Bijgewerkt: 1 december 2023

Leef je van een passief inkomen, bijvoorbeeld als affiliate? Dan is je website erg belangrijk. Je doet er alles aan om hoog in Google te staan. De SEO succes formule helpt je hierbij. Je volgt een training van 2 of 6 lessen, afhankelijk van je huidige niveau. Je gaat niet voor trucjes waarop Google je afstraft. Maar eerlijke SEO, zodat je jouw concurrenten voorblijft.

Wat houdt de SEO succes formule in?

Er is geen magische formule voor SEO succes. Websites die jou dit beloven proberen je iets te verkopen. Maar wat houdt de SEO succes formule dan wel in?

Het gaat hier om succesvol je website optimaliseren. Zodat Google hem beter waardeert en hoger in de organische zoekresultaten plaatst. Met een hoge positie in Google trek je aardig wat verkeer naar je website. Wanneer je voor je inkomsten afhankelijk bent van je website, is dit erg belangrijk. Meer websiteverkeer betekent immers ook een hoger inkomen of een betere omzet.

De cursus Online Zichtbaarheid bevat de SEO succes formule. Hieronder lees je wat je allemaal gaat doen en wat je aangeleerd krijgt.

Onderzoek doen naar concurrenten

Iedereen heeft het over SEO, zonder stil te staan bij concurrenten. Terwijl je juist binnen zoekmachineoptimalisatie met veel concurrenten te maken krijgt. Daarom leer je in de wie je concurrenten zijn als je je hier onderzoek naar doet.

Je ontdekt hoe je concurrenten gedurende de jaren kunnen veranderen. Enerzijds heeft dit met nieuwe bedrijven te maken. Maar ook omdat je business misschien verandert, of vanwege het nieuwe algoritme van Google en andere zoekmachines.

Analyseer je doelgroep

Je kunt pas met de SEO succes formule beginnen voordat je weet met wie je communiceert. Je doelgroep bestaat uit potentiële klanten. Die hebben allemaal een of meerdere gemeenschappelijke kenmerken. Al aan het begin van de cursus leer je over concurrenten en doelgroepen, en hoe je die in kaart brengt.

Pas wanneer je dit weet ga je door naar de volgende stap: succes met SEO boeken.

De les over SEO

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie heeft betrekking op je website. Zoals de naam doet vermoeden optimaliseer je jouw website voor zoekmachines. Maar feitelijk doe je dit voor bezoekers. Dat is wat veel marketeers en webmasters vergeten: je bouwt een website voor bezoekers. Wanneer je dit goed doet dan voldoe je aan de richtlijnen van zoekmachines.

De SEO succes formule bestaat uit het creëren van de beste en informatieve content. Maar ook linkbuilding, en de gevaren hiervan. Daarnaast gaat het om technische optimalisatie.

Content blijft het belangrijkste onderdeel van SEO. De cursus Online Zichtbaarheid besteedt hier een hele les aan. Daarnaast komen veel onderwerpen omtrent SEO ook in de andere lessen aan bod. De laatste les volg je privé, waarbij je leert hoe je SEO op je website effectief toepast.


Vind je het interessant om alleen over SEO content te leren? Dan is de training SEO Content Schrijven iets voor jou. In twee lessen van elk anderhalf uur leer je over titels en zoektermen, inhoud, CTA’s en metabeschrijvingen.


Waarom social media net zo belangrijk is

Wanneer je de helft van de marketeers mag geloven draait het alleen om SEO. Maar wist je dat social media de nieuwe zoekmachine is? Steeds meer jongeren zetten social media in voor het vinden van producten en diensten. Je kunt je voorstellen dat ouderen straks deze trend overgaan nemen.

Social media wordt in de toekomst nog belangrijker. Dit heeft met de komst van ChatGPT en Google Bard te maken. Dit verandert de manier waarop we zoeken en communiceren. Dus moeten we als ondernemer ook op social media actief zijn, om met de doelgroep in contact te blijven.

De cursus Online Zichtbaarheid gaat niet alleen over zoekmachine optimalisatie maar ook over sociale media. Onderwerpen als kanalen en doelgroepen, social media content en interactie komen in de cursus voorbij.

Werkt een andere SEO succes formule ook?

Er worden verschillende e-books, cursussen en trainingen onder de benaming SEO succes formule aangeboden. Soms met de belofte dat het je 1000 bezoekers per dag oplevert. Wat is hiervan waar?

Niemand kan duizend bezoekers per dag voor je website garanderen. Dat kan een cursus of training niet, een marketeer kan dit niet en jij zelf weet niet of je dit kunt realiseren. Dit komt omdat SEO over verschillende technieken gaat, waarbij je afhankelijk bent van het algoritme van Google of andere zoekmachines.

Daarnaast ben je afhankelijk van je doelgroep, en de manier waarop ze met zoekmachines omgaan. Maar ook het moment en waar de doelgroep behoefte aan heeft. Je ziet dus dat niemand kan beloven dat je 1000 bezoekers per dag op je website krijgt. Net als dat niemand kan beloven dat volgende week de zon schijnt.

1000 bezoekers per dag: zo doe je dat

Heb je die 1000 bezoekers per dag in je achterhoofd zitten? Dat is mooi, want het is altijd goed om een duidelijke doelstelling te hebben. Met hard werken, je vaardigheden verbeteren en doorzettingsvermogen is zeker mogelijk om dagelijks 1000 bezoekers op je website te krijgen.

Toch zal niet iedereen zoveel bezoekers op zijn website krijgen. Enerzijds heeft dit met je kennis en vaardigheden te maken. De meeste mensen doen maar laat, volgen een vage cursus zonder persoonlijke begeleiding en gebruiken uit frustratie zelfs wat trucjes om hoger in Google te komen.

De cursus Online Zichtbaarheid volg je in een virtuele classroom, met een aantal andere deelnemers en rechtstreeks contact met de docente. Bovendien ontvang je na de cursus nog eens vier weken lang persoonlijke begeleiding. En die privéles is ook heel erg fijn, omdat dit je motiveert om actief met je website en social media accounts aan de slag te gaan.

Hoe je 1000 bezoekers per dag realiseert? Zonder garanties te geven, leer je hoe SEO werkt, wat de eerlijke en effectieve trucjes zijn maar ook welke trucjes je absoluut achterwege moet laten.

Online geld verdienen is geweldig

Waarom is het belangrijk om over SEO en social media te leren en je vaardigheden uit te breiden? Omdat online geld verdienen gemakkelijk, effectief en geweldig is. Sommigen weten hier meer dan € 10.000 per maand mee te verdienen. Ook dit zijn geen garanties, maar het betekent dat in de praktijk veel mogelijk is.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.