Bijgewerkt: 27 maart 2023

Er zijn verschillende grapmunten in omloop. Twee bekende namen zijn dogecoin en shiba inu coin. Wil je shiba inu coin kopen? Dan is het interessant om te bedenken waarom shiba ionu coin kopen verstandig is. Want deze munt heeft natuurlijk ook een keerzijde.

Meest besproken munt van 2021 en 2022

Ben je in 2021 actief geweest op social media? In dat jaar was Shiba Inu de meest besproken munt. Vooral op Twitter kwamen regelmatig de hashtags #shib en #shibainu voorbij. Shiba was in dat jaar zelfs populairder dan bitcoin!

Ook in 2022 staat deze munt volop in de aandacht. Hij weet soms koerssprongen van 20% per dag te maken. Dit maakt hem interessant voor korte termijn beleggers. Maar er zijn net zoveel investeerders die voor de lange termijn gaan.

Waarom shiba inu kopen? De 3 beste redenen

Van het actief verbranden van coins tot de koersverwachting: hier volgen de 3 beste redenen om Shiba Inu te kopen. Zoals je van GeldKip weet is dit géén beleggingsadvies maar gebaseerd op onderzoek en een persoonlijke mening.

1. Burn it baby, burn!

Eigenlijk hartstikke zonde om cryptomunten te verbranden maar in de praktijk gebeurt dit dagelijks. Een bekende munt die dit doet is ethereum, en dat is om het opnieuw ‘bijdrukken’ van munten in de kiem te smoren. Zo komen er niet teveel in de handel. Shiba Inu past dit brandproces ook toe, maar dan om het te grote aanbod door de jaren heen te verminderen.

Het verbranden van munten gebeurt natuurlijk niet door er letterlijk de fik in te steken. Dit kan niet want crypto is digitaal. Daarom gebeurt het branden ook digitaal. Coins worden naar een ‘dode’ portemonnee gestuurd. De privésleutels heeft niemand in handen. Zowel de community als beurzen erkennen dit soort portemonnees als officieel uit de circulatie halen van munten.

2. Groeiende community en holders

Waarom Shiba Inu kopen ook een goed idee is? Omdat dit project volledig draait op de community. De achterban is verantwoordelijk voor promotie, het brandproces en andere zaken. Natuurlijk staat er ook een team achter deze munt, en die werken juist hard aan technische ontwikkelingen. Maar dat team is niet bedrijfsmatig bezig, puur uit liefde voor Shiba Inu.

Het aantal holders groeit nog fors. Op Etherscan zie je hoeveel actieve wallets er zijn. Hier heb je ook inzicht in de laatste transacties. Bijvoorbeeld hoeveel coins er in een (nieuwe) portemonnee zijn gestort of hoeveel er juist zijn uitgehaald. Een goede indicatie om te zien hoe populair Shiba Inu daadwerkelijk is.

3. Eerste koersdoel: 1 cent

Of het ooit gaat lukken is de vraag maar de liefhebbers van deze munt hebben een koersdoel van 1 cent op hun netvlies staan. Sommigen zeggen zelfs een koersdoel van $ 1, maar dit lijkt nog heel ver weg. Dan moeten er eerst heel wat meer munten worden verbrand, en dat gaat nog decennialang duren.

Waarom Shiba Inu mede zo populair is heeft met dat eerste koersdoel te maken. Niet iedereen staat hierachter, en dat is begrijpelijk. Je hebt sceptici en optimisten, die staan altijd loodrecht tegenover elkaar. Maar…. Je zou zo iemand zijn die voor de zekerheid toch een pakketje Shiba Inu coins op de plank legt. Waarbij je er na een paar maanden of jaren achter komt dat ze ineens heel veel waard zijn.

Waarom Shiba Inu vernietigen of verbranden?

Het vernietigen, dat je dus ook wel verbranden noemt, is nodig om het aanbod Shiba Inu af te laten nemen. Minder aanbod betekent meer schaarste en dus ook een hogere prijs. Direct na de lancering werd de helft van de Shiba Inu Coins aan Vitalik Buterin geschonken. Deze goede man, de oprichter van ethereum, vernietigde 90% van zijn coins. De overige 10% gaf hij aan een goed doel.

Dit betekende dat direct na de lancering van Shiba Inu nog maar 60% beschikbaar was. Dat ‘maar’ moet je ook niet te groot zien, want hierna waren er nog steeds 600 miljard coins in omloop. Dat is in 2022 teruggebracht naar 589,6 miljard, dus echt snel gaat dat branden niet. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt.

Koersverwachting Shiba Inu tot 2040

Verschillende bedrijven en websites hebben zich gebogen over de koer verwachting van Shiba Inu. Hierbij is ook gebruik gemaakt van een automatisch algoritme. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de koers van SHIB de komende jaren zal stijgen. Zo zou SHIB in 2025 een waarde hebben van ongeveer € 0,00007. En in 2030 moet die waarde op gemiddeld € 0,0005 liggen.

Wanneer we nog verder vooruitkijken dan zou de munt volgens sommigen zelfs boven de cent uitkomen, maar hier moet je wel veel geduld voor hebben. Nu kopen en vasthouden voor later blijkt toch de boodschap te zijn.

Bovenstaande onderzoeken en analyses geven geen garantie voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.