Bijgewerkt: 27 maart 2023

Wanneer je belegt in cryptocurrencies dan is er voldoende keuze. De twee memecoins Dogecoin (Doge) en Shiba Inu (Shib) hebben de aandacht getrokken. Ze zijn populair vanwege hun potentieel rendement. In de strijd Shiba Inu coin vs Dogecoin kijk ik wie de winnaar kan zijn.

Laten we met Dogecoin beginnen

Dogecoin was er eerder dan Shiba Inu coin. Hij verdient het dan ook om als eerste besproken te worden. Doge begon als een meme en werd later een cryptocurrency. Eigenlijk was de munt ontstaan om aan te tonen dat mensen klakkeloos ergens in investeren.

Hieronder heb ik de feiten omtrent Dogecoin op een rij gezet.

  1. Dogecoin werd in 2013 gelanceerd, als een “grappige” cryptocurrency die was gebaseerd op de Doge-meme.
  2. In 2021 heeft Dogecoin een ongelooflijke groei doorgemaakt, met een piek van meer dan $0,68 USD per munt in mei. Dit was een enorme stijging ten opzichte van de waarde van minder dan $0,01 USD per munt aan het begin van 2021.
  3. Na de piek is de waarde van Dogecoin weer fors gedaald. Vooral het begin van 2023 heeft wat een grotere koersdaling geleid.
  4. Ondanks de volatiliteit van de prijs heeft Dogecoin nog steeds een aanzienlijke marktkapitalisatie. In december 2022 bedroeg de marktkapitalisatie meer dan $27 miljard USD. Hiermee behoort het tot de top 15 van grootste cryptocurrencies ter wereld.
  5. Er zijn ongeveer 131 miljard Dogecoins in omloop en er is geen limiet op het totale aanbod. Dit betekent dat er voortdurend nieuwe Dogecoins bijkomen, dit leidt tot inflatie.

Dogecoin is populair dankzij de steun van beroemdheden zoals Elon Musk en Mark Cuban. Ze maken regelmatig positieve opmerkingen over deze cryptocurrency. Dogecoin wordt inmiddels breed geaccepteerd als betaalmiddel bij een aantal grote bedrijven, zoals de Dallas Mavericks en sommige vestigingen van Burger King.

Koop Dogecoin of Shiba aan, bij Bitvavo handel je de eerste 1000 euro gratis.

Dan nu over naar Shiba Inu coin

Wanneer je twijfelt welke beter is, Shiba Inu of Dogecoin, dan is het belangrijk om de ins en out’s van beide munten te kennen. Shiba Inu is ook een memecoin en was weer het antwoord op Dogecoin. Hieronder wat belangrijke feiten.

  1. Shiba Inu Coin is een op Ethereum gebaseerde cryptocurrency die is gemaakt als een hommage aan de Shiba Inu-hond, hetzelfde Japanse hondenras dat de inspiratie vormde voor de Dogecoin
  2. SHIB werd in augustus 2020 gelanceerd.
  3. In mei 2021 bereikte SHIB een recordhoogte van $0,00003791. Dat was een enorme prestatie voor een munt die toen slechts 1 jaar oud was. Hierna is de koers weer fors gedaald.
  4. Het totale aanbod van SHIB is enorm hoog. Wel is het zo dat er geen nieuwe munten bijgekomen.
  5. SHIB coins worden door de community actief verbrand maar het brandproces gaat vrij langzaam.

Omdat Shiba een beetje samenhangt met Dogecoin zie je dat deze twee vaak gelijktijdig in koers stijgen of dalen.

Het rendement van deze twee munten

Ben je op zoek naar een veilige en stabiele investering? Dan is het beter om voor Doge te gaan, hoewel je hier in de praktijk nooit iets van kan zeggen. Shib heeft vooral een hoger potentieel rendement. Aan de andere kant brengt dit ook meer risico met zich mee.

Aantrekkelijke investeringen

Het is goed om te kijken wat de beste beleggingen van 2023 zijn. Gaat het om het bezit van cryptocurrencies dan ziet het er naar uit dat Dogecoin en Shiba Inu waarschijnlijk beide een aantrekkelijke investering zijn. Hoewel ze niet echt een gebruiksdoel hebben, zijn ze sinds de lancering enorm gegroeid.

