Bijgewerkt: 27 maart 2023

Geld sparen en zuinig leven: probeer jij hier rijk mee te worden? Wel zo veilig. Sommigen pakken het anders aan: rijk worden door schulden te maken. Hoe doen ze dit? Door van gewoontes af te stappen en anders te denken. Lees snel verder. 

Valkuilen bij het rijk worden 

Er zijn slechts enkelen die het lukt om (stinkend) rijk te worden. Dit komt omdat we het moeilijk vinden om oude gewoontes achter ons te laten. Mensen die rijk proberen te worden, vermijden vaak de volgende valkuilen: 

  • Slecht één bron van inkomsten 
  • In je eentje rijk proberen te worden 
  • Angst voor financieel verlies 

Geen enkele miljonair heeft slechts één bron van inkomsten. Met meerdere bronnen vergroten ze de kans op financiële groei. Daarnaast helpt het om de krachten te bundelen. Met een groep investeren betekent sneller succes behalen. Toch geldt dit niet voor alle methoden om rijk te worden. 

Als laatste nog de angst voor financieel verlies. Natuurlijk is investeren eng. Je weet niet of je het geïnvesteerde geld wel terugziet. Het heeft een aantal miljonairs geholpen om af te stappen van doorsnee gewoontes zoals geld sparen (spaarrekening). 

Rijk worden door schulden te maken 

Het klinkt misschien vreemd: rijk worden door schulden te maken. Toch moet je bedenken dat niet alle schulden per definitie slecht zijn. Het hangt er helemaal vanaf met welk doel je schulden maakt. 

Leen je geld voor een droomvakantie? Dat is natuurlijk mooi en je hebt de vakantie van je leven, maar je wordt er niet financieel rijker van. Na je vakantie ben je maanden- tot jarenlang bezig met het afbetalen van je lening. Ondertussen is die droomvakantie al lang achter de rug. 

Je moet het maar durven: investeren in een goed idee of eigen bedrijf. Hierbij sluit de initiatiefnemer soms een lening af oftewel bouwt schulden op. Dit is best wel gewaagd, maar pakt soms ook goed uit! Tenminste, wanneer de winst hoger ligt dan de afbetaling van de lening. 

Winst versus schulden 

Hoe rijk worden door schulden te maken? Stel dat je €50.000 leent. Met dat geld investeer je in een (nieuw) bedrijf. De zaken lopen goed en jaarlijks behaal je een nettowinst van 12%. Aan de andere kant betaal je 4,5% aan kredietrente (als voorbeeld). Dit betekent dat je op de eindstreep jaarlijks 7,5% netto winst draait. Zonder het aangaan van de lening had je 0% winst gemaakt. Nou ja, zo doen sommigen het dus.

Schulden en beleggen in vastgoed of aandelen 

Een van de meest populaire “snel rijk methodes” is beleggen in vastgoed. Nou ja, hiermee is niet gezegd dat iedereen er snel rijk eme wordt. Dat hangt van je belegging af. En het geluk dat je hebt.

Waarom zou je beleggen in vastgoed? Vaak stijgt vastgoed in waarde. Natuurlijk kan het ook dalen, daar moet je wel rekening mee houden. Ook aandelen zijn erg geliefd. Nagenoeg alle miljonairs investeren in de aandelenmarkt en in vastgoed. Daarnaast hebben ze ook nog eens een eigen bedrijf. Zo combineren ze deze drie. Dit betekent meerdere inkomstenbronnen. 

Je moet durven investeren. Of je hier een geldlening voor afsluit, is je eigen keuze. Met geleend geld beleggen in aandelen of vastgoed komt wel eens voor. Wel is het belangrijk om vooraf je huiswerk te doen. Bekijk financiële gegevens en bereken het potentieel rendement. Bekijk wanneer je moet kopen of verkopen. Volg hierbij de prestaties en financiële toestand van het aandeel of de vastgoedmarkt. Nog belangrijker: vraag iemand om advies of steun.

Veilig beleggen in vastgoed 

Niet iedereen durft direct die grote sprong te wagen. Er zijn wel een aantal alternatieven: 

Woon Kapitaal 

Een bestemming voor je investering, aldus het bedrijf. Je investeert in woningen en ontvangt een vast rendement  (2019). De rente wordt per kwartaal uitbetaald. Bovendien heb je eerste recht van hypotheek met Nederlandse woningen als onderpand. De minimale investering bedraagt €2000. 

Bekijk meer informatie op Woon Kapitaal 

Fastinvest 

Vanaf slechts €1 investeer je in consumenten leningen. Je investering staat 1 maand tot maximaal 12 maanden vast. Je bepaalt zelf je inleg en de looptijd. Het is interessant om een vast bedrag gedurende 3 maanden of langer vast te zetten. Ik heb even bekeken wat het oplevert. Zet je €200 gedurende 3 maanden vast dan ontvang je €207. Dit is in drie maanden tijd een rendement van een liefst 3,5 procent. Dat ga je niet op een spaarrekening krijgen. Kijk je wel zelf even op de website hoe hoog de rente is? Deze website geeft namelijk geen financieel advies.

Bereken je investering bij Fast Invest 

Bij bovenstaande twee bedrijven laat je jouw spaargeld groeien. Je kunt natuurlijk ook meer investeren en hier een lening voor afsluiten, maar dat is jouw keuze en niet de mijne. 

Rijk worden met een geldlening 

Toch rijk geworden door schulden te maken? Sluit je een lening af, ga dan bij voorkeur voor de laagste kredietrente. Investeer vervolgens het geld. Pak dit goed aan en spreid je investering. Bereken vooraf het verwachte rendement. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het rendement hoger ligt dan de kredietrente. 

Waar vind je een persoonlijke lening met lage rente? Ik noem als eerste de persoonlijke lening, omdat deze ook de laagste rente heeft. Je vind de persoonlijke lening bij verschillende aanbieders. Vergelijk alle rentes goed met elkaar.

Houd er rekening mee dat je bij het afsluiten van een lening direct begint met de aflossing. Je moet deze lening dus wel maandelijks kunnen terugbetalen. Zorg dat jouw investering snel groeit. Investeer winsten eventueel opnieuw, maak hierin een keuze.

Let op: bovenstaande tips gelden niet als sluitend advies. Bepaal zelf of en hoeveel geld je leent en of je dit wilt investeren. Je bent baas over je eigen beslissingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.