Bijgewerkt: 27 maart 2023

In China is er een grote handel in placenta, ondanks dat het 2005 verboden is. In Nederland en België is die handel niet zo groot maar zeker aanwezig. Geld verdienen door je placenta te verkopen? Het is iets dat je misschien eenmalig doet maar het levert zeker wat op.

Waarom placenta’s zo geweldig zijn

Het is niet zomaar dat mensen placenta’s willen kopen. Het is een fascinerend en tijdelijk orgaan. Het groeit tijdens de zwangerschap en ontwikkelt zich in de baarmoeder. Het wordt ook wel de ‘moederkoek’ genoemd. De placenta heeft een belangrijke rol bij het voeden en beschermen van de baby.

Dit orgaan bevat veel voedingsstoffen en hormonen. Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat het voordelen voor de gezondheid biedt. Daarom zijn ze geïnteresseerd in het kopen van placenta’s. Maar hoe werkt het verkopen van placenta’s en is het legaal?

Hoe verkoop je een placenta?

De placenta komt na de geboorte van de baby uit het lichaam. Het is dan ook niet mogelijk om hem al tijdens de zwangerschap verkopen, tenzij hier de belofte aan vasthangt dat je hem na de bevalling levert.

Geld verdienen met de verkoop van een placenta is een geweldige manier om extra inkopen te creëren. Er zijn verschillende manieren om een placenta te verkopen. Een optie is om de placenta zelf te bewaren en te verkopen aan geïnteresseerde kopers. Een koper vind je via een online platforms zoals Facebook-groepen of websites als Geldkip.nl (laat gerust een reactie achter).

Het is ook mogelijk om de placenta te doneren aan een bedrijf dat placenta-producten maakt, zoals capsules, tincturen of crèmes. Helaas ontvang je er dan geen of heel weinig geld voor. Particuliere verkoop levert het meest op.

Richtlijnen voor het bewaren en verkopen

Kies je ervoor om zelf de placenta te verkopen? Dan is het belangrijk om met bepaalde richtlijnen rekening te houden. Je moet de placenta veilig bewaren en verwerken. Zorg altijd voor een goede hygiëne en bewaar de placenta koel. Dit voorkomt bederf. Een deskundige kan hier advies in geven.

Wil je de placenta doneren aan een bedrijf dat placenta-producten maakt? Zoek altijd naar een betrouwbaar bedrijf dat aan de vereiste hygiënische normen voldoet.

Wat verdien je met het verkopen van een placenta?

Bij het doneren van een placenta krijg je meestal geen geld. Sommige bedrijven bieden wel korting op hun producten. Of ze sturen je gratis sample’s toe.

Je placenta op de zogenaamde zwarte markt verkopen (particulier) levert wel geld op. Mensen kunnen soms veel geld voor een placenta bieden. Geld verdienen met je placenta maakt je niet rijk maar je kunt er gemiddeld tussen de 100 en 250 euro voor krijgen. Sommigen zijn bereid om tot 500 euro te betalen.

Hoeveel je met je placenta verdient hangt van de kwaliteit, de marktvraag en natuurlijk de verkoopprijs af. Wanneer je de placenta zelf verkoopt hoef je niks aan commissie af te staan. De winst is volledig voor jezelf.

Manieren om de verkoop te starten

Je kunt op verschillende manieren een placenta aanbieden. Bijvoorbeeld een bedrijf dat hierin geïnteresseerd is. Het levert meer op wanneer je het aan een particulier of consument aanbiedt. Dit doe je via en online platform, een forum of sociale media. Kijk ook eens op Telegram, hier zitten groepen die van alles kopen en verkopen, legaal of niet. Mogelijk vind je hier een geschikte koper.

Is het legaal om placenta’s te verkopen?

Het is toegestaan om placenta’s te verkopen. Er is geen wetgeving die zegt dat dit niet mag. Wel ben je verplicht om je aan bepaalde regels te houden. Je mag bijvoorbeeld geen placenta verkopen die besmet is met een ziekte of infectie. Ook moet je rekening houden met de regels over het verlies van voedselveiligheid en hygiëne.

Het maakt verschil of je de placenta in Nederland of België verkoopt of bijvoorbeeld aan China. In andere landen gelden er afwijkende regels. Het is goed om vooraf bij autoriteiten te informeren welke regels er gelden. In sommige landen kan namelijk ook verboden zijn om je placenta te verkopen.

Waarom mensen placenta’s kopen

Geld verdienen met je placenta is leuk, maar waarom zijn mensen bereid om deze te kopen? Dit heeft verschillende redenen. Sommige mensen geloven dat de placenta een bron van voedingsstoffen en hormonen is. Het zou bij kunnen dragen aan hun gezondheid en welzijn.

Placenta’s bevatten ijzer, vitamine B12 en foliumzuur, stoffen die belangrijk zijn voor het lichaam. Mensen die met deze tekorten te maken hebben zijn zeker geïnteresseerd in je placenta.

Daarnaast bevat de moederkoek hormonen die helpen bij het bevorderen van borstvoeding of het verlichten van postpartum depressies.

Een andere reden is dat placenta’s voor sommigen een spirituele en symbolische betekenis heeft. Een aantal culturen beschouwt de placenta als een heilig orgaan dat een connectie vormt tussen de moeder, de baby en de aarde. Door de placenta in een ritueel te gebruiken hopen deze mensen dat ze de connectie versterken.

Zijn bedrijven geïnteresseerd in placenta’s?

Ja, er zijn bedrijven die geïnteresseerd zijn in placenta’s. Deze bedrijven maken placenta-producten, zoals capsules, tincturen en crèmes. Vervolgens worden deze producten verkocht aan mensen die geïnteresseerd zijn in de gezondheidsvoordelen van de placenta.

Er zijn ook bedrijven die placenta-producten gebruiken in cosmetica en huidverzorgingsproducten. Het zou een positieve invloed hebben op huidveroudering. De placenta als verjongingskuur, wie had dat gedacht?

Hormonen uit placenta’s worden gebruikt om hier medicijnen van te maken. Bijvoorbeeld voor behandeling bij een postpartum depressie.

Postpartum depressie (PPD) is een vorm van depressie die een jonge moeder soms naar de bevalling optreedt. Ongeveer 1 op de 7 vrouwen krijgt PPD. Het is dus een relatief veelvoorkomende aandoening.

Conclusie: geld verdienen met placenta verkopen

Je komt het steeds vaker tegen, vrouwen die hun placenta verkopen en hier geld voor krijgen. Het is een groeiende trend. Niet alleen vanwege de interesse in placenta’s maar ook omdat het voor extra inkomsten zorgt. Met een product dat je normaal gesproken weg zou gooien.

Bedenk van tevoren of je de placenta aan een wil doneren, aan een bedrijf wil verkopen of dat je dit liever particulier doet. Je verdient het meest wanneer je de placenta particulier aanbiedt. Kijk altijd met wie je zaken doet en laat je zeker niet overhalen om je placenta gratis weg te geven. Bedenk dat het zeker een markt is wanneer het op de verkoop van moederkoeken aankomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.