Helaas is het van tevoren niet te voorspellen of deze groei door zal zetten. De waarde van een crypto is afhankelijk van verschillende factoren. Het is een kwestie van vraag en aanbod. Daarnaast spelen overheidsregulering en ander nieuws een grote rol. Ook kan bitcoin andere munten meetrekken wanneer het op waardestijging of waardedaling aankomt. Eigenlijk betekent dit dat de crypto markt nog lang niet volwassen is.

Zal de hype afnemen?

Wanneer de haai voor een van deze twee munten afneemt betekent dit een daling van de vraag naar de munt. Een koersval is dan zeker het gevolg. Sommige experts zijn echter van mening dat Dogecoin niet duurzaam is, en dat de hype eromheen uiteindelijk zal afnemen.

Shiba Inu is een stuk nieuwer. Het heeft in korte tijd veel aan populariteit verworven. Hierdoor heeft het potentieel meer kans om door te groeien. Toch merk je dat in 2023 de hype wat afneemt. Het is dan ook maar de vraag of Shiba Inu op de lange termijn zal standhouden.

Kiezen tussen deze twee

Wanneer je moet kiezen tussen Dogecoin en Shiba Inu in 2023, dan is het heel lastig om hier antwoord op te geven. Beide cryptocurrencies hebben hun voor- en nadelen. Voor jezelf is het belangrijk om de marktontwikkelingen en de fundamentele factoren goed te blijven volgen. Dit is zeker van invloed op de waarde van deze twee munten. Uiteindelijk hangt je keuze af van doelen en de bereidheid om risico te nemen. Ook volgt elke belegger zijn eigen strategie.

Hoe gaat Geldkip hiermee om? Mijn persoonlijke voorkeur ligt bij Shiba Inu. Ik denk dat deze munt meer potentie heeft om flink in waarde te stijgen. Aan de andere kant zie ik problemen met betrekking tot het enorme aanbod.

Een van de belangrijkste factoren die de waarde van Dogecoin en Shiba Inu in 2023 kunnen beïnvloeden, is de bredere adoptie van cryptocurrencies. Als meer bedrijven en particulieren digitale valuta’s het accepteren en gebruiken dan kan dit de vraag naar zowel Dogecoin als Shiba Inu vergroten. Dit zal hun hun waarde verder doen stijgen.

Houdt ook rekening met overheden die over de hele wereld aan nieuwe regels en voorschriften werken. Ze willen de groeiende crypto-industrie reguleren en controleren. Legt een druk op de cryptohandel en kan van invloed zijn op de waarde van cryptocurrency ’s.

Voorspelling Shiba Inu coin en Dogecoin

Ik wil ook nog wel een voorspelling doen met betrekking tot Shiba Inu coin en Dogecoin. Ik heb eerder al voorspellingen voor crypto’s gedaan en sommigen zijn uitgekomen, anderen niet. Als Geldkip beleg ik vooral op gevoel en vertrouwen, niet op basis van historische koersen., Dat gezegd hebbende volgt hieronder mijn voorspelling. Ik ben heel benieuwd of deze ook uit gaat komen.

Doge en Shib hebben allebei een sterke online gemeenschap. Deze zijn actief betrokken bij de ontwikkeling en promotie van deze cryptocurrencies. Dit is voor mij een belangrijke factor bij het bepalen van het succes op de lange termijn.

Ik voorspel dat Doge en Shib allebei een stijging kunnen zien in 2023. Hoeveel dit is kan ik niet zeggen maar ik verwacht dat beide aan het einde van 2023 toch zeker 10% hoger staan als waarmee ze dit jaar begonnen. Wel verwacht ik dat er tussendoor een forse koersstijging voor Shiba komt. Terwijl mijn verwachting is dat Doge het allemaal wat rustiger aandoet.

Mijn voorspellingen zijn uiteraard niet gegarandeerd. Geldkip belegt in verschillende cryptocurrency en heeft op het moment van schrijven zowel Dogecoin als Shiba Inu in bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.