Bijgewerkt: 3 april 2023

De realiteit van online geld verdienen.

Het internet heeft de manier waarop we zakendoen en geld verdienen veranderd. Met een internetverbinding en een computer heb je toegang tot een wereld van kansen. Het idee van rijk worden via internet is voor veel mensen erg verleidelijk. Maar is het echt mogelijk om snel rijk te worden via het internet? In dit opiniestuk behandel ik deze vraag. Ook heb ik mijn eigen visie op dit onderwerp.

De belofte van snel rijk worden

Ik wil eerst beginnen met de belofte van snel rijk worden via internet. Er zijn talloze advertenties en programma’s die dit beloven. Je zou binnen enkele maanden, weken of zelfs dagen miljonair kunnen worden. Vaak gaat het om zogenaamde snel rijk schema’s. Hierbij moet je investeren in cryptocurrency, online handel, het bouwen van websites of affiliate marketing.

Met die beloftes verdienen anderen veel geld. Je moet een programma kopen dat jou de geheimen van succesvolle internetondernemers leert. Of je moet een cursus volgen die achteraf helemaal geen toegevoegde waarde heeft.

De weg naar rijkdom is moeilijk

Er zijn maar weinig mensen die slapend rijk zijn geworden. Ja wanneer je een paar miljoen erft dan heb je geluk. Maar wanneer je realistisch nadenkt dan hebben de meeste miljonairs hier ontzettend hard voor gewerkt. Ongeacht hoe je geld wil verdienen, het is geen gemakkelijke weg naar rijkdom. Dit geldt ook voor geld verdienen via internet.

Natuurlijk zijn er mogelijkheden om er een flink inkomen aan over te houden. Toch moet je er hard voor werken en erg toegewijd zijn. Het is niet realistisch om te denken dat je ‘s nachts rijk wordt door overdag een paar uurtjes te besteden aan het invullen van enquêtes. Blijf dan maar lekker door dromen.

Mensen die het wel is gelukt

Natuurlijk zijn er mensen die rijk zijn geworden via het internet. Denk bijvoorbeeld aan Jeff Bezos, de oprichter van Amazon. Of Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook. En wat dacht je van Elon Musk, oprichter van Tesla en SpaceX. Deze mensen creëerden innovatieve producten en diensten die internetgebruikers over de hele wereld aanspreken.

Voor de gemiddelde persoon is het moeilijk om rijk te worden via het internet.

Legitieme manieren om geld te verdienen

Natuurlijk is het niet onmogelijk om rijk te worden via internet. Er zijn verschillende legitieme manieren om dit te bereiken. Bijvoorbeeld het opzetten van een online bedrijf, handelen in aandelen of cryptocurrency of content voor YouTube creëren.

Wanneer je voor een van deze methoden kiest heb je veel vaardigheden, kennis en doorzettingsvermogen nodig.

Het starten van een online bedrijf

Een veelvoorkomende methode, en hier kun je echt rijk mee worden, is het starten van een eigen online bedrijf. Bijvoorbeeld een e-commercewinkel of digitale producten verkopen. Dit kan inderdaad zeer lucratief zijn.

Wel moet je weten hoe je een succesvol online bedrijf of een webshop bouwt. Je moet rekening houden met de volgende dingen:

  • Een uniek idee of product dat voldoet aan de behoeften of verlangens van een grote groep mensen
  • Het vermogen om dit idee of product op de juiste manier te verpakken en te presenteren
  • Een goede online aanwezigheid creëren en onderhouden, inclusief marketing
  • Veel geduld en doorzettingsvermogen
  • Geluk of toeval

Vooral dit laatste is kenmerkend voor succesvolle online ondernemingen. Ze hebben op het juiste moment en op de juiste plek hun onderneming opgezet.

Mythes over rijk worden via het internet

Er doen heel veel onzinverhalen de ronde die over rijk worden via het internet gaan. Hieronder ontkracht ik een paar van die mythes.

“Het is makkelijk om via het internet snel rijk te worden.”. Nee dat is het niet. Succesvolle online ondernemingen hebben jaren nodig voordat ze winstgevend zijn.

“Je hebt geen vaardigheden of ervaring nodig”. Dit is helemaal niet waar. Wil je een succesvolle onderneming starten dan heb je veel vaardigheden en kennis nodig. Bijvoorbeeld over het ondernemerschap, marketing en webdesign. Maar ook over de producten of diensten die je aanbiedt.

