Een review plaatsen over een website die reviews plaatst. GeldKip doet het gewoon. In the picture: de website PPReviews.

Dit is PPReviews …

Aanstormende geldkippen duiken soms in de internetmarketing. Tijdens je zoektocht ben je misschien ook al op de website PPReviews uitgekomen. Dit is een website die afrekent met schimmige marketing trucjes. Althans, dat is wat in de over ons-pagina op de website staat.

Hoe gaat de website te werk? Ze beoordelen producten en diensten die met internetmarketing (of andere zaken) te maken hebben. Soms zijn ze positief, soms negatief.

Het mooie is dat ze altijd op zoek zijn naar het ware gezicht achter een product. Graag laat ik je ook zien wie het ware gezicht achter PPReviews is. Ik vind echter geen naam in de over ons, de contactpagina of in het privacybeleid terug. Wel iets met onderdeel van paarse aardappel ofzo, maar die website bestaat niet meer. Zoveel openheid als ze van marketeers verwachten, zo weinig is er over de oprichter of eigenaar van PPReviews te vinden. Misschien een beetje verlegen?

… en zo betrouwbaar zijn ze

PPReviews is redelijk betrouwbaar. Ze geven hun (ongezouten) mening over boeken, producten, cursussen en 101 manieren om geld te verdienen. Daar hou ik van. Jij toch ook?

Bezoekers van de website kunnen op een review reageren. Je kunt zelfs een score aan de review geven. Zoals bij veel websites wordt je reactie eerst beoordeeld. Is deze netjes, dan plaatst de redactie deze. Je reactie mag negatief op positief zijn, zolang je dit maar op een nette manier brengt. Dit geldt ook voor de website GeldKip! Try me.

Trend: de nieuwste smartphones (check de prijs)

Het verdienmodel van PPReviews

Een website kan niet uit zichzelf draaien, daar is mankracht en tijd voor nodig. Veel websites verdienen op basis van affiliatie marketing. Je ziet bij bijna elke review dan ook een affiliatie link. Jij klikt erop en bestelt iets, de eigenaar van de website ontvangt hier een vergoeding over. Zo zit bijna het hele internet in elkaar.

Opvallend is dat de website PPReviews bij het gebruik van een link soms wat milder beoordeelt. Ze beginnen met een stevige review, om het vervolgens wat af te zwakken. Hiermee duwen ze de lezer in de richting van de affiliatie link. Dit doet de website niet bij alle artikelen, maar het viel mij bij een aantal wel op. Nu kun je dit een website ook niet kwalijk nemen: ook PPReviews moet ergens van leven. Zolang jij ze dat geld niet geeft, moeten ze het op een andere manier binnenhalen.

Is PPReviews betrouwbaar?

De grote vraag van vandaag: is PPReviews betrouwbaar? Ik heb de website uitvoerig bekeken. Jammer dat er geen gezicht achter de website zit. Het is onduidelijk wie er aan de website meewerkt of wie de oprichter is. Dit maakt het allemaal een beetje mysterieus. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Persoonlijk ben ik van mening dat een review-website beter open kaart kan spelen.

Na e-mailcontact is duidelijk waarom de website PPRevieuws liever ‘anoniem’ blijft: ze kregen eerder te maken met dreigingen richting een rechtszaak. Jammer, daar gaat de vrijheid van meningsuiting.

Met betrekking tot hun reviews ben ik tevreden. Ze bespreken alle punten, zowel positief als negatief. Ze laten verschillende reacties van bezoekers toe. Ook deze mogen positief of negatief zijn. PPReviews lijkt mij een betrouwbare website.

Andere beoordelingswebsites

Naast PPReviews zijn er nog veel meer beoordelingswebsites. Sommigen noemen zich een vergelijkingswebsites, waarbij bezoekers een beoordeling kunnen plaatsen. Let een beetje op met een aantal van deze websites. Niet alle reviews zijn 100% betrouwbaar. Er is handel in het kopen van reviews. Daarnaast is het heel gemakkelijk om valse reviews te plaatsen. Dit zie je bij sommige websites duidelijk terug. Er staan dan Facebook reacties met een profielfoto. Ga je vervolgens op Facebook zelf zoeken, dan is deze persoon in geen velden of wegen te zien. Mocht je een website tegenkomen en je twijfelt hierover: laat het in een reactie hieronder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.