Bijgewerkt: 27 maart 2023

Enqueteplein.nl is een website die zich richt op het verzamelen van informatie en meningen over en enquêtes websites en aanverwante diensten. Het is een platform dat consumenten doorverwijst om zich aan te melden aanmelden om enquêtes in te vullen en beloningen te ontvangen. In de enqueteplein.nl lees je meer over de werking en betrouwbaarheid van deze website.

Voor wie is het geschikt?

Enqueteplein.nl is een website die bedoeld is voor:

  • Mensen die geld willen verdienen door het invullen van enquêtes
  • Iedereen die op zoek is naar een overzicht van enquêtesites
  • Voor mensen die andere financiële informatie zoeken

De plus- en minpunten

Pluspunten

  • Een legitieme website
  • Verwijst door naar verschillende enquêtesites
  • Geeft informatie omtrent geld verdienen
  • Toont reviews, beoordelingen en meningen van gebruikers

Minpunten

  • Verdient geld door gebruikers door te sturen
  • Is niet objectief (schrijft artikelen in eigen belang)
  • Slechte contactmogelijkheden

Over enqueteplein.nl

Enqueteplein.nl lijkt de zoveelste website te zijn die een overzicht biedt van alle beschikbare enquêtesites in Nederland. Hier zitten ook buitenlandse aanbieders tussen die in Nederland actief zijn.

De website vermeldt dat het bedrijven en consumenten met elkaar verbindt. Feitelijk doet de website niks anders dan reclame maken voor bedrijven die aan marktonderzoek doen, reclame maken voor crypto- en aandelenbrokers en geld verdienen middels affiliate marketing.

Het fungeert als tussenpersoon en toont enquêtesites die zijn afgestemd op de interesses aan demografische gegevens van gebruikers.

De betrouwbaarheid

De informatie op de website van Enquêteplein is actueel. Toch is de inhoud niet altijd objectief. Dit komt omdat de website een bijzonder verdienmodel heeft: geld verdienen met het doorsturen van websitebezoekers naar de uiteindelijke enquêtewebsite.

De financiële informatie op deze website, die geen samenhang heeft met het eigenlijke doel (enquêtes) is actueel en redelijk betrouwbaar. Het is voor een website niet altijd makkelijk om de inhoud volledig actueel te houden of op juistheid te controleren.

Enqueteplein.nl toont geen bedrijfsgegevens op de website, wel een KvK-nummer. Dit betekent dat de website achter een bedrijf hangt. Wanneer dit het geval is dan geldt de verplichting dat de bedrijfsgegevens op de website moeten staan. Omdat dit niet het geval is, kun je als bezoeker de betrouwbaarheid in twijfel trekken.

Op de website van de KvK vind je meer informatie over de houder van Enquêteplein.

Je hoeft op deze website geen persoonlijke gegevens achter te laten, tenzij je het contactformulier invult. Wel is het zo dat je IP-adres op deze website getrackd wordt. Sommige gebruikers melden dat hun IP-adres na een aantal bezoeken aan deze website óf aan nugevonden.nl, een website die bij dit bedrijf hoort, geblokkeerd werd. Dit betekent dat enqueteplein.nl mogelijk onjuist met privacygevoelige gegevens omgaat.

Over de kosten

Je hoeft geen account op enqueteplein.nl aan te maken. Het is een aanbieder met overzichten van enquêtewebsites. Voor deze informatie hoef je niet te betalen. Wanneer je wordt doorgeleid naar een van de partnerwebsites krijg je mogelijk wel met kosten te maken. Bijvoorbeeld voor het aanmaken van een account, een abonnement afsluiten, verzendkosten, administratiekosten of overige kosten.

Het is belangrijk om vooraf goed naar (verborgen) kosten te kijken. Op de website van enqueteplein.nl vind je weinig over dit soort kosten terug. Doe daarom zelf altijd onderzoek voordat je een actie uitvoert of iets koopt.

Hoe werkt het?

Enqueteplein.nl biedt informatie en reviews over methoden met betrekking tot online geld verdienen. De focus ligt op enquêtewebsites, in het verleden was dit ook het hoofddoel. Later zijn hier andere artikelen bijgekomen, ook gericht op online geld verdienen.

De website biedt alleen informatie en verwijst naar aanbieders door. Het is geen platform waar je een account aanmaakt, en enquêtes invult en hiervoor beloond wordt. Omdat de artikelen en meningen niet 100% objectief zijn kan het dat je bij de verkeerde enquêtesites uitkomt. Hierdoor loop je mogelijk inkomsten mis.

Klik je door naar een enquêtesite en maak je een account aan dan ontvangt enqueteplein.nl hier een vergoeding voor. Een enquêtesite werkt door het aanmaken van een account, het invullen van je profiel en wachten wat je wordt uitgenodigd voor een of meerdere vragenlijsten. Na het invullen van een vragenlijst ontvang je hier een vergoeding voor, meestal in de vorm van punten. Deze punten zijn inwisselbaar voor cadeaubonnen, PayPal tegoed of cash geld.

Het is belangrijk om aan te merken dat je via enqueteplein.nl geen geld verdient.

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je met het invullen van enquêtes verdient hangt van de aanbieder af. Meestal liggen de verdiensten tussen de 50 cent tot wel 7 euro per ingevulde vragenlijst. Bij aanmelding ontvang je soms een bonus.

Met de website enqueteplein.nl verdien je geen geld. Het kan je zelfs geld kosten, bijvoorbeeld wanneer je doorklikt naar een partnerwebsite waar je een product of dienst aankoopt.

Klantenservice en support

Het is niet mogelijk om naar enqueteplein.nl te bellen of fysieke post te sturen. Ook is er geen mogelijkheid om rechtstreeks een e-mail te sturen. Er staat alleen een contactformulier op de website. We hebben dit formulier verschillende keren ingevuld maar nooit een reactie terug gekregen. Andere gebruikers melden dat ze na het indienen van een klacht ook geen reactie kregen. De klantenservice is slecht bereikbaar en de support is ver onder de maat.

Enqueteplein.nl account verwijderen

Op deze website maak je geen account aan. Dit betekent dat je geen persoonlijke gegevens achterlaat. Omdat je geen account aanmaakt is het ook niet nodig om hier je account te verwijderen.

Samenvatting enqueteplein.nl review

De inhoud op enqueteplein.nl is veelal actueel en informatief voor mensen die online geld willen verdienen. Het is geen onafhankelijk platform omdat er een verdienmodel achter hangt. De klantenservice is slecht bereikbaar en reageert bij klachten niet altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.