Bijgewerkt: 28 maart 2023

Van € 100 naar financiële vrijheid

Beeld je het volgende in. Je haalt 100 euro van je rekening. Je verplaatst het ergens anders naartoe en koopt er iets van. Dat kan van alles zijn en dan ga ik het later over hebben. Je voert misschien nog wat handelingen uit en dan gebeurt het: die € 100 is plots € 1000 waard. En weer wat later € 50.000. De echte geluksvogel maakt er zelfs 1 miljoen van onmogelijk? Nee, rijk worden met 100 euro kan echt. Ik laat je zien hoe je dat doet.

Een gezonde financiële basis

Eerst wil ik je zeggen dat rijk worden niet alleen om geld draait. Een gezonde financiële basis is veel belangrijker. Spaar voor je toekomst en werk aan financiële vrijheid.

Tot zover mijn waarschuwing. Laten we nu gaan kijken hoe je rijk wordt met 100 euro.

Financiële doelen stellen

Allereerst is het belangrijk dat je financiële doelen stelt. Vraag jezelf af hoeveel je wil verdienen. Op welke termijn je dit moet realiseren. Welk vermogen je op wil bouwen. En waarom, hoe en wanneer. Het is misschien heel vervelend om over dit soort doelen na te denken. Maar het helpt je wel bij het nemen van de juiste beslissingen.

Je portfolio spreiden

Je bent niet de eerste die probeert om met 100 euro rijk te worden. En weet je, in het verleden is het verschillende mensen gelukt. Dat deden ze echter niet door slechts één aandeel of crypto aan te kopen. Ze kochten er meerdere aan. Dit heet je portfolio spreiden en zorgt ervoor dat je minder financiële crisis loopt.

Nu loop je met een investering van € 100 niet zoveel risico. Maar stel je wil later opnieuw € 100 wil investeren. Dan is het zeker aan te raden om je portfolio te spreiden.

Hieronder laat ik zien waar je portfolio uit kan bestaan.

Aandelen

Een van de meest populaire investeringen. Aandelen zijn stukjes van een bedrijf. Elk aandeel vertegenwoordigt een eigendom belang in een bedrijf. De aandeelkoersen kunnen fluctueren maar niet zo sterk als bij crypto.

Obligaties

Feitelijk zijn obligaties niets anders dan leningen aan bedrijven of overheden. Wanneer je een obligatie koopt dan leen je geld uit. In ruil hiervoor krijg je rente. Obligaties vormen een minder groot risico dan aandelen. Wel ligt het rendement hiervan laag lager.

Fondsen

Een fonds is een beleggingsinstrument dat wordt beheerd door een bank of een financiële instelling. Meestal bestaat een fonds uit verschillende aandelen, obligaties en andere effecten. Door in een fonds te investeren spreid je je risico.

Crypto

Iedereen heeft wel eens van crypto en met name van bitcoin gehoord. Sommige mensen zijn hier ontzettend rijk mee geworden. Ze investeerden enkele tientjes en werden uiteindelijk miljonair. De kans dat jou dit gebeurt is betrekkelijk klein maar zeker niet onmogelijk. Crypto kent een hoger risico maar vaak ook hogere rendementen.

Vastgoed

Met € 100 kun je geen woning, perceel of een garage aankopen. Maar er zijn vastgoedfondsen waar je met een klein bedrag in vastgoed investeert.

Straks vertel ik meer over deze methoden en welke de beste is. Eerst heb ik nog een aantal tips voor jou.

Leer over investeren

Het is heel verleidelijk om 100 euro in aandelen, crypto, vastgoed of iets anders te steken. Maar je moet weten wat beleggen inhoudt. Ga bijvoorbeeld in gesprek met financiële experts of volg een online cursus. Vergroot je kennis en hiermee je rendement.

Denk op de lange termijn

Nee, rijk worden met een bedrag van 100 euro is niet iets wat je op de korte termijn realiseert. Vaak heb je hier een lange adem voor nodig. In het begin is je winst te laag. Uiteindelijk profiteer je van rendement op rendement. Ook moet je vaak verschillende keren investeren voordat je het vermogen ziet groeien.

Houd grip op je uitgaven

Het kan lastig zijn om met slechts 100 euro je vermogen te laten groeien. Daarom is het belangrijk om je uitgaven onder controle te houden. Wanneer je maandelijks wat geld overhoudt kun je dit investeren. Hiermee werk je sneller naar rijkdom toe.

