd voldoende geld op de PayPal rekening. PayPal iDEAL werkt niet? Zorg dat je e-mailadres bevestigd is. Na bevestigen wordt het geld binnen 5 minuten bijgeschreven. Ervaar je nog steeds problemen en PayPal iDEAL werkt niet, ga dan naar het hulpcentrum van de website.

PayPal iDEAL overboekingen en betalingen verlopen via een beveiligde verbinding. Deze verbinding is herkenbaar aan het groene slotje linksboven in de adresbalk (desktop). Dit betekent dat de website extra goed is beveiligd. Alle gegevens worden versleuteld verzonden.

PayPal veilig met kopersbescherming

Is PayPal veilig? Het betaalsysteem staat bekend om zijn kopersbescherming. Deze kopersbescherming geldt voor producten op eBay en Marktplaats. Daarnaast geldt dit ook voor producten die op andere websites gekocht zijn.

Wat houdt de kopersbescherming in? Het gaat om producten die niet geleverd zijn, maar ook om een ontvangen product dat sterk afwijkt van de beschrijving op de website. Denk hierbij aan beschadigde producten of namaakproducten. De koper kan een bewijs van verzending aan het betaalsysteem versturen.

Verkopers kunnen zich beschermen door producten traceerbaar te verzenden. Dit voorkomt fraude door de koper. Hiermee is PayPal veilig.

Online betalingen ontvangen

Voor websites kan PayPal veilig een extra betaalmethode zijn. Dit is een totaaloplossing voor webshops en websites. Zo is het mogelijk om betalingen met onder andere bankrekeningen en creditcards te accepteren. Een integratie met winkelwagentjes is mogelijk. Het systeem biedt altijd een ingebouwde bescherming tegen fraude. Afhankelijk van de gekozen methode kunnen ook mensen zonder deze rekening een betaling verrichten.

Met het betaalsysteem is het mogelijk om betalingen op de website te ontvangen. Ook e-mail betalingen zijn mogelijk. Het bedrijf kan professionele vacatures via de e-mail versturen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de gratis sjablonen. PayPal wordt zowel lokaal als internationaal geaccepteerd. Het voordeel van dit systeem is dat een e-mail factuur voorzien is van een betaalknop. Zelfs zonder rekening is het mogelijk om snel en moeiteloos te betalen.

PayPal Android app

In 2017 heeft Google PayPal geïntegreerd in Android Pay. Dit is tot stand gekomen in een overeenkomst tussen Google en PayPal. Voortaan kunnen gebruikers van Android ook via een PayPalrekening betalen. Deze dienst werd als eerste in de VS aangeboden. Daarnaast is er de PayPal Android app. Vanaf je smartphone eenvoudig betalen en betalingen ontvangen: alles is mogelijk.

PayPal betaling annuleren

Kun je een PayPal betaling annuleren? Een betaling naar vrienden of familie versturen gaat vrij eenvoudig. Dit kan door het invullen van een geregistreerd e-mailadres. De ontvanger krijgt het geld op zijn PayPal-rekening. Je kunt geen PayPal betaling annuleren. Dit kan alleen wanneer de betaling naar een verkeerd e-mailadres is verstuurd. Denk hierbij aan een verkeerde spelling of een niet bestaand e-mailadres. In dit geval komt het geld ook niet aan. Alleen de niet opgeëiste betalingen kunnen geannuleerd worden. Gebeurt dit niet, dan vervalt de betaling na 30 dagen vanzelf.

Het is niet mogelijk om geld terug te halen. Dit zou ook niet goed zijn, omdat dit fraudegevoelig is. Is er sprake van een verkeerde zending, dan geldt de kopersbescherming. In dit geval kan de koper zijn geld terugeisen. Dit verloopt altijd via PayPal.

PayPal account aanmaken

Om gebruik te maken van deze betaaldienst moet je een PayPal account aanmaken. Hierbij worden gegevens als e-mailadres, naam en woonadres gevraagd. Ook wordt gevraagd om een bankrekening te koppelen. Het is ook mogelijk om zelf geld op de PayPalrekening te storten. Dit kan via overboeking of PayPal iDeal.

Een andere manier om aan geld te komen is om een betaling te ontvangen. Dit kan van vrienden, familie of door een verkoop zijn. Een laatste methode is het koppelen van een creditcard. Dit is uiteraard alleen mogelijk wanneer er ook een creditcard aanwezig is. Bij het handmatig geld overschrijven duurt het gemiddeld 1 tot 2 werkdagen voordat dit geld op de PayPalrekening staat. Met iDeal duurt dit gemiddeld 5 minuten. Bij automatische incasso is de verwerkingstijd 3 tot 4 werkdagen.

PayPal aanmaken en gebruiken is voor consumenten volledig gratis. Bovendien is PayPal veilig. Er worden geen kosten is rekening gebracht, ook niet voor overboekingen. Voor de zakelijke gebruiker of verkoper worden er wel kosten in rekening gebracht. Dit is 35 cent per transactie plus een percentage over het verkoopbedrag. Dit percentage varieert van 1,5% tot 3,4%. In 2021 bood meer dan 30 procent van alle webshops de mogelijkheid tot betalen via deze betaaldienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.