Raymond van Barneveld vermogen: hoe rijk is deze darter?

Wat is het Raymond Barneveld vermogen? Ooit was hij dé darter die aller hart heeft gestolen. 2019 was een rampjaar voor Barneveld: zijn huwelijk liep na 25 jaar op de klippen en hij besloot definitief met darten te stoppen. Toch willen we nog steeds weten wat zijn vermogen is of hoeveel hij heeft verdiend.

Hét moment om in te stappen? Kies je platform.


Dit is Raymond van Barneveld

Natuurlijk weet je wie van Barneveld is. Mocht je het niet helemaal weten, hier komt wat info. Raymond is in 1967 geboren (Den Haag). Hij begon zijn carrière ooit als WDF/BDO-speler en belandde in 2006 bij de professionele dartorganisatie Professional Darts Corporation (PDC). Hij heeft al heel wat (televisie)toernooien gewonnen. In 2018 is hij vijfvoudig wereldkampioen. In november 2019 stopt Barnveld er definitief mee omdat hij ‘al vijf jaar geen titels meer wint’, aldus de darter.

Raymond heeft de bijnaam Barney. Hij is duidelijk herkenbaar: grote kerel, baardje en kalend koppie. Heeft ook zo zijn charmes ?.

Darts is financieel een schot in de roos

Er gaat heel wat geld in de sportwereld om. Denk maar eens aan voetbal, waar er met miljoenen rondgestrooid wordt. Wat verdient een beetje darter nu? Ze moeten het vooral van het prijzengeld hebben. Dat is het bedrag dat de winnende darter krijgt. Vroeger was het prijzengeld lager dan tegenwoordig, dus darten wordt steeds populairder. In 2007 bestond het prijzengeld van het PDC World Darts Championship uit 100.000 pond (€111.000). In 2017 was het prijzengeld 350.000 pond (€389.746).

Maar ho: niet alleen de winnaar krijgt uitbetaald. Ook de verliezer mag wat op zijn rekening bijschrijven. Darts is dus écht een lucratieve sport.

Raymond van Barneveld vermogen

Nu wordt je wel heel nieuwsgierig naar het Raymond van Barneveld vermogen, niet? Om eerlijk te zijn: ik ook! Daarom ben ik op zoek gegaan naar zijn vermogen. Wat blijkt? De heer Barneveld heeft met darten zoveel verdiend, dat hij vervroegd met pensioen kan. Logisch dat hij er vanaf 2020 mee stopt (was de planning).

Barney verklaart zelf: ik heb lekker verdiend en kan het een hele tijd uitzingen. Hier komt het Raymond van Barneveld vermogen:

In totaal heeft van Barneveld ruim 3,8 miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar gedart.

Dacht je dat dit veel was? Zijn 22-jarige jongere concurrent Michael van Gerwen heeft in 2018 al ruim 7,2 miljoen euro bij elkaar gespeeld. Een enorm verschil! Toch is van Barneveld rijk genoeg om van zijn vrijheid te gaan genieten.

Wie is de rijkste darter?

De vraag van vandaag: wie is de rijkste darter? Op nummer één staat de Engelsman Phil Taylor. Hij is in 1960 geboren en heeft al 16 keer het WK darten gewonnen. Naar verluidt beschikt hij over ruim 7,7 mln Britse pond.

De tweede plaats is voor de Nederlander Michael van Gerwen. Deze jonge knaap is in 1989 geboren. Eind 2018 staat hij op een vermogen van ruim 6,4 mln pond.

Daar is hij dan, op nummer drie als rijkste darter: Raymond van Barneveld. Zijn vermogen ligt op een dikke 3,8 mln Britse pond (eind 2018).

De Schotse Gary Anderson uit 1970 staat op nummer vier (3,1 mln Britse Pond). Hieronder de nummers 5 tot en met 10:

  • Adrian Lewis (2,7 mln.)
  • James Weight (2,7 mln.)
  • Peter White (2 mln.)
  • Simon Whitlock (1,7 mln.)
  • Mervyn King (1,4 mln.)
  • Dave Chisnall (1,4 miljoen)

Dit was de top 10 rijkste darters wereldwijd. Hoe tof zou het zijn om van Barneveld op te volgen? Hop, neme die dartpijltjes in je hand en oefenen maar. Iedereen kan het leren en wie weet sta je ooit tussen de top 10 rijkste darters.

Moeten rijken meer belasting betalen?

Je zal maar, net als het Raymond van Barneveld vermogen, ruim 3,8 mln. euro in bezit hebben. Moeten die nu ook meer belasting betalen? Hier wordt vaak over gediscussieerd. Iedereen betaalt namelijk vermogensbelasting. Moet je natuurlijk wel vermogen hebben! Jammer dat ik net  buiten de boot val. Jij ook? We zouden best wat duizendjes aan vermogensbelasting willen betalen haha.

Je betaalt vermogensbelasting wanneer je eigen vermogen op 1 januari 2019 boven de €30.000 uitkomt. Onder vermogen verstaan we al je spaargeld, beleggingen en andere waardevolle bezittingen. De vermogensbelasting is in drie schijven opgedeeld. Hierdoor betalen mensen met veel vermogen naar verhouding ook veel meer vermogensbelasting. Over het gedeelte meer dan €978.000 betaal je 1,61% aan belasting. Reken zelf maar uit hoeveel er van Raymonds vermogen overblijft. Nog steeds genoeg om lachend door het leven te gaan. En wie het laatst lacht…


GeldKip is een blogger van midden 40. Eigen huis met zonnepanelen (heel milievriendelijk), gezin, bedrijfje én een hond. Droomt van rijkdom en zoekt naar duizend manieren om dat te bereiken. Al die tips en ideeën komen in de blogs tot leven. ✍️Schrijven kost tijd en geld. Daarom staan er in de artikelen soms affiliate linkjes die naar een product of dienst verwijzen. Hiervoor ontvangt GeldKip een vergoeding, waar niet jij maar de adverteerder voor betaalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *