Je hebt als zzp’er een privé lening nodig. Dit betekent dat de lening bedoeld is voor de woning, een vakantie of iets anders. Maar misschien ook voor het financieren van bedrijfsmiddelen. De grens tussen onderneming en privé is bij een zzp’er namelijk heel dun. Hoe krijg je een privé lening zzp zonder jaarcijfers? Hieronder lees je welke mogelijkheden er zijn.

Privé lening: twee soorten kredieten

Je hebt behoefte aan extra geld. Bijvoorbeeld voor een verbouwing, nieuwe inrichting, auto/ boot/ caravan of een droomvakantie. Met een geldlening (krediet) is dit allemaal mogelijk. Je hebt de keuze uit twee populaire leenvormen:

  • Persoonlijke lening
  • Doorlopend krediet

Als privé lening is de persoonlijke lening het meest populair. Je leent een geldbedrag in één keer tegen een vaste rente. Bij het doorlopend krediet zijn afgeloste bedragen opnieuw opneembaar. De rente varieert en kan dus stijgen of dalen. Het doorlopend krediet is vooral handig wanneer je later toch opnieuw geld nodig hebt.

[do_widget id=custom_html-3]

Dit heb je nodig voor het afsluiten van een lening

De kredietverstrekker zal altijd om een aantal gegevens vragen. Dit zijn je persoonsgegevens, je woonsituatie maar ook je inkomen. Een zzp’er zal daarom jaarcijfers moeten aantonen. Aan de hand van deze jaarcijfers bepaalt de kredietverstrekker of je voor een lening in aanmerking komt.

Privé lening zzp zonder jaarcijfers

Heb je geen jaarcijfers of zijn deze negatief? Voor beginnende zzp’ers is het vaak moeilijk om een lening af te sluiten. Dit geldt ook wanneer jouw bedrijf geen winst maakt.

Is een privé lening zzp zonder jaarcijfers mogelijk? In sommige gevallen wel. Toch moet je bedenken dat jaarcijfers belangrijk zijn. Hiermee kan een kredietbank namelijk zien hoeveel je maandelijks kunt aflossen. Stel dat je een willekeurige lening aangaat en deze niet kunt terugbetalen. Je raakt dan in financiële problemen met alle gevolgen vandoen. In het ergste geval raak je zelfs je bedrijf kwijt.

Goed, je wilt nog steeds een privé lening zonder jaarcijfers te overleggen. Hieronder 5 mogelijkheden. Kijk of één van deze methoden bij jou past. Je kunt natuurlijk nog verder zoeken, want er zijn nog veel meer aanbieders.

1. Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is bedoeld voor financiering van bedrijfsmiddelen. Dus niet geschikt als privé lening. Bedenk dus goed welk soort lening je nodig hebt.

Ga naar OPR Bedrijfskrediet nl

2. Persoonlijke lening

Zonder jaarcijfers krijg je vaak geen persoonlijke lening. Toch kun je het proberen. Bijvoorbeeld wanneer je nog een ander inkomen hebt. Of wanneer de partner inkomen heeft. Een offerte aanvragen kost je niets. Nee heb je, ja kun je krijgen. Misschien dus wel het proberen waard.

3. Minilening

De derde optie is het afsluiten van een minilening (minikrediet). Hier heb je helemaal geen bewijs van inkomen of jaarcijfers voor nodig. Een minilening is mogelijk tot een bedrag van €1500.

Let er wel op dat je een minilening binnen de gestelde termijn terugbetaalt. Vaak ligt deze termijn ergens tussen de 30 en 62 dagen. Leen dus niet meer dan je binnen deze termijn ook terug kunt betalen. Waar vind je een minikrediet die je zonder problemen afsluit? Dit zijn in ieder geval twee aanbieders, maar er zijn er natuurlijk nog meer:

Ferratum

Saldodipje

4. Particulier geld lenen

Kun je nergens anders terecht, kijk dan eens naar de mogelijkheid tot particulier geld lenen. Dit kan via familie, vrienden maar ook een onbekende. Zorg wel altijd voor een goed contract en zet alle afspraken duidelijk op papier. Wees voorzichtig met particuliere geldleningen. Betaal nooit vooraf een premie, verzekering of iets anders. Een klein bedrag overmaken ter verificatie van je bankrekening kan natuurlijk wel. Dit bedrag ligt ergens tussen de 1 en 5 cent. Meer is echt niet nodig.

5. Crowdfunding

Heb je al eens van crowdfunding gehoord? Dit is een manier om je project, ideeën of onderneming te financiëren. Handig als startkapitaal maar ook als privé lening. Bij crowdfunding zijn het veelal particulieren of bedrijven die je geld lenen. Dit betaal je tegen een vooraf gestelde rente terug.

Voor deze vorm van geld lenen zonder jaarcijfers ga je naar een speciaal crowdfunding platform. Let op: zoek je een krediet voor een privé aangelegenheid, dan wordt het vaak moeilijk om deze via crowdfunding te vinden.

Met bovenstaande vijf methoden vind jij vast wel een privé lening zzp zonder jaarcijfers. Mocht het nog steeds niet lukken, kijk dan eens naar de optie rood staan bij je bank of een creditcard. Dit geeft je toch wat extra financiële ruimte. Houd hierbij wel rekening met een hogere rente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.