,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

Qtum kopen? Wacht even tot je het volgende artikel hebt gelezen. Deze cryptocurrency gaat namelijk gepaard met hoge verwachtingen. Al helemaal wanneer je bedenkt dat het maximale aantal munten nagenoeg bereikt is. Dit zorgt voor schaarste, en iets wat schaars is zal in waarde toenemen. Lees meer over de Qtum verwachting en koers.Cryptomunten met potentie

In een eerder artikel over cryptomunten met potentie kwam de naam Qtum al eens voorbij. Dat is natuurlijk niet zomaar want Qtum is een pareltje onder de ruim 8000 cryptomunten. Laten we eens gaan kijken wat Qtum precies is.

Dit is Qtum

De naam Qtum spreek je uit als kwantum. Nee dit heeft niks met de gelijknamige bouwmarkt te maken. Qtum is in 2017 door een drietal Chinezen opgericht. De blockchain van deze cryptomunt bestaat uit elementen van de bitcoin- en ethereum blockchain. Eigenlijk is het dus een mengeling van deze twee. Of het beste van twee werelden, zo zou je het ook kunnen noemen.

De ontwikkelingen binnen Qtum gaan maar door. In de periode 2017-2020 hebben ze een aantal unieke technische- en ecosysteem kenmerken ontwikkeld. Ook is Qtum de samenwerking met een aantal andere bedrijven aangegaan. Feitelijk is Qtum bedoeld voor DeFi-applicaties op de Qtum blockchain. Het gaat hier om decentrale applicaties, protocollen en platforms die bedoeld zijn voor financiële diensten.

Qtum verwachting: hoe ziet de toekomst eruit?

Zouden we een glazen bol hebben, dan is de Qtum verwachting eenvoudig te voorspellen. Helaas is de werking van glazen bollen nog nooit bewezen. Daarom moeten we uitgaan van de meest realistische Qtum verwachting.

Die verwachting is gebaseerd op toekomstige ontwikkelingen. Juist die ontwikkelingen zijn goed te noemen. Zo is bekend dat er hard aan de Qtum blockchain wordt gewerkt. De Qtum Chain Foundation heeft hiertoe een beloningsbedrag van 1 miljoen dollar vrijgemaakt, met een maximum van 5 miljoen dollar.

Conclusie: er wordt nog steeds aan de toekomst gewerkt. De Qtum verwachting is dat ze nog steeds op zoek zijn naar samenwerking met innovatieve bedrijven.

Qtum koers verwachting

Misschien ben je meer geïnteresseerd in de Qtum koers. Na de uitgifte van deze cryptomunt ging het goed met de koers. De koers kwam al snel boven de € 10 uit. Het hoogtepunt werd in januari 2018 bereikt, namelijk ruim € 50. Dat was ook het moment waarop veel andere altcoins de hoogste koers behaalden.

Hierna kwam er een dip. De koers zakte tot onder de € 2. Opvallend is dat de Qtum koers vanaf februari 2021 weer gestegen is. Van € 3,40 naar een bedrag boven de € 5. Update: in maart 2021 schreven we dit artikel en in mei 2021 staat Qtum al op €25, en dat is helemaal wow. Onze verwachting kwam dus uit, maar ook voor de rest van het jaar verwachten we een stijging.

Wat is de Qtum verwachting wanneer het op de koers aankomt? Nou, daar valt wel wat over te zeggen. Niet met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen maar meer wanneer je naar het aantal munten kijkt. Want dat is heel interessant voor de toekomstige koers.

Maximaal aantal munten

Sommige cryptomunten hebben een maximaal aantal munten dat ooit op de markt komt. Bitcoin bijvoorbeeld heeft er maximaal 21 miljoen. Ethereum heeft juist een oneindig aantal munten. Gek genoeg hoeft een oneindig aantal munten niet te betekenen dat dit met een lage koers gepaard gaat. Zo staat de koers van Ethereum in maart 2021 op maar liefst € 1540.

Het maximum aantal munten van Qtum bedraagt 107.822.406. Nu komt het mooiste, want in maart 2021 zijn er al 98.186.525 Qtum in omloop. Dit betekent dat het percentage op 91,06% van het maximum zit. Hartstikke interessant want dit is een van de weinige munten die bijna het maximum heeft bereikt. Bitcoin bijvoorbeeld zit in dezelfde periode op 88,81%.

Wat er gebeurt bij 100% aan Qtum

Bij 100% zullen er geen nieuwe munten meer bijkomen. Iedereen is dan afhankelijk van de aanwezige munten. Bedenk dat ruim 10% van alle cryptomunten verloren gaat. Simpelweg omdat iemand de sleutel van zijn wallet kwijtraakt, iets dat best veel gebeurt. Voor bitcoin is dit percentage zelfs nog hoger. Geschat wordt dat ruim 16% van de bitcoins in wallets zit die niet meer toegankelijk zijn.

In praktijk betekent bovenstaand verhaal dus dat er ongeveer 97 miljoen Qtums in omloop zullen zijn. Hiervan wordt een groot gedeelte vastgehouden (niet verhandeld). Schaarste zorgt voor meer vraag dan aanbod en een hogere koers.

Conclusie Qtum verwachting (koers)

Neem je deze kennis mee dan is de Qtum verwachting dat de koers gaat stijgen. Al helemaal nu de vraag naar Qtum langzaam toeneemt. In de eerste week van maart 2021 is de koers van Qtum met ruim 24% gestegen. Enerzijds heeft dit met de stijging van bitcoin te maken, anderzijds ook omdat Qtum steeds meer onder de aandacht komt.

Het is dus helemaal geen gek idee om eens kritisch naar deze cryptomunt te kijken. Ze misschien voor wat langere tijd vast te zetten, want koersen kunnen op korte termijn stijgen maar op lange termijn gaat het vaak veel harder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.