Bijgewerkt: 27 maart 2023

Geld verdienen terwijl je slaapt klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is wel degelijk mogelijk. In deze blog bespreek ik een passief inkomen is, hoe je geld kunt verdienen terwijl je slaapt en of je hier slapend rijk mee kunt worden.

Kan je slapend rijk worden?

Om maar meteen met de deur in huis vallen: ja, je kan slapend rijk worden. Er zijn talloze voorbeelden van mensen die op deze manier veel geld hebben verdiend. Di zijn onder andere schrijvers van boeken en vastgoedbeleggers die huurinkomsten genereren.

Laat ik wel realistisch blijven: slapend rijk worden is geen garantie en het vereist enige inspanning en investeringen. Het gaat hierbij om het opbouwen van passieve inkomstenstromen, waarbij je geld verdient zonder actief werk.

Uitleg over passief inkomen

Passief inkomen is geld dat je verdient zonder actief werk te doen. Het is afkomstig van verschillende bronnen zoals:

 • Investeringen in aandelen of vastgoed
 • Royalties op intellectueel eigendom
 • Online verkoop van digitale producten
 • Promoten van producten op een website
 • Promoten van producten op social media

Het doel van passief inkomen is het creëren van financiële stabiliteit en vrijheid. Je doet wat je wilt, zonder afhankelijk te zijn van een traditionele negen-tot-vijf baan. Hoewel het opbouwen van passieve inkomstens enige tijd en investering vraagt, biedt het op de lange termijn wel financiële vrijheid.

Hoe kan je geld verdienen terwijl je slaapt?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen terwijl je slaapt. Hieronder deel ik de meest toegepaste en succesvolle methoden.

Investering in aandelen

Verdien geld door te investeren in aandelen en profiteer van de koersstijgingen en -dalingen. Dit vereist wel wat kennis en ervaring in beleggen.

Hieronder vind je een handleiding beleggen voor beginners.

Stap 1: stel je financiële doelen vast

Wil je sparen voor je pensioen, een huis, een mooie auto of gewoon een extra inkomen hebben? Als je weet wat je financiële doelen zijn kun je bepalen hoeveel geld je kunt en wilt investeren.

Stap 2: Leer de basisprincipes van beleggen

Begrijp hoe beleggen werkt en wat de verschillende beleggingsopties zijn. Je kunt investeren in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of ETF’s.

Stap 3: Open een beleggingsrekening

Open een beleggingsrekening bij een bank, een online broker of een vermogensbeheerder. Vraag wat de kosten zijn voor het openen en beheren van een beleggingsrekening.

Stap 4: Maak een beleggingsplan

Beschrijf in een beleggingsplan je financiële doelen, de beleggingsopties, het bedrag dat je wilt investeren en de risico’s die je bereid bent te nemen.

Stap 5: Spreid je beleggingen

Een belangrijke regel bij beleggen is om je beleggingen te spreiden. Je steekt niet al je geld in één belegging maar spreidt dit over meerdere beleggingen. Hierdoor verlaag je het risico.

Stap 6: Monitor je beleggingen

Controleer af en toe of je beleggingen nog in lijn zijn met je beleggingsplan. Als je merkt dat dit niet het geval is, dan pas je het beleggingsplan aan.

Slapend geld binnenharken met crypto

“Slapend rijk worden” met crypto verwijst naar het idee dat je enorme winsten maakt met minimale inspanning en zonder actieve deelname aan de cryptomarkt. In werkelijkheid is het onwaarschijnlijk dat je rijk wordt door simpelweg te wachten op waardestijging.

Een succesvolle crypto-investeringen vraagt om een grondig onderzoek, analyse en risicobeheer, maar ook een langetermijnvisie. Bovendien zijn de crypto-markten volatiel en onvoorspelbaar. Als belegger loop je het risico om je investeringen te verliezen

Toch zijn er mensen die hartstikke rijk werden door crypto te kopen en hier een tijd niet naar om te kijken. Het is dus zeker een optie.

Slapend geld verdienen met vastgoedbeleggingen

Koop vastgoed en verhuur dit. Het is een populaire manier om passief inkomen te verdienen. Je ontvangt huurinkomsten terwijl je slaapt. Bovendien stijgt de waarde van het vastgoed vaak op de lange termijn.

Geld verdienen terwijl je slaapt met royalties

Schrijf een boek, neem een muzieknummer op of dien een octrooi in. Hiermee verdien je royalties op basis van de verkoop of het gebruik van je werk.

Affiliate marketing inzetten

Met affiliate marketing verdien je geld door het promoten van producten of diensten van andere bedrijven. Je ontvangt commissie als iemand via jouw unieke affiliate link iets koopt of er gewoon op klikt. De verdiensten bedragen enkele centen tot soms wel 200 euro per actie.

Affiliate marketing is een vorm van op prestaties gebaseerde marketing. Bedrijven belonen je voor het promoten van producten of diensten, het stimuleren van verkeer of verkopen.

Bij affiliate marketing zijn vier partijen betrokken:

 1. De handelaar of adverteerder die producten of diensten verkoopt en deze wil promoten.
 2. De partner of uitgever (bijvoorbeeld website-eigenaar, vlogger, blogger) die de producten of diensten van de handelaar promoot.  
 3. De klant die op de promotielink van de affiliate klikt en een aankoop doet op de website van de handelaar.
 4. Het aangesloten netwerk. Deze is de tussenpersoon tussen de handelaar en de aangeslotene, beheert het volgen en betalen van commissies en biedt ondersteuning aan beide partijen.

Affiliate marketing is een geweldige manier om slapend geld te verdienen. Het verhoogt je inkomsten.

Online verkoop van digitale producten

Verkoop online cursussen, e-books of andere digitale producten en verdien geld terwijl je slaapt. De online verkoop van digitale producten is een groeiende industrie. Het wordt steeds populairder bij zowel verkopers als consumenten. Enkele voorbeelden van digitale producten zijn:

 • E-books
 • Muziek
 • Software
 • Online cursussen
 • Fotografie
 • Videomateriaal
 • Digitale kunstwerken
 • Sjablonen
 • Grafische afbeeldingen

Het voordeel van de verkoop van digitale producten is dat je geen fysieke producten produceert, opslaat of verzendt. Dit bespaart veel kosten en moeite. Digitale producten kunnen gemakkelijk worden geleverd en gedownload.

Kies een online platform om je digitale producten te verkopen. Er zijn verschillende e-commerce platforms beschikbaar. Maak je producten en plaats ze op het platform. Zorg voor duidelijke productbeschrijvingen en een aantrekkelijke presentatie.

Het promoten van je digitale producten is belangrijk om de verkoop te stimuleren. Maak gebruik van sociale media, e-mailmarketing en betaalde advertenties.

Kan je met bovenstaande dingen slapend rijk worden?

Het opbouwen van passieve inkomstenstromen leidt vaak tot financiële vrijheid. Het is geen garantie voor rijkdom. Om succesvol te worden heb je tijd, inzet en investeringen nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.