Iedereen kan rijk worden met weinig geld. Nadeel is dat niet iedereen dit doet. Omdat je niet wil of kan investeren of omdat je de methode niet kent. In dit artikel leg het je uit hoe je ‘rijk’ wordt met weinig geld. Het belangrijkste is om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen, zodat je op de lange termijn optimaal profiteert.

Snel rijk worden

Laat ik je uit de droom helpen: snel rijk worden bestaat (bijna) niet. Of je moet de loterij winnen, waardoor je in één klap rijk bent. Miljonairs hebben een proces van jarenlang hard werken achter de rug. Bovendien blijven ze continu voor hun vermogen werken.

Wil je toch snel rijk worden? Dan heb je vooral een flinke investering nodig. Je bent echter druk op zoek naar rijk worden met weinig geld. Houd er rekening mee dat het zeker 10 jaar duurt voordat je inspanning beloond wordt.

Met weinig geld een vermogen opbouwen: 3 methoden

Hoeveel moet je investeren om rijk te worden? Ga ervan uit dat je minimaal €1 per dag investeert. De meeste mensen kunnen dit goed missen. Moeilijk om €1 per dag te reserveren? Drink een pilsje minder en zet de verwarming wat lager, hiermee bespaar je ook al een hoop. Met wat goede wil kun je best €1 per dag (€30 per maand) missen. Hieronder 3 methoden om met weinig geld een vermogen op te bouwen.

1. Sparen (spaarrekening)

De spaarrentes zijn nu niet echt iets om vrolijk van te worden. In 2019 liggen de spaarrentes overal onder de 0,q%. Dat was in de jaren ‘80 wel anders, toen je nog makkelijk 5% spaarrente ontving! Toch is sparen nog steeds een goede methode om met weinig geld (redelijk) rijk te worden. Begin hier zo vroeg mogelijk mee, het liefst voor je 20e.. Moet je wel voor een goede spaarrekening kiezen, anders schiet het niet op. Reken je even mee?

Spaar je €1 per dag (€30 per maand) gedurende 37 jaar? Met een rente van 0,1% kom je na deze periode uit op een spaarbedrag van €13.500.

Je ziet dat je met €1 of iets meer best een leuk bedrag bij elkaar kunt sparen. Maar ja, over 37 jaar is 13 duizend euro natuurlijk niet meer zoveel. Daarom moet je op zoek naar een spaarrekening met meer rente.

Een spaardeposito is een goed alternatief. Hierbij zet je je geld voor langere tijd weg. Handig wanneer je het toch niet direct nodig hebt. Als dank ontvang je een hogere rente tot 1,45% per jaar (5 jaar vast).

Bekijk alle aanbiedingen

2. Aandelen en cryptocurrency

Miljonairs (rijke mensen) hebben tenminste drie verschillende inkomstenstromen. Een hiervan is de aandelenmarkt of investeren in cryptocurrency. Met €1 – €10 per dag kun je hier flink rijk mee worden. Het gemiddelde rendement op aandelen bedraagt 7%, afgaand van de afgelopen twee eeuwen. In 2018 behaalden cryptobezitters een gemiddeld rendement van 165%. In 2019 bedraagt het gemiddelde rendement op Bitcoin ruim 40% op.

Het is daarom altijd interessant om te investeren in cryptocurrency, maar alleen met geld dat je kunt missen. Beleggen brengt namelijk altijd risico met zich mee. Het beste is om je inleg zo snel mogelijk vast te zetten en alleen met de winst verder te spelen. Hiermee verklein je het risico op verlies van je inleg.

Maandelijks beleggen met een inleg van €50 (€1,66 per dag)? Bij beleggen in aandelen levert je dit in 10 jaar tijd ongeveer €8750 op. Hiervan heb je €6000 zelf geïnvesteerd en €2750 verdiend met beleggen in aandelen (uitgaande van een jaarrendement van 7%).

Met hetzelfde bedrag investeren in cryptocurrency? Een jaarrente van 165% is te mooi om waar te zijn. Laten we even uitgaan van een gemiddeld rendement van 30%. Bij een maandelijkse investering van €50 levert je dit met 10 jaar een dikke €30.000 op.

Waarschuwing: beleggen kan een risico vormen. Aan bovenstaande rekenvoorbeelden kun je geen rechten ontlenen.

3. Online marketing

Je ziet het niet zitten om je geld te investeren. Begrijpelijk, je wilt het risico niet lopen of je hebt er gewoon het geld niet voor. Gelukkig is er nóg een manier om rijk te worden met weinig geld: online marketing. Steeds meer bedrijven adverteren online. Dit doen ze via aanbieders als Google, Tradetracker, Daisycon etc. Hier verdien je heel gemakkelijk geld mee. Start een blog of informatieve websites. Verkoop advertentieruimte of geef bedrijven de mogelijkheid om een link op jouw website te laten plaatsen. Dit doe je het gemakkelijkst via eerder genoemde aanbieders, waarbij vooral Tradetracker en Daisycon goed werk verrichten.

Koop je eerste webshop of websiteaanmelding

Zelf een website maken? Je investeert jaarlijks enkele tientjes in domeinnaam en webhosting. Tip: one.com is een goedkope en betrouwbare aanbieder die ondersteuning biedt voor WordPress websites. Prima om mee te beginnen! Meld je aan bij one.com en ontvang €14 korting op een hostingpakket.

Het onderhouden van jouw website kost vooral veel tijd. Wil je een druk bezochte website, reken dan zeker op een tijdsinvestering van 10 – 20 uur per week. Daarnaast duurt het ongeveer 1 jaar voordat jouw website goed begint te lopen. Doe je het goed, dan kun je hier maandelijks tot meer dan €5000 mee verdienen. Echt waar!

Heb jij nog leuke tips? Laat het in een reactie weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.