Bijgewerkt: 27 maart 2023

Heb je een prepaid simkaart? Die moet je regelmatig opwaarderen. Niet gebruikt beltegoed vervalt binnen een bepaalde tijd. Wanneer je niet veel belt dan ben je het opgebouwde beltegoed kwijt.

Je wil overstappen naar een andere provider of het beltegoed terugvragen. Is dit mogelijk? Ja, bij sommige providers kun je prepaid tegoed terug laten storten. In cash laten uitbetalen is soms ook mogelijk.

Beltegoed terugstorten via een speciale website: niet doen

Er zijn wat sites die je helpen met het terugstorten van je beltegoed. Het is niet aan te raden om dit via een van deze sites te doen. Ze houden namelijk een groot deel van je tegoed in. Je krijgt dan nog maar de helft terug, de andere helft is voor de website.

Prepaid tegoed terugvragen bij T-Mobile

Wanneer je naar een andere provider gaat en voor nummerbehoud kiest dan zal T-Mobile het prepaid tegoed uitbetalen. Ga hiervoor naar de website van T-Mobile: uitbetalen prepaid tegoed. Vul het 06 nummer in, je ontvangt een verificatiecode.

Let op want T-Mobile rekent 5 euro aan transactiekosten. Wanneer je minder dan € 5 tegoed hebt dan heeft het geen zin om dit uit te laten betalen.

Je nummer komt niet in aanmerking voor uitbetaling wanneer het geen prepaid-nummer is. Verder is het belangrijk dat hij maximaal 31 dagen geleden is overgezet naar een andere provider.

Beltegoed terugkrijgen van KPN

Bij KPN is het helaas niet mogelijk om prepaid beltegoed terug te krijgen. Wel kunnen ze het tegoed in mindering brengen op een mobiel abonnement dat je bij KPN hebt.

Heb je nog prepaid tegoed bij KPN? Dit is onbeperkt geldig. Wel moet je de mobiele aansluiting minimaal eenmaal per halfjaar gebruiken. Dit hoeft niet om opwaarderen te gaan, ook een minuutje bellen of een sms versturen valt onder gebruik.

Beltegoed terugstorten via Vodafone

Heb je prepaid tegoed van Vodafone? Wanneer je overstapt naar telefoonnummer of een aanbieder dan is het aan te raden om het prepaid tegoed zo goed mogelijk op te maken. Wanneer je van Vodafone prepaid overstapt naar een Vodafone abonnement dan is het wél mogelijk om het tegoed terug te laten storten.

Wanneer je van prepaid overstapt naar een abonnement van Vodafone dan is het belangrijk dat er een beetje prepaid tegoed op je simkaart blijft staan. Zonder tegoed kan het nummer worden afgesloten. Het is dan niet mogelijk om nummerbehoud aan te vragen.

Het resterende prepaid tegoed stort Vodafone op je bankrekening terug. Je kunt dit geld niet cash ontvangen.

Prepaid beltegoed terugkrijgen in cash

Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om prepaid beltegoed in cash uit te laten betalen. Elke provider of aanbieder zal het geld op je bankrekening storten. Het is dus noodzakelijk dat je bankrekeningnummer bekend is.

Sommige aanbieders betalen in crypto uit waaronder bitcoin of ethereum. In dit geval heb je een crypto-wallet nodig. Niet zo handig want vervolgens moet je die crypto verkopen en inruilen voor geld. De kosten hiervoor zijn zo hoog dat je uiteindelijk weinig overhoudt. Laat je dus niet in crypto uitbetalen.

Houd er rekening mee dat je bij sommige aanbieders slechts een gedeelte van je beltegoed terugkrijgt. Bijvoorbeeld bij beltegoedover.nl (overgenomen door thoorn.nl), waar je ongeveer 60% van het tegoed moet inleveren.

Wanneer uitbetalen zinvol is

Bij sommige aanbieders sta je voor hoge kosten om prepaid beltegoed terug te krijgen. Mobiele providers brengen lagere kosten in rekening. Bij sommigen betaal je 5 euro per transactie, bij anderen helemaal niets.

Heb je minder dan 5 euro aan tegoed? Vaak heeft het geen zin om dit tegoed uit te laten betalen. Je bent teveel tijd en kosten kwijt, dit staat niet in verhouding met het bedrag dat je terugkrijgt.

Tips om je prepaid beltegoed op te maken

Wanneer je nog maar een beetje op je prepaidkaart hebt staan is het beter om dit op te maken. Dit kan op verschillende manieren:

  • Bel een vriend of vriendin net zolang totdat je tegoed op is (de verbinding wordt vanzelf verbroken)
  • Stuur wat sms’jes, dat is weer eens wat anders dan een WhatsApp bericht versturen
  • Koop online speeltegoed voor je favoriete game
  • Stort het tegoed op je Google Playstore account
  • Koop een leuke app voor je smartphone en betaal met je tegoed
  • Maak gebruik van het mobiele internet

Het is niet mogelijk om prepaid tegoed over te zetten van het ene naar het andere simkaartje. Je kunt het dus niet aan een ander schenken.

Dit gebeurt er met je overgebleven beltegoed

Laat je het prepaid beltegoed vervallen? Dan gebeurt hier helemaal niets mee. Het tegoed gaat verloren. Dit komt dus niet bij een ander en ook niet bij een goed doel terecht. Misschien zonde van het geld maar soms is het beter om er niets meer mee te doen, bijvoorbeeld omdat de kosten voor het prepaid tegoed terugvragen veel te hoog zijn.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.