Bijgewerkt: 27 maart 2023

Sommige webshops zijn gespecialiseerd in de verkoop van sokken. Wist je dat er ook een vraag is naar gedragen sokken? Misschien geen heel fris idee maar blijkbaar is er overal een markt voor. Voordat je een webshop start of een social media-shop moet je dus eerst weten wat je aan gaat bieden. In dit artikel laat ik je zien hoe de verkoop van sokken werkt en wat het oplevert.

5 mooie ideeën

Met sokken verkopen valt best veel geld te verdienen. Je moet alleen weten hoe je dit op de juiste manier aanpakt. Ik heb vijf mooie ideeën verzameld, haal hier je inspiratie uit.

Gedragen sokken verkopen

Wil je een serieuze webshop starten, dan mag je dit gedeelte even overslaan. Voor iedereen die op zoek is naar een makkelijke manier van geld verdienen: lees dit even goed door.

Sommige mensen vinden het prettig om aan andermans sokken te ruiken of ze vast te houden. Het zorgt voor opwinding. Heb je er geen problemen mee dat anderen opgewonden raken van jouw vuil wasgoed? Verkoop je sokken en verdien hier wekelijks een mooi bedrag mee.

Je gebruikte sokken bied je aan op social media, Marktplaats of misschien wel je eigen website. Het is verstandig om anoniem te blijven: je weet nooit wie het in zijn hoofd haalt om aan jouw deur te staan.

De verdiensten: ongeveer € 25 per gedragen sokken (je verkoopt ze altijd per paar). Heb je een populair verkoopkanaal dan kunnen de verdiensten oplopen tot wel € 50 per paar.

Gebreide sokken verkopen

Ah daar ben je dan: je wil een serieuze webshop in sokken beginnen. Sokken verkopen is leuk maar je ervaart veel concurrentie. Dit betekent dat het lastig is om je webshop op te laten vallen. Mogelijk trek je niet voldoende klanten naar je toe. Daarom is het belangrijk om je ergens in te specialiseren.

Gebreide sokken verkopen is een goede methode. Bijvoorbeeld handgebreide sokken, ambachtelijk gemaakt en hierdoor erg populair. Het kost wat werk maar het levert veel voldoening op. En natuurlijk een hoop geld.

De verdiensten liggen tussen de € 10 en € 17 per paar. Maak er wat moois van, dan liggen de inkomsten hoger.

Het alternatief is gebreide sokken inkopen en deze doorverkopen. Je winstmarge ligt op 10% tot 30%. Je kunt ook voor dropshipping kiezen waarbij je winstmarge vaak wat hoger ligt (rond de 40%).

Wandelsokken verkopen

Gelukkig zijn we ons steeds meer bewust van het nut van beweging. Laten we met z’n allen gaan wandelen! Dit heeft ertoe geleid dat er ook meer vraag is naar wandelsokken. Het is dus helemaal niet gek om je geld te verdienen met de verkoop van kwalitatieve of juist hele goedkope wandelsokken.

Dit soort sokken koop je rechtstreeks bij de fabrikant of een groothandel in. Het alternatief is dropshipping waarbij je elke bestelling rechtstreeks bij de leverancier plaatst. Deze verzendt het product naar jouw klant. Hierdoor hoef je geen voorraad in te kopen en loop je minder risico.

Kindersokken verkopen

Iets waar veel vraag naar is: kindersokken. Babysokjes of sokken voor jonge kinderen, die krijg je altijd wel kwijt. Sokken voor tieners en pubers zijn wat moeilijker te verkopen, tenzij ze een opvallend of vrolijk design hebben.

Antislipsokken voor ouderen

Wil je sokken verkopen aan een specifieke doelgroep? Denk dan aan antislipsokken voor ouderen. Op dit gebied ervaar je weinig concurrentie, hoewel je doelgroep ook niet zo heel groot is. Niet alle ouderen dragen namelijk antislipsokken. Maar door je juist hierin te specialiseren kun je in de toekomst andere producten voor senioren aan je webshop toevoegen.

Online sokken verkopen: een webshop starten

Of je nu gloednieuwe of gebruikte, exclusieve of goedkope sokken verkoopt: zorg voor een goede presentatie. Het makkelijkst is wanneer je een mooie webshop opzet. Alternatieven zijn een webshop op Bol.com of AliExpress openen, je assortiment via social media aanbieden of op een marktplaatssite.

