Verhoog je inkomstenstroom

Zoek je een manier om het extra geld te verdienen, naast je huidige baan of studie? Dan is een side hustle zeker iets voor jou. Een side hustle is werk dat je naast je hoofdinkomen doet, vaak afgestemd op je kennis of vaardigheden. Je doet het als bijbaan maar het kan uitgroeien tot een volwaardig inkomen.

Je carrièrepad bewandelen

Niet altijd is een side hustle alleen iets om extra geld te verdienen. Het is ook een methode om jezelf nieuwe vaardigheden aan te leren. Ideaal wanneer je een carrièreswitch overweegt.

Verschillende banen of lussen

Iemand die meerdere side hustles heeft, houdt er verschillende baantjes op na. Maar het kan ook dat ‘ie verschillende klussen uitvoert. Bijvoorbeeld tuinieren voor particulieren, schoonmaken bij bedrijven en ‘s avonds in de horeca werken.

Dit kan financieel veel opleveren. Maar je moet er ook rekening mee houden dat het je veel tijd kost. Mogelijk krijg je er zelfs stress van en dat moet je zien te voorkomen. De afgelopen jaren zijn side hustles in populariteit gegroeid. Zeker onder mensen die extra geld nodig hebben. Daarnaast is het geschikt voor mensen die niet zo van een vaste baan houden. Je wil je eigen tijd indelen en daarom is het ‘hosselen’ zo ideaal.

Side hustle ideeën

Geen idee wat een perfecte side hustle is? Daar had ik eerst ook geen idee van. Totdat ik verschillende baantjes en klusjes uitprobeerde. Al gaandeweg leerde ik wat leuk is, waar je veel mee verdient en wat effectief is. Want niet alles levert ook het gewenste op. Mijn kennis en ervaring mixte ik met mijn onderzoeken naar nog veel meer side hustles. En daar komt hij dan: mijn lijst met side hustle ideeën.

Freelance diensten aanbieden

Eigenlijk is dit de meest eenvoudige methode om met side hustle geld te verdienen. Je biedt iets aan waar je goed in bent. Bijvoorbeeld het ontwerpen van een website, blogs schrijven, programmeren of marketing. Misschien ook wel foto’s of video’s bewerken of podcasts maken. Bedenk iets wat je makkelijk online kunt doen. Hierdoor hoef je niet fysiek op een locatie aanwezig te zijn.

Dit laatste mag natuurlijk wel. Je kunt bijvoorbeeld personal training bij iemand thuis geven. Of binnen een bedrijf ondersteunen, waarbij je dus op locatie werkt. Ook dat is het aanbieden van freelance diensten. Een belangrijk kenmerk is dat je de werkzaamheden geheel zelfstandig uitvoert. Oftewel: je doet de opdracht naar eigen inzicht.

Zelfgemaakte producten verkopen

Heb je een fulltime baan en een leuke hobby? Dat laatste is mooi want zelfgemaakte producten verkopen. Prima te combineren met je fulltime baan. Wie weet groeit je hobby tot een bedrijf uit.

Je kunt van alles maken en verkopen. Bijvoorbeeld sieraden, kunstwerken en zelfs gerechten. Verkoop je creaties via een van de vele platforms. Gaat het om unieke handgemaakte producten dan kun je hier best wel wat mee verdienen.

Online lesgeven

Of je nu in loondienst of als ondernemer werkt: je doet dit omdat je ergens veel kennis van hebt. Gebruik deze kennis om online les te geven. Bijvoorbeeld aan ondernemers of juist aan particulieren. Je kunt ook les binnen een schoolvak geven. Denk hierbij aan wiskunde, Engels of geschiedenis.

Het is zelfs mogelijk om je eigen online cursus op te zetten. Hierbij heb je keuze uit een digitale cursus of een virtuele cursus. Die twee lijken op elkaar maar er zit wel degelijk verschil tussen. Bij een digitale cursus moet je alles zelf doen. Er is geen (online) begeleiding. Wanneer je virtuele les geeft dan doe je dit middels een videoconferentie. De cursist ontvangt de juiste begeleiding en feedback.

Social media onderhoud

Steeds meer bedrijven verschijnen op social media. Maar ze vinden het lastig om een social media-account te onderhouden. Gelukkig ben jij er: de social media manager. Dit is een van die geweldige side hustle ideeën waar je direct mee aan de slag gaat.

Wat ga je doen? Je beheert de accounts van bedrijven. Je bedenkt en creëert regelmatig nieuwe content voor verschillende social mediaplatformen. Die publiceer je en je reageert op volgers. Soms moet je er ook voor zorgen dat zich geen spamaccounts als volger aanmelden. Die moet je zo snel mogelijk verwijderen.

Dit is makkelijk werk want je kunt voor meerdere bedrijven de social media-accounts onderhouden. Zo ben je niet afhankelijk van één bedrijf en dit biedt je veel vrijheid.

