,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je wil rijk worden maar niet ten kosten van anderen. Helaas denkt niet iedereen hierover. De meeste criminelen gaan voor het grote geld, en niet altijd ten goede van hun medemens. In dit artikel zie je de 5 rijkste criminelen ter wereld voorbijkomen. Niet bedoeld ter inspiratie, want er zijn andere manieren om aan geld te komen.

Zo wordt het vermogen van criminelen berekend

Iemand met crimineel geld zal dit niet naar buiten brengen. Daarom wordt het vermogen van criminelen pas bekend wanneer ze worden opgepakt. Het Bureau Ondernemingen ontdekt dan wat het exacte vermogen is.

Veel crimineel geld is afkomstig van illegale (online) gokactiviteiten, drugs, afpersing, witwassen of oplichting. Hieronder de top 5 rijkste criminelen ter wereld, met als bonus de rijkste Nederlandse crimineel.

1. Pablo Escobar

De rijkste crimineel ter wereld is Pablo Escobar. Hij had een vermogen dat geschat werd op 10 tot 25 miljard dollar. Zijn exacte vermogen bleek moeilijk in te schatten, maar dat hij steenrijk was daar twijfelde niemand over. Deze Colombiaanse drugsbaron werd in 1949 geboren. Hij dreef een wereldwijde handel in cocaïne.

In 1977 richtte hij het Medellin-drugskartel op, dat op een bepaald moment goed was voor 80% van de wereldwijde cocaïnehandel. Toch was hij geen slechte drugsbaron, hij liet namelijk honderden huizen bouwen voor bewoners in sloppenwijken. Hij hield heel erg van dieren maar heeft wel ruim 8000 woorden op zijn naam staan.

In de hoogtijdagen verdiende Pablo Escobar maar liefst 61 miljoen dollar per dag. Tijdens zijn arrestatie (2 december 1993) werd hij neergeschoten.

Deze crimineel is zo populair dat er films, series, boeken en zelfs een bordspel rondom Pablo Escobar zijn uitgebracht.

Naar Pablo Escobar artikelen

2. Carlos Lehder

Sommige van de rijkste criminelen ter wereld hebben iets goeds teweeg gebracht. Carlos Lehder werd in 1949 geboren en richtte op latere leeftijd het beruchte Medellínkartel op, een Colombiaans drugskartel dat geleid werd door Pablo Escobar. Het is dus wel duidelijk waar hij zijn vermogen ter waarde van 2,7 miljard dollar vandaan heeft gehaald.

Doordat hij een verandering in de regel voor drugshandel doorvoerde was dit van invloed op de distributie van medicijnen. Op 4 februari 1987 werd hij in Colombia gearresteerd. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf plus 135 jaar, maar werd op 16 juni 2020 vrijgelaten. In 2022 is hij Duits staatsburger en geniet van getuigenbescherming. Mocht je ooit naar Berlijn reizen: daar woont hij.

3. Susumu Ishii

De Japanse Susumu Ishii behoort ook tot de rijkste criminelen ter wereld, hij had namelijk een geschat vermogen $ 1,5 miljard. Geboren in 1924 en in vrijheid in 1991 overleden. Hij maakte deel uit van de Kaiten eenheid van de Japanse marine en in 1950 werd hij een belangrijk figuur in de Inagwa-kai. Oftewel: hij hield zich bezig met bemande torpedo’s en werd later een gangster. Zijn vermogen kwam voort uit vastgoedfraude, het verstrekken van leningen en banktransacties.

4. Al Capone

Van deze gangster zijn wat goede films gemaakt, en dat is niet zomaar. Al Capone was het hoofd van de Torrio familie en ontwikkelde zich als een beruchte gangster. Hij werd in New York in 1899 geboren. Bijna zijn gehele leven was hij betrokken bij misdadige activiteiten waaronder het uitbaten van casino’s en de illegale handel in alcohol.

Uiteindelijk werd hij gearresteerd en overgebracht naar de beroemde Alcatrazgevangenis. Omdat zijn gezondheid niet goed was werd hij in 1939 vrijgelaten. Op 48-jarige leeftijd overleed Al Capone aan een hartinfarct. Met een vermogen van 1,3 miljard heeft hij toch nog van zijn rijkdom mogen genieten.

5. Joaquin Loera

Na Bin Laden was Joaquin Loera (bijnaam El Chapo) de gevaarlijkste gezochte crimineel die er op aarde rondloopt. Rijk was hij ook want hij had een topvermogen van 1 miljard dollar. Deze Mexicaanse drugsbaron werd in 1954 geboren. Toen hij in 1991 werd gearresteerd betaalde hij de politiecommissaris $ 50.000, waarna hij werd vrijgelaten. Hij wist diverse keren politieambtenaren om te kopen, zodat hij ongestoord zijn gang kon gaan.

In 2014 werd hij gearresteerd maar in 2015 wist hij via een lange gegraven tunnel te ontsnappen. In 2016 werd hij opnieuw gearresteerd. Hij zit nog steeds zijn straf uit. Bekijk de serie die over hem is gemaakt, echt een aanrader. De serie bestaat uit 3 dvd’s van in totaal 400 minuten.

Bekijk Joaquin Loera dvd

Bonus: rijkste crimineel van Nederland

Peter van Dijk met als bijnaam de dikke mag zich de rijkste crimineel van Nederland noemen. Zijn vermogen wordt geschat op meer dan 30 miljoen euro, hoeveel dit exact is dat blijft onbekend. Dit fortuin verzamelde hij met de ontwikkeling en handel in XTC maar ook de handel in cannabis en cocaïne.

Hij woonde in een prachtige villa in Limburg en werd daarom ook wel de drugsbaron van het zuiden genoemd. Peter van Dijk werd in 1957 geboren en was in de jaren 70 bij de politie bekend als een zogenaamde stroper. Later legde hij zich in de productie en handel van speed en andere drugs vast.

Peter heeft wat aanslagen op zijn leven weten te ontwijken. In 1989 werd er een bom onder zijn auto gelegd en in datzelfde jaar werd er een granaat tegen zijn woning gegooid. In 1999 werd hij door een onbekende schutter bij zijn villa in Schinveld onder vuur genomen. Ook dit overleefde hij.

In 2005 werd hij opgepakt en in 2006 in België veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Toen hij in 2007 werd overgebracht naar Nederland kreeg hij 10 jaar celstraf voor betrokkenheid bij een XTC zaak in de Belgische gevangenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.