Het openen van een webshop is tegenwoordig heel eenvoudig. Je bouwt je eigen webshop met behulp van WordPress, Woocommerce of Shopify. De makkelijkste methode is WordPress in combinatie met WooCommerce. Deze twee zijn gratis en eenvoudig in gebruik.

Je kunt heel eenvoudig producten toevoegen en je voorraden beheren. Bied meerdere betalingsmogelijkheden aan je klanten aan. WooCommerce kan de verzendkosten automatisch berekenen. Ook voor klanten die in het buitenland wonen.

Shopify is ook een manier om online sokken te verkopen. Je bouwt een professioneel verkoopplatform. Nadeel is dat je hogere kosten aan vastzitten. Als Geldkip blijf je natuurlijk wel op de centen letten.

Producten in je webshop toevoegen

Online sokken verkopen via je webshop? Met veel systemen voeg je producten automatisch toe. Of het is heel makkelijk. Zorg dat je unieke productfoto’s maakt en publiceert. Wil je de productfoto’s van de fabrikant of leverancier gebruiken? Wanneer het om standaardproduct foto’s gaat mag je deze gebruiken. Zijn de foto’s uniek of hebben ze een creatief karakter, vraag dan eerst toestemming of je ze mag gebruiken. Dit heeft met auteursrecht te maken.

Bij elk product plaats je een titel. In die titel staat in het kort wat informatie over het product. Hierna komt de productomschrijving. Dit is een uitgebreide omschrijving over de sokken. Bijvoorbeeld van welk materiaal ze gemaakt zijn, waarom de klant ze zou moeten kopen, hoe het met de kwaliteit zit of in welke kleuren ze verkrijgbaar zijn.

Meestal is het gebruikelijk om een rijtje met specificaties te maken. Dit doe je onder, boven of naast de productomschrijving.

Als laatste vermeld je prijs, zeker niet onbelangrijk. Zorg dat de prijs inclusief btw is. Je bent verplicht dit te vermelden, je moet er namelijk altijd vanuit gaan dat je klant een consument is (particulier dus).

Verkoop je gedragen sokken? Of je btw moet vermelden hangt ervan af of de belastingdienst je als ondernemer ziet. Het kan dus best dat je btw in rekening moet brengen.

Online sokken via social media verkopen

Tegenwoordig is het heel makkelijk om via social media producten te verkopen. Bijvoorbeeld via je eigen social media account. Je hebt ook de optie om op social media te adverteren. Dit is vele malen goedkoper dan adverteren in zoekmachines, in een tijdschrift of misschien wel op televisie.

Maak een mooi social media-account aan die alleen maar over sokken gaat. Bied hier regelmatig een nieuw product aan. Om de interactie met je volgers te vergroten is het leuk om af en toe een vraag te stellen of een poll te plaatsen. Of om iets te posten dat even niet met de verkoop van sokken te maken heeft.

Adverteer je alleen op social media? Zorg dat de link in je advertentie naar je webshop of website leidt.

Sokken verkopen via Marktplaats, eBay of een vergelijkbaar platform

Wil je als particulier sokken verkopen? Dan kom je vaak bij een marktplaatssite uit. Voor ondernemers zijn dit soort platforms ook geschikt. Omdat je als ondernemer al snel moet adverteren kan dit duurder zijn dan wanneer je sokken verkoopt via social media of je eigen webshop.

De prijs van sokken en wat je ermee verdient

Hierboven heb ik al een beetje laten doorschemeren wat je voor nieuwe of gedragen sokken kunt vragen. Je moet altijd rekening houden met de kosten die je maakt. Bijvoorbeeld het onderhoud van de webshop, online adverteren, inkoop en voorraden beheren en administratie voeren.

Dit betekent dat de verkoopprijs van € 15 voor een paar sokken niet netto is. Afhankelijk van je strategie houd je van die € 15 tussen de 5 en 12 euro over. Denk dus van tevoren na wat je eenmalige en terugkerende kosten zijn. Bereken deze in de prijs door. Maar let op dat je niet te duur wordt, hiermee prijs je jezelf de markt uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.