Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je wil schrijven voor geld. Er zijn verschillende manieren om hier online geld mee te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld in opdracht van anderen schrijven, maar ook met affiliate marketing aan de slag gaan. Vandaag bekijken we hoe je kunt schrijven voor geld en wat hier aan te verdienen valt.

Content schrijven voor opdrachtgevers

Ben je een beetje goed met de Nederlandse taal en kun je aardig schrijven, dan is schrijven voor geld zeker iets voor jou. De makkelijkste manier is content schrijven voor opdrachtgevers. Dit houdt in dat een opdrachtgever jou benadert en om een of meerdere teksten vraagt. Deze ga je volgens een briefing schrijven.

Het is het makkelijkst wanneer je als freelancer of zzp’er aan de slag gaat. Bedrijven of opdrachtgevers vinden dit fijn, omdat je hun dan een btw-factuur kunt sturen. Ben je particulier en heb je geen btw-nummer, dan wordt het lastiger om opdrachtgevers te vinden.

Natuurlijk is hier wel een oplossing voor: werken voor een tekstbureau. Je krijgt dan door het tekstbureau betaald, waarbij je niet te maken krijgt met factureren. Houd er wel rekening mee dat je altijd een deel van je omzet aan het tekstbureau afstaat of dat je gewoon een salaris ontvangt.

Schrijven voor geld middels affiliate marketing

Een andere goede manier om te schrijven voor geld is je eigen website of weblog opzetten. Plaats hier regelmatig een nieuwe blogpost of een interessant artikel op. Doe je dit goed, dan ben je uiteindelijk via zoekmachines vindbaar. Hoe verdien je dan geld middels je website?

Dit doe je via affiliate marketing. Je meldt je aan bij een speciaal netwerk en plaatst affiliate linkjes van adverteerders op jouw website. Wanneer mensen via een linkje iets bestellen, aanvragen of iets bekijken, dan ontvang je hier een vergoeding voor. Hoe hoog deze vergoeding is hangt een beetje van de adverteerder af. Het kan om enkele centen maar ook om tientallen euro’s gaan.

Schrijven voor geld is op deze manier alleen interessant wanneer jouw website voldoende bezoekers trekt. Denk hierbij aan minimaal 100 bezoekers per dag. Hoe meer websitebezoekers, hoe hoger je inkomsten zullen zijn.

Websites opzetten en doorverkopen

Ben je een beetje handig met het opzetten of bouwen van een website en kun je leuk schrijven, dan valt hier ook best wat aan te verdienen. Verzin een goede domeinnaam, net zo een website in elkaar en schrijf de eerste teksten voor deze website. Nu is er een mooie nieuwe website online. Er zijn altijd mensen die hier interesse in hebben.

Per verkochte website ontvang je tussen de € 100 en € 1000, soms nog wel meer. Moet je er wel voor zorgen dat er echt wat teksten op de website staan en dat de site een leuke lay-out heeft.

Aanmelden bij InfoNu

Ook bij InfoNu kun je schrijven voor geld. Je schrijft artikelen waarbij je zelf mag kiezen waar deze overgaan. Je hebt je de vrije hand in, zolang het artikel maar voldoet aan een aantal kwaliteitseisen. Een redactie controleert jou geschreven artikelen en keurt deze goed (of af).

Je verdient geld door middel van advertenties die InfoNu bij jouw artikelen plaatst. Je ontvangt 50% van de advertentie vertoningen. InfoNu ontvangt de andere 50%.

Meld je hier bij InfoNu aan (dit is gratis)

Schrijven voor geld – boekschrijver

Natuurlijk zijn er heel veel boeken verkrijgbaar en zijn er net zoveel boekschrijvers. Maar goed, er zijn ook heel veel online tekstschrijvers voor websites. Schrijven voor geld kan best door een nieuw boek te schrijven. Een thriller, een roman, een kinderboek of verzin het maar. Er gaat best wel wat tijd in het schrijven van een boek zitten, maar het is ook ontzettend leuk. Je laat je fantasie de vrije loop en bepaalt zelf je tijdsindeling.

Je geeft je boek in eigen beheer uit of meldt je aan bij een uitgeverij. Wat het beste is, dat hangt van jouw kwaliteiten, verwachtingen maar ook de gewenste hoeveelheid boeken af. Een uitgeverij moet je boek natuurlijk eerst beoordelen en goedkeuren. Ben je hier eenmaal doorheen, dan kan de eerste verkoop beginnen.

Het is van tevoren niet te zeggen hoeveel geld je als boekschrijver verdient. Sommigen worden hier rijk mee terwijl anderen hier amper van rondkomen. Het is dus een beetje onzeker, maar dit geldt eigenlijk bij alles wanneer je wilt schrijven voor geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.