Bijgewerkt: 27 maart 2023

Lastig maar niet onmogelijk: rijk worden zonder diploma. Met gezond verstand, tijdsinvestering en doorzettingsvermogen kom je er wel. Hoe je rijk wordt zonder diploma (opleiding of cursus) leg ik jou uit.

Het middenstandsdiploma bestaat niet meer

Wie tot begin deze eeuw een bedrijf wilde starten, had een middenstandsdiploma nodig. Dit Nederlands diploma is eind 2000 verdwenen. Sindsdien is het een stuk makkelijker om een eigen bedrijf op te zetten. Helaas geeft een eigen onderneming geen garantie tot succes.

Je hoeft overigens geen ondernemer te zijn om toch rijk te worden zonder diploma. Hieronder enkele goede of interessante ideeën.

Handelen in cryptocurrency

  • Voordelen: kan erg winstgevend zijn, geen diploma of kennis nodig
  • Nadelen: risicovol

Het is je vast wel opgevallen hoe vaak bitcoin en andere cryptocurrency in het nieuws voorbij komt. Vooral sinds 2017 is de interesse hierin flink toegenomen. In de jaren 2017 tot 2021 haakten veel beleggers af, maar sinds 2022 is het weer een hot item. Niet alleen grote en kleine bedrijven beleggen hierin, steeds meer particulieren doen mee.

Iedereen kan en mag handelen in cryptocurrency. Hier is geen opleiding of kennis voor vereist. Bovendien heb je geen minimum startkapitaal nodig. Een handelsaccount op Bitvavo is gratis en je handelt al vanaf € 5. Bovendien betaal je als bonus over de eerste € 1000 geen handelskosten.

Aanmelden: account + bonus

Handelen in producten op Marktplaats of eBay

  • Voordelen: hoge winsten
  • Nadelen: kost veel tijd, risico dat je met onverkoopbare producten blijft zitten

Voor de meeste handelaren begint het met het leegruimen van de zolder, waarbij ze overtollige producten op Marktplaats of vergelijkbare sites zetten. Al snel worden producten via particulieren, tweedehands winkels of dumpstores ingekocht en tegen hogere prijzen doorverkocht. Handelen in producten kan erg lucratief zijn. Sommigen hebben hier inmiddels al miljoenen dollars mee verdient.

Zoek naar partijen goedkope producten en bied deze op onder andere Marktplaats, Speurders of eBay aan. Wees duidelijk met betrekking tot foto’s, productomschrijving, prijs, verzending en verkoopwaarden. Doe je dit niet dan kost het ontzettend veel tijd en stress. Wanneer de handel je boven het hoofd groeit is het aan te raden om een website of webshop op te richten.

Investeren in bedrijven of start-ups

  • Voordelen: mogelijk een grote financiële klapper
  • Nadelen: lastig om de waarde van een startup te bepalen, je moet investeren

Spaar om te investeren in bedrijven, niet om je spaarrekening te spekken. De spaarrente levert nauwelijks wat op, maar investeren in bedrijven heeft voor velen al goed uitgepakt. Investeren kan op verschillende manieren. Een populaire methode is de aankoop van aandelen (op de beurs).

Wil je een gok wagen en misschien wel schatje-hemeltjerijk worden, investeer dan eens in een start-up. Doe je dit via een maatschappij, hier ontvang je een gemiddeld percentage van 3% tot 15%. Wanneer je via een online platform of crowdfunding-project jonge ondernemers financiert, dan zou je zomaar een klapper kunnen maken.

PorteRenee – Money Planner

Met tips en tricks om je financiën (nog beter) op orde te krijgen

Producten van anderen promoten

  • Voordelen: eenvoudig via het internet, geen (grote) investering nodig
  • Nadelen: kost veel tijd en je moet kennis hebben van social media of zoekmachines

Via het internet valt veel geld te verdienen. Promoot producten van anderen, bijvoorbeeld via social media (influencer) of een eigen website. Wanneer je als influencer aan de slag gaat dan ontvang je per promotie tussen de € 25 en meer dan € 1000. Een en ander is afhankelijk van de grootte van het social media-account, je naamsbekendheid en met welk bedrijf je zakendoet.

Producten of diensten promoten via een eigen website levert ook veel op, maar alleen wanneer de website ook goed in zoekmachines scoort. Je ontvangt een commissie die tussen de 2% en 60% van de verkoopprijs ligt. Met veel maandelijkse bezoekers kan dit bedrag aardig oplopen. Sommigen zijn hier rijk mee geworden, maar bedenk wel dat het hard werken is.

Zoek en vind het gat in de markt

  • Voordelen: hier kun je snel rijk mee worden
  • Nadelen: risico dat het al bestaat

Uber vond het gat in de markt: een bemiddeling tussen reizigers en aanbieders en hiermee een vervanging voor de reguliere taxi’s. Ook de Amerikaan Ray Kroc vond het gat in de markt toen hij zaken deed met de toen nog onervaren broers Dick en Mac McDonald, van de latere fastfoodketen McDonald’s.

Een gat in de markt vinden betekent dat je met een product of dienst komt dat nog door niemand anders wordt aangeboden. Wanneer hier veel interesse in is dan slaat het in als een bom. Oftewel: kassa!

Voordat je met iets nieuws op de markt komt is het belangrijk om eerst te bekijken of het al bestaat. Bepaalde producten of ideeën zijn al geregistreerd (octrooi of patent). Had de bedenkster van de fidget spinner dat ook maar gedaan, dan had ze nu niet meer hoeven werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.