Wil jij dat ook: rijk worden als kind? Steeds meer jongeren hebben een eigen bedrijf. Hier verdienen ze veel geld mee. Wil je weten hoe je als kind in bedrijf begint en wat je hiermee verdient? Lees dan snel verder.

Minderjarige ondernemers

Een ondernemer is iemand die een eigen bedrijf heeft. In Nederland zijn er verschillende minderjarige ondernemers. Dit zijn kinderen jonger dan 18 jaar. In 2019 zijn er bijna 4000 minderjarige ondernemers. De jongste ondernemer is slechts 9 jaar oud.

Als kind een bedrijf starten? De meeste kinderen kiezen voor ICT (computer), media, detailhandel (verkoop) en zakelijke dienstverlening. Het zijn vaker jongens dan meisjes die hun eigen bedrijf starten.

Rijk worden als kind

Kun je met een eigen bedrijf rijk worden als kind? Ja, wel wanneer je het goed aanpakt. Het is een kwestie van doorzetten, durven maar vooral ook veel geluk hebben. Niet ieder bedrijf blijft bestaan: hier moet je hard voor werken.

Wil je geen eigen bedrijf starten, dan zijn er nog andere manieren om rijk te worden als kind. Hieronder 4 tips of ideeën.

1. Producten doorverkopen

Bestel je wel eens iets op AliExpress of Wish? Vooral op AliExpress zijn de spulletjes hartstikke goedkoop. Je koopt iets van €1 terwijl je hier in Nederland wel €8 voor moet betalen. Producten doorverkopen is een manier om rijk te worden. Koop spulletjes goedkoop in en verkoop deze in Nederland weer door.

Wanneer je iets uit het buitenland bestelt, moet je rekening houden met douanekosten. Bij grote bestellingen betaal je ook nog eens btw en invoerrechten. Om de spullen door te verkopen heb je ook een website of webshop nodig, of je biedt je spullen via social media aan.

2. Werken in de ICT

ICT is de afkorting van informatie- en communicatietechnologie. Dit is alles wat te maken heeft met computers, telecommunicatie en informatiesystemen. denk ook aan het ontwikkelen van websites of netwerken. Sommige kinderen zijn ontzettend handig met computers. Weet jij hier alles van en kun je een eigen website of database ontwikkelen en beheren? Heb je verstand van computers of telecommunicatie? De jonge ondernemer kan hier flink geld mee verdienen.

3. In cryptomunten handelen

Steeds meer kinderen of jongeren handelen in cryptomunten (cryptocurrency). Het is zeer risicovol, omdat de koers snel kan stijgen of dalen. Aan de andere kant: rijk worden als kind is zeker mogelijk. Stel je voor dat je in 2010 een stuk of 100 bitcoins voor 8 cent per stuk had gekocht. Dan had je €8 moeten betalen. In 2019 zijn je 100 bitcoins 1 miljoen euro waard. Van €8 naar 1 miljoen: zo word je rijk. Helaas stijgen de koersen niet meer zo hard, maar je weet het maar nooit. Misschien vind je een cryptomunt die de moeite waard is.

4. Overdag naar school en ’s avonds of in het weekend ondernemen

Tot je 16e jaar ben je verplicht om school te volgen. Hierdoor kun je alleen na school en in het weekend je bezighouden met je bedrijf. Wil je gebruik maken van de zelfstandigenaftrek of startersaftrek? Dit is handig, want ze hoef je minder belasting te betalen. Helaas moet je dan wel minimaal 1225 uur per jaar aan je bedrijf besteden. Ga je overdag naar school, dan kom je nooit aan deze 1225 uur. Hou hier dus even rekening mee.

5. Zomerondernemer: speciaal voor jonge ondernemers

Zomerondernemer is een project voor jongeren van 15 – 23 jaar. Heb jij een goed idee voor een bedrijf maar weet je niet wat je hiermee kunt? Tijdens het project zomerondernemer leer je alles over het starten van je eigen bedrijf. Waar je ook woont: zomerondernemer zit overal in Nederland. Het project bestaat uit een training van 3 dagen. Je start een eigen bedrijf die tot aan het einde van de zomervakantie duurt. Na de drie trainingen kom je iedere week terug. Pas na de zomervakantie bepaal je of je verder gaat met je bedrijf, of toch liever stopt. Wil je verder gaan, dan moet je je inschrijven bij de KVK (Kamer van Koophandel).

Dit waren 5 tips en ideeën om rijk te worden als kind. Heb je zelf nog een goed idee? Bespreek dit met je ouders/ verzorgers. Tot je 18e mag je alleen grote beslissingen nemen met toestemming van de ouders of voogd. 16 – en 17-jarigen mogen een handlichting aanvragen. Met een handlichting mag je zelf beslissingen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.