Airnbnb verhuur

Staat je woning al een tijdje leeg of heb je een extra kamer over? Ga je misschien voor werk een tijd naar het buitenland? Verhuur je woning via Airbnb. Het levert je een passief inkomen op, al helemaal wanneer je in een toeristisch gebied woont. Vind je het vervelend om via Airbnb te verhuren? Probeer het dan via Marktplaats of social media.

Hondenuitlaatservice

Ik heb heel veel ideeën met betrekking tot side hustle bedacht. Het zijn er meer dan 100 maar ik kan ze hier natuurlijk niet allemaal benoemen. Daarom toon ik er een aantal die ik zelf leuk vind. Of waarvan ik zeker weet dat jij er blij van wordt. Bijvoorbeeld een hondenuitlaatservice. Hiervoor moet je wel van dieren houden en vooral niet bang zijn voor grote honden.

Veel hondeneigenaren hebben een drukke agenda. Ze vinden het fijn wanneer iemand anders hun hond uitlaat. Je rekent per uur of per wandeling af. Naast het wandelen met honden kun je ook extra diensten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen of voeden van honden of andere huisdieren.

Verkoop online je beste foto’s

Kijk eens even naar de galerij op je smartphone. Hier staan vast wat leuke foto’s tussen. Bewerk ze zodat ze er kwalitatief goed uit zien. Verkoop ze vervolgens op een platform zoals Shutterstock. Het is geen methode om snel rijk mee te worden maar het levert een extra zakcentje op. Alle kleine beetjes helpen.

Verhuur je huis als filmlocatie

Ik zit vol met de meest bizarre ideeën. Zo kwam ik op het idee om je woning als filmlocatie te verhuren. Bijvoorbeeld voor het maken van een film of serie, maar ook voor een commercial. Deze side hustle is vooral interessant wanneer je op een unieke locatie woont. Of wanneer je huis heel bijzonder is. Bijvoorbeeld wanneer je in een gigantische villa woont of wanneer je huis op zijn kop staat. En ja dat laatste bestaat echt, ik heb het met eigen ogen gezien!

Je huisdieren verhuren

Veel mensen vinden huisdieren geweldig maar hebben geen tijd om ze zelf te verzorgen. Heb je leuke huisdieren die veel liefde kunnen geven? Verhuur ze en verdien hier geld mee. Sommigen vinden het leuk om enkele keren per week met jouw hond te wandelen of om ermee te knuffelen. Anderen willen weten hoe het is om een papegaai als huisdier te hebben. Terwijl een derde juist zijn angst voor konijnen wil overwinnen.

Er zijn dus verschillende redenen waarom iemand je huisdier zou willen huren. Er zijn zelfs bedrijven die dit doen. Bijvoorbeeld om in een film, serie of commercial te gebruiken. Maar er zijn ook bedrijven die circusdieren en boerderijdieren huren. Bijvoorbeeld voor evenementen, braderieën of bedrijfsfeesten.

Zijn side hustles risicovol?

Wanneer je een of meerdere side hustles hebt dan kun je over het risico gaan twijfelen. Al helemaal wanneer je geen vaste inkomstenbron hebt. Maar nee, wanneer je meerdere side hustles hebt dan loop je weinig risico. Valt er eentje weg en kun je altijd op de twee andere terugvallen. Ondertussen heb je tijd om weer een nieuwe side hustle te vinden.

Het is niet aan te raden om slechts één side hustle te hebben. Wanneer dit wegvalt en je hebt geen vaste baan dan loop je een groot financieel risico. Dit kan je erg onzeker maken.

Tips om succesvol te hosselen

Hosselen is het werkwoord van side hustle. Hieronder enkele tips om van je side hustle een groot succes te maken.

Maak van je passie je werk

Doe altijd iets wat je ontzettend leuk vindt. Kijk wat je normaal in je vrije tijd doet en maak hier je werk van. Wanneer je vakkenvullen in de supermarkt niet leuk vindt dan moet je dit zeker niet als side hustle doen.

Volg een cursus of opleiding

Misschien wil je iets gaan doen waar je nog niet zoveel kennis van hebt. Volg dan een goede cursus of opleiding. Het is een investering maar meer dan de moeite waard. Tegenwoordig kun je subsidie aanvragen, dit is beschikbaar voor werkenden, werklozen en ondernemers. Eenmaal per jaar krijg je een subsidie van maximaal € 1000.

Voorwaarde is dat je de opleiding binnen één jaar afmaakt. Anders moet je hem achteraf zelf betalen.

Wees actief in het vinden van een side hustle

Mijn laatste tip is dat je niet passief moet afwachten. Wil je geld verdienen met side hustles dan moet je zelf op zoek gaan naar geschikte baantjes of klussen. Bezoek verschillende websites om te kijken hoe anderen dit aanpakken. Bel of mail mogelijke opdrachtgevers of duw folders in brievenbussen. Presenteer jezelf op social media en speciale platforms.

Met bovenstaande tips maak je van side hustle een persoonlijk succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.