Bijgewerkt: 27 maart 2023

Geld verdienen met YouTube zonder dat je zelf voor de camera staat. Dit wordt je geleerd op de Cash Cow Academy. Is het verstandig om in deze training te investeren? Dat ontdek je in de Cash Cow Academy review. Passieve inkomsten genereren moet namelijk wel leuk en betaalbaar blijven. Ontdek daarom de voordelen en nadelen van de Cash Cow Academy.

Het gezicht achter de Cash Cow Academy

Oké, weer wat nieuws op het gebied van online trainingen. De Cash Cow Academy is niet de eerste en zeker niet de laatste cursus of training binnen de social media wereld. Voordat je een training of cursus start is het heel belangrijk dat je eerst de achtergronden van de aanbieder kent.

Over Cash Cow Academy en Brandsverkopen

Wat is de Cash Cow Academy? Het is iets betrekkelijk nieuws. De website cashcowacademy.nl is op 3 november 2020 geregistreerd. Het gezicht achter deze cursus is de studente en onderneemster Julline Brands.

Een andere website die onder haar naam valt is brandsverkopen.nl. Deze website is geregistreerd op 10 mei 2020 dus ook hartstikke nieuw. Wanneer je deze website bekijkt lijkt het om een groot bedrijf te gaan maar de Kamer van Koophandel meldt dat het hier om een eenmanszaak gaat.

Via de website Brandsverkopen zeggen ze onder andere gespecialiseerd te zijn in SEO (zoekmachine optimalisatie). Volgens Semrush en Ahrefs, dé tools om dit soort websites te checken, zijn ze minder gespecialiseerd in SEO. De website trekt namelijk nul organische bezoekers per maand. Ook staan ze met slechts 12 zoektermen in de top 100, iets dat zeker geen beste score is. Zie SEMrush voor data, je kunt dit dus zelf checken.

Dit kun je verwachten

Goed, bovenstaande was niet zulk leuk nieuws. Feitelijk gaat het dus om iets dat als groots wordt verkocht maar nog in de kinderschoenen staat. Hierdoor is het ook lastig om Cash Cow Academy reviews te vinden.

Toch proberen we altijd positief te blijven. Ondanks dat het nieuw is zou het namelijk best wel groot kunnen worden. Wat kun je van de Cash Cow Academy verwachten?

Het gaat hier om passief inkomen genereren via YouTube. Je inkomsten lopen via advertenties. Feitelijk krijg je voor views of clicks betaald. Tijdens de cursus leer je:

  • Zelf video’s maken
  • YouTubekanalen beheren
  • Video’s maken uitbesteden
  • Video’s optimaliseren
  • Geheimen om snel te groeien
  • Gegevens analyseren

En nog een paar dingen.

Voordelen Cash Cow Academy

Dat klinkt allemaal hartstikke mooi. Wat zijn de voordelen van de Cash Cow Academy? Heb je nauwelijks verstand van YouTube en het maken van video’s, dan kan deze training je helpen. Feitelijk leer je alles rondom YouTube cash cow channels. Dit zijn de melkkoeien van YouTube. Pak je het slim aan dan kan het je duizenden euro’s per maand opleveren.

Op een dergelijk kanaal ontvang je duizenden tot wel een miljoen views per dag. Dit gaat je natuurlijk een hoop geld opleveren. Tijdens de training van de Cash Cow Academy leer je alles over.

Nadelen van dit programma

Zitten er ook nadelen aan de Cash Cow Academy? Ja, het is vrij prijzig. Bovendien word je warm gemaakt met een aanbieding die niet zo echt is als het lijkt. Volgens de website van Cash Cow Academy zelf zou de cursus € 6000 moeten kosten maar is nu verkrijgbaar voor € 997 (exclusief btw). Een beetje onzin want wanneer je de historie van de website terugkijkt heeft er nooit een prijs van € 6000 gestaan.

De website youtubeacademy.nl meldt dat de cursus oorspronkelijk € 5185 kost en nu verkrijgbaar is voor € 499. Oké dan…

Nadeel van dit programma is dat je er niet veel aan hebt wanneer je video’s niet viraal gaan. Je kunt namelijk alleen met advertenties geld verdienen wanneer je bent aangesloten bij het YouTube partnerprogramma. YouTube stelt strenge eisen hieraan, je zal een minimaal aantal abonnees en views moeten hebben. Voor velen niet te doen. Nog een nadeel is dat je allerlei dingen leert die je eigenlijk ook wel op het internet tegenkomt.

Cash Cow Academy review: de conclusie

De Cash Cow Academy review kan ik nu handig samenvatten. Op het moment van schrijven, en dat was in 2021, bestaat de website van de Cash Cow Academy slechts drie maanden. Het lijkt allemaal geweldig maar ik zou persoonlijk afwachten of anderen zich eerst aanmelden. Bijna € 1000 voor een onbekende training betalen is gewoon hartstikke veel.

Zoek je een cash cow channel training, zoek dan een grotere aanbieder. Zo een die de training al enkele jaren aabiedt. Aan de hand van bovenstaande kun je geen conclusie trekken uit de Cash Cow Channel review, alleen dat het hartstikke onzeker is. We komen over een jaar nog eens terug om te bekijken of we een betere Cash Cow Academy review kunnen schrijven. Wie weet welke lovende verhalen er dan naar boven komen.

Inmiddels is het 2023, twee jaar na het schrijven van de eerste review. Mijn menig is nog steeds hetzelfde. De cursus is duurder geworden (bijna 1200 euro) maar het aanbod is naar mijn idee niet zo geweldig. Er zijn voldoende websites waar je de ideeen of informatie omtrent geldkoetjes gratis vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.