Pinterest is een social media platform waar je media of artikelen deelt (pint). Geld verdienen met Pinterest kan op verschillende manieren. Zo kun je foto’s verkopen, meedoen met affliate marketing of betaald krijgen voor het plaatsen van advertenties. In dit artikel lees je hoe je geld verdient met Pinterest en hoeveel dit jou maandelijkse oplevert.

Over Pinterest

Het digitaal prikbord Pinterest is niet de grootste social media van Nederland. In 2019 heeft Pinterest ongeveer 740.000 Nederlandse gebruikers. Ter vergelijking: Instagram heeft er 2,7 miljoen en Facebook 6,8 miljoen. Pinterest is in 2010 opgericht. De bedoeling is dat gebruikers hun eigen prikbord aanmaken. Op dit prikbord plaats je afbeeldingen, video’s of artikelen. Je prikbord is openbaar en te volgen door andere Pinterest gebruikers.

Geld verdienen met Pinterest

Ondanks dat dit social media platform niet zo populair is, kun je er wel degelijk geld mee verdienen. Voor bedrijven is Pinterest namelijk interessant, omdat vanaf 2019 Pinterest Advertising beschikbaar is. Dit betekent dat steeds meer bedrijven zich op dit social media gaan richten. Heb jij een actief Pinterest account, dan kun je hier leuk geld mee verdienen. Het is dan wel belangrijk dat je veel volgers hebt.

Hoe krijg je meer volgers? Dat doe je door regelmatig iets te pinnen zonder te spammen. Zorg voor foto’s of video’s van een goede kwaliteit. Tip: met de modernste smartphones maak je zeer mooie foto’s. Deze smartphones hebben een perfecte camera:

Huawei P30 Pro

OnePlus 7 Pro

Samsung Galaxy S10+

Nog een tip: order je onderwerpen goed per moodboard, dit ziet er een stuk overzichtelijker uit.

Hoeveel verdien je met Pinterest?

Hoeveel je verdient is afhankelijk van je verdienmodel. Je kunt er meerdere combineren, waarbij je inkomsten ook oplopen. Hoe meer volgers, hoe hoger je omzet, ook dat is een feit. De verdiensten lopen erg uiteen maar liggen ergens tussen de €50 en €1000 per maand. Mensen met meer dan 50.000 Pinterest volgers kunnen al snel tot €10.000 per maand verdienen. Ontdek vier methoden om geld te verdienen met Pinterest.

1. Affiliate marketing

Misschien wel de bekendste methode van allemaal: affiliate marketing. Hierbij maak je reclame voor bedrijven. Dit doe je door het plaatsen van een affiliate link. Wanneer je volgers op deze link klikken en/of via de link iets bestellen, krijg jij betaald. Je commissie bestaat uit een vaste vergoeding per klik (vaak tussen de €0,01-€0,10) of een percentage van het verkoopbedrag (ergens tussen 1%-15%).

Meld je als affiliate aan bij TradeTracker (aanmelding) of een van de andere affliate netwerken. Je kunt als affliate ook rechtsreeks met een bedrijf onderhandelen, maar dit is vaak een stuk lastiger.

2. Adverteren voor bedrijven

Vergelijkbaar met affiliate marketing, alleen deel je nu geen affliate link. Je adverteert voor het bedrijf op jouw Pinteest account. Dit doe je tegen een vast bedrag, waarbij het niet uitmaakt hoeveel volgers er op de advertentie klikken.

3. Influence marketing

Een influencer is een invloedrijk persoon. Dit kan een beroemdheid maar ook iemand met veel volgers zijn. Wat doe je precies? Het lijkt op adverteren voor bedrijven, maar het is minder zakelijk verpakt. Als influencer prijs je producten of diensten voor anderen aan. Dit doe je op een natuurlijke manier, zodat het niet als een advertentie uitziet. Influence marketing is erg populair en kan je aardig wat opleveren. Heb je ook veel Instagram volgers? Geld verdienen met Instagram is dan nóg interessanter.

4. Foto’s verkopen

Ben jij een beetje handig met je (smartphone)camera? Pinterest is perfect voor het delen van je allermooiste foto’s. Veel bedrijven en websites zijn op zoek naar mooie stockafbeeldingen. Verkoop je afbeelding tegen een vergoeding van €0,50 tot €5 per stuk (afhankelijk van onderwerp en kwaliteit). Let op: zet over je voorbeeldfoto’s een watermerk of plaats ze in een klein formaat. Zo gaan anderen er niet zonder betalen met je foto’s vandoor.

Tip: controleer regelmatig of iemand tóch onrechtmatig gebruik maakt van jouw foto’s. Er zijn speciale bureaus die met speciale software continue op zoek zijn naar gejatte afbeeldingen. Ze nemen alles voor jou uit handen: van het opsporen van de ‘dader’ tot het versturen van een sommatie tot betalen. Zo krijg je toch de vergoeding waar je recht op hebt.

5. Pinterest account verkopen

Heb je een aardige verzameling volgers maar wil je toch van je Pinterest account af? Bedenk dat actieve accounts geld waard zijn. Er is altijd wel iemand die jouw account wilt overnemen, vooral wanneer deze meer dan 5000 volgers heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.