Goed, nu volgen 5 methoden om rijk te worden met een investering van € 100. Zonder garanties!

1. Investeren in crypto

Deze methode biedt de meeste kans om rijk te worden. Je koopt een crypto aan waarbij je het gevoel hebt dat de koers enorm gaat stijgen. Natuurlijk kun je dit niet van tevoren weten. Toch zijn er een aantal indicaties:

  • Kijk welke crypto veel op social media wordt besproken.
  • Durf te investeren in nieuwe crypto. Je weet nooit wat ze uiteindelijk opleveren.
  • Zoek naar crypto waarvan het aanbod in de toekomst afneemt.

Investeer liever niet in crypto waar je emoties bij hebt. Jaren geleden maakte ik de fout om veel geld in de Nederlandse crypto Gulden (nu MUNT) te steken. Omdat ik het een mooi Nederlands project vond. Het bleek achteraf helemaal niet zo mooi te zijn. Ik heb er veel geld mee verloren. Je moet nooit met emoties beleggen!

Bespaar geld en maak een account aan op Bitvavo je betaalt over de eerste € 1000 geen handelskosten.

Claim je bonus

2. Beleggen in aandelen

Het voordeel van aandelen is dat het risico minder groot is. Natuurlijk loop je altijd risico maar niet zoveel als bij crypto. Het gemiddeld rendement bij aandelen ligt op ongeveer 7% per jaar. Zoek vooral naar aandelen die potentie hebben om te groeien. Durf te investeren in nieuwe technieken. Vroeger werd er lacherig gedaan om opkomende internetbedrijven. Degene die er wel in durfde te investeren zijn hartstikke rijk geworden.

Volg dagelijks het nieuws, dan weet je wat er op de markt speelt. Kijk ook naar toekomstige ontwikkelingen. Dit helpt je bij het vinden van de juiste aandelen.

3. Investeren in obligaties of fondsen

Durf je het risico niet zo goed aan? Investeer dan in obligaties. Je rendement is een stuk lager maar het is ook minder riskant. Fondsen zijn ook een goed idee wanneer je het risico lager wil houden. Ook nu weer liggen de rendementen bij fondsen minder hoog dan bij aandelen of crypto. Helaas word je er dus niet rijk van, tenminste niet met een bedrag van € 100. Deze methode zou ik dus zelf niet toepassen.

4. Start je eigen website en richt je op affiliate marketing

Met 100 euro kun je heel goed je eigen website oprichten. Schrijf blogs of artikelen over onderwerpen waar je veel verstand van hebt. Vervolgens promoot je producten of diensten voor bedrijven. Dit noem je affiliate marketing. Voor elke gerealiseerde verkoop ontvang je commissie. Die commissie bedraagt 3% tot wel 50% van de verkoopprijs.

Het alternatief is advertenties op je website plaatsen, bijvoorbeeld via Google Adsense. Of je biedt advertentieruimte aan. Een andere optie is blogs verkopen. Bedrijven betalen wanneer je een blog schrijft en op je website plaatst, met een linkje naar de website van het bedrijf.

5. Begin een bedrijf

Sommige bedrijven start je op zonder een al te grote investering. Bijvoorbeeld een vertaalbureau, tekstbureau, webdesign, online illustrator, coaching, virtual assistent, een webshop en veel andere dingen. Met een kleine investering ben je eigenaar van een bedrijf.

Het is hard werken maar wanneer je veel kennis en ervaring hebt dan bouw je een groot klantenbestand op. Dit kan je ontzettend veel geld opleveren. Sommigen zijn hier echt rijk mee geworden.

Nog enkele tips

In plaats van € 100 ergens in te investeren heb ik nog wat tips om maandelijks meer geld over te houden. Allereerst op je uitgaven besparen. Kijk eens of je kunt overstappen naar een andere energieleverancier, zorgverzekeraar of internetaanbieder. Bespaar ook op je boodschappen en uitstapjes.

Creëer meerdere inkomstenbronnen. Naast werken in loondienst zou je ook aan een passief inkomen kunnen denken. Of een bijbaantje. Verder is het belangrijk dat je zo vroeg mogelijk met investeren begint. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer tijd je hebt om je geld te laten groeien.

Blijf altijd geduldig. Het is echt niet zo dat je met je 100 euro volgende maand of volgend jaar rijk bent. Hier gaat een lange tijd overheen. Vaak krijg je ook met tegenslagen te maken, daar moet je tegen kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.