“Je hoeft geen geld te investeren”. Wie heeft jou dat wijsgemaakt? Natuurlijk kun je zonder investering online geld verdienen. Maar het gaat je niet rijk maken. Wil je succes boeken dan moet je toch geld investeren. Bijvoorbeeld in marketing, vastgoed, aandelen of andere aspecten. Afhankelijk voor welke methode je kiest.

“Je weet altijd welke activiteit het meest winstgevend is”. Je kent het wel, van die cursussen over affiliate marketing die jou beloven dat je € 10.000 per maand gaat verdienen. Helaas kan niemand weten of jouw activiteiten winstgevend zullen zijn. Dit geldt ook bij het opstarten van een bedrijf.

Er zijn veel factoren die het succes van een bedrijf bepalen. Bijvoorbeeld de concurrentie, de economische omstandigheden en de interesse van het publiek.

Zo word je rijk via internet

Ondanks de moeilijkheden is het niet onmogelijk om rijk te worden via het internet. Er zijn tal van kansen die je helpen naar financiële vrijheid. Wel moet je realistische verwachtingen hebben. Ook is het belangrijk dat je de juiste stappen neemt, dit vergroot de kans op succes. Hieronder enkele tips die je zeker op weg helpen.

Ontwikkel een uniek idee of product

Ben jij de zoveelste die zich op dropshipping toelegt en van die standaardproducten aanbiedt? Ik wil niet zeggen dat dropshipping niet winstgevend is want dit kan het wel degelijk zijn. Maar je wordt er niet rijk van wanneer je de standaardmethode gebruikt. Je moet dus unieke producten verkopen.

Dit geldt ook voor het aanbieden van een dienst. Zorg dat je met een oplossing voor een bestaand probleem komt. Of misschien wel een probleem dat in de toekomst voor gaat komen. Wees dus op toekomstige ontwikkelingen voorbereid.

Creëer een sterk merk

Het is net zo belangrijk om een sterk merk te creëren. Dit doe je middels een effectieve marketingstrategie. Denk hierbij aan het maken van een aantrekkelijke website en er een goede social mediastrategieën op nahouden. Om succesvol te worden moet je investeren in betaalde advertenties. Doe je dit niet dan zal de concurrentie jou altijd uit blijven lachen.

Wees geduldig en heb veel doorzettingsvermogen

De miljonairs van het internet hadden heel veel geduld en doorzettingsvermogen. Ze maakten fouten en sommige projecten mislukten. Maar ze gaven niet op. Het is belangrijk om vol te blijven houden. Blijf achter je ideeën en doelen staan, wat anderen ook zeggen.

Blijf de nieuwste trends en ontwikkelingen volgen

Je moet weten wat er op de markt speelt. Het internet evolueert voortdurend. Daarom moet je up-to-date blijven om te weten wat de nieuwste trends zijn. Dit stelt je zeker in staat om online rijkdom te vergaren.

Durf te investeren

Internet miljonairs zijn echt niet rijk geworden door achterover te hangen. Nee, ze hebben hun rijkdom verkregen door te investeren. Bijvoorbeeld in het opzetten van een bedrijf en in marketing te investeren. Of door de juiste materialen aan te kopen of personeel in te huren. Investeren kan ook over beleggen in aandelen, opties, crypto, vastgoed of andere activa gaan. Want ook hier zijn sommige mensen hartstikke rijk mee geworden.

Je moet het durven om te investeren. Dat hoeft niet altijd een financiële investering te zijn. Het kan ook om tijd gaan. Kijk maar eens naar bovenstaande voorbeelden, allemaal mensen die een 60-urige werkweek niet schuwden.

Natuurlijk moet je jezelf niet in de stress werken. Niemand heeft er iets aan wanneer je overspannen bent. Daarom zal je in het begin veel tijd investeren maar wanneer je inkomen groeit kun je taken uitbesteden.

Volg de cursus Internet Inkomsten

Zoek je naar een effectieve methode om online rijk te worden? Er zijn meer dan 100 verschillende manieren. In mijn cursus Internet Inkomsten bespreek ik de meest effectieve methoden. Ook laat ik zien welke methoden absoluut niet werken of te weinig opleveren.

De cursus is voor iedereen die interesse heeft in online geld verdienen. Of je er rijk mee wordt kan ik niet beloven. Maar met hard werken en veel doorzettingsvermogen kom je verder dan je concurrenten. Interesse? Schrijf je vandaag nog in een begin direct aan je nieuwe toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.