Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je hebt snel geld nodig maar betaalt hier liever geen belasting over. Dit noem je zwart geld. Hieronder vind je 9 methoden om snel zwart geld te verdienen.

GeldKip tip

Qumax Geheime Kluis

Voor al het zwarte geld (of om geld veilig op te bergen).

Prijsindicatie: € 19,95

Zwart geld en de Belastingdienst

Wie inkomen heeft, betaalt hier inkomstenbelasting over. Hoeveel je betaalt hangt van het totale inkomen af. In het slechtste geval betaal je tot 51,75% aan belasting. Dit is een flinke hap uit je inkomen. Logisch dat je niet zit te wachten op het betalen van inkomstenbelasting. Er zijn nog meer redenen om je inkomsten niet op te willen geven:

  • Bij een WW-uitkering
  • Wanneer je een bijstandsuitkering hebt
  • Bij ander werk

Heb je een uitkering of een (vaste) baan, dan wordt hier de algemene heffingskorting op toegepast. Dit is een korting op de te betalen inkomstenbelasting. Klus je er extra bij, dan ontvang je hier geen algemene heffingskorting over. Je betaalt dus het volle pond aan belasting.

Je mag belastingvrij verdienen

Wist je dat je een gedeelte belastingvrij mag verdienen? Tot een bepaalde hoogte betaal je helemaal geen inkomstenbelasting. Dit geldt alleen wanneer je totaal geen inkomen of uitkering hebt. Voor 2019 ligt het belastingvrije inkomen op ongeveer € 6500. Maar let op, belastingvrij verdienen is niet hetzelfde als zwart geld verdienen. In het eerste geval geef je dit netjes aan de belastingdienst op, in het tweede geval verzwijg je dit. Je kunt je voorstellen dat de belastingdienst hier niet blij mee is. Verzwijg je inkomen, dan loop je mogelijk risico op een boete. Mocht je gepakt worden (of iemand verlinkt je).

Populaire zwart geld beroepen

Weet jij al wat de meest populaire zwart geld beroepen zijn? Via deze baantjes verdienen mensen het meeste zwart geld:

  • Hulp in de huishouding
  • Kinderoppas
  • Klussen (elektra, bouw, techniek)
  • Kapster (kapper)
  • Automonteur
  • Horeca

Daarnaast stroomt er ook heel wat zwart geld door de detailhandel. Met name jongeren verdienen hier in de weekenden of avonturen wat zwart geld bij.

Snel zwart geld verdienen: 9x bewezen methoden

Je hebt snel zwart geld nodig, en het liefst vandaag nog. Hoe krijg je dit voor elkaar? Er zijn een aantal klusjes die je per direct kunt doen. Het is soms even zoeken. Je bent immers niet de enige die een snelle klus zoekt. De meeste klussen vind je op websites als Marktplaats of Facebook Marketplace. Het zal je opvallen dat het vaak om werk voor in het weekend gaat. Heb je dit weekend vrij, dan kun je snel €50 of meer binnenhalen. Zo begint jouw weekend goed. Er zijn echter ook baantjes die specifiek voor door de week zijn. Hieronder de 9 populairste manieren om snel zwart geld te verdienen.

1. Verhuizen

Gelijk al een klus die je doordeweeks doet. De meeste mensen verhuizen op een doordeweekse dag. Een verhuizing brengt veel werk met zich mee. Zoveel, dat sommigen zich hierin vergissen en per direct op zoek zijn naar een extra paar handen. Misschien via familie of vrienden, anders via Marktplaats. Ben je in het bezit van een busje of aanhanger, dan is jouw hulp waarschijnlijk extra welkom. Je verdient hier zeker €50 op een dag mee, mogelijk meer. Dit hangt er ook vanaf hoeveel werk het is.

2. Sloopwerkzaamheden en bouw

Opvallend hoeveel mensen op zoek zijn naar wat extra hulp bij sloopwerkzaamheden of de bouw. Waarschijnlijk hebben ze de werkzaamheden toch verkeerd ingecalculeerd. Vaak kun je per direct of op korte termijn beginnen. Je ontvangt een vergoeding van ongeveer € 12,50 – € 20 per uur. Maak van tevoren duidelijke prijsafspraken.

3. Tuinonderhoud

Ook naar een tuinman (of tuinvrouw) is veel vraag. Soms gaat het om een klus voor langere periode, in andere gevallen om eenmalig tuinonderhoud. Denk maar eens aan het harken van de bladeren, grasmaaien of schoffelen. Ook het winterklaar maken van de tuin is vaak een eenmalige klus. In veel gevallen werk je op een zaterdag, dan zijn de meeste mensen thuis. Hier verdien je € 10 tot € 15 per uur mee.

4. Bijles geven

Steeds meer studenten zijn op zoek naar bijles. Je moet verstand hebben van een vak vaak op vmbo, havo, MBO of hbo-niveau. Bijles geven is vaak voor meerdere weken achter elkaar. Dit doe je minimaal één keer per week, mogelijk meer. Je vergoeding bedraagt tussen de € 10 en € 17,50 per uur. Houd er rekening mee dat de student dit uit eigen zak betaalt en niet altijd een groot budget heeft.

5. Loodgieter/ cv-monteur

Bij een gesprongen leiding, loodgieterswerkzaamheden of cv-leidingwerk kunnen sommigen niet op een bedrijf wachten. Ben jij handig met loodgieterswerkzaamheden, dan ben je soms per direct nodig. Het kan hier om een kleine reparatie of een groter renovatieproject gaan. Een mooie manier om snel zwart geld te verdienen.

6. Hulp in de huishouding

Steeds meer gezinnen bestaan uit tweeverdieners. Ze kunnen de huishoudelijke taken zelf niet meer aan. Zoek je een manier om doordeweeks zwart geld te verdienen, dan zit je als huishoudelijke hulp goed. In veel gevallen kun je al binnen enkele dagen tot een week aan de slag. Het betreft een baantje voor langere periode, soms tijdelijk. Als hulp in de huishouding verdien je tussen de € 10 en € 20 per uur.

7. Teksten schrijven

Ben je goed met de Nederlands taal en heb je een vlotte pen, dan kun je ook als tekstschrijver zwart bijverdienen. Meld je aan via Textbroker en neem op elk gewenst moment een nieuwe schrijfopdracht aan. Zo bepaal je zelf wanneer je extra inkomen binnenhaalt. Je kunt ook zelf op zoek naar opdrachtgevers. Hiervoor bestaat de website Sitedeals. Houd er rekening mee dat je soms hard achter je geld aan moet. Met name op Sitedeals zitten er ook wel wat oplichters tussen.

8. Spulletjes verkopen

Heb jij je vrije dag nuttig besteed aan het opruimen van de zolder of garage? Zet alle overbodige spulletjes en meubels op Marktplaats of een andere website. Het kost je even tijd om mooie foto’s en een omschrijving te maken, maar het levert ook wat op.

9. Werken in de horeca

Meer dan de helft van de horecamedewerkers verdient wel eens zwart geld. Vooral bij speciale gelegenheden of feesten is er behoefte aan extra personeel. Profiteer hiervan en meld je als horecamedewerker aan. Er valt genoeg te doen. Denk maar eens aan barwerkzaamheden, de bediening, schoonmaak, maar ook als DJ of muzikant. De verdiensten bedragen tussen de € 8 en € 30 per uur. Dit hangt ook een beetje van de leeftijd af. En natuurlijk wat je precies gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.