Bijgewerkt: 27 maart 2023

Een tekstschrijver voor bouw en industrie, dat moet toch duur zijn? Het gaat hier namelijk om een zakelijke tekstschrijver die bedrijven voorziet van goede webteksten. Het zal je verbazen, maar met wat gezond verstand hoeft dit helemaal niet duur te zijn. Ben je actief in de bouw of industrie? Dan is dit artikel gemaakt voor jou.

Werk van een tekstschrijver

Je hebt in Nederland heel wat tekstschrijvers. Van SEO tekstschrijver tot interviewer, persvoorlichter of zakelijke tekstschrijver: noem het maar op. De tekstschrijver voor bouw of tekstschrijver voor industrie is toch weer even iets anders dan iemand die productomschrijvingen voor een webshop maakt.

Het is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig om zakelijke webteksten te schrijven. Vaak kom je op dit gebied schrijvers van de oude stempel tegen. Ze spreken hun bezoekers met ‘u’ en ‘meneer’ of ‘mevrouw’ aan. Met alle respect, maar de (online) wereld is veranderd. ‘U’ is te afstandelijk, ‘je’ schept een band.

De betere tekstschrijver voor de bouw of industrie houdt hier rekening mee. Uiteraard stemt deze de teksten op de website van de opdrachtgever af. Het werk van de SEO tekstschrijver voor bouw of industrie? Hieronder de werkzaamheden in een notendop:

 • Informatieve teksten creëren
 • Schrijven van homepage of over ons pagina
 • Inspirerende blogs maken
 • Nieuwsberichten rondom het bedrijf schrijven
 • Arbeidsmarktcommunicatie
 • Interviews afnemen
 • Storytelling

Ga je voor een oude- of nieuwe generatie tekstschrijver?

Bespaar je een hoop geld: de dure tekstschrijver levert je niet meer op dan zijn (of haar) goedkopere collega. Nu zal je denken dat duurder beter is, maar die vlieger gaat tegenwoordig niet meer op.

Vroeger, toen er nog geen drempels én tekstschrijvers waren, was dit een beetje een exclusief beroep. De zichzelf benoemde tekstschrijver kon gemakkelijk €200 per webpagina vragen. Sommige tekstschrijvers van deze generatie doen dat nog steeds. Met hun jarenlange ervaring lijken ze beter maar ook dat is niet waar.

De nieuwe generatie tekstschrijvers is namelijk met de tijd mee gegaan. Het internet en vooral het algoritme van zoekmachines verandert razendsnel. De moderne generatie weet dus precies wat er speelt. Laat dat nu nét belangrijk zijn voor jouw onderneming. Tenzij je als ‘stoffig bedrijf’ door het leven wilt gaan.

De moderne schrijver is (niet zo gek) beter vindbaarheid in zoekmachines. Bovenaan staat de nieuwe generatie, onderaan degene die hopeloos achterlopen. Het leuke is dat de nieuwe generatie ook nog eens een stuk goedkoper is. Er is zoveel vraag naar deze tekstschrijvers dat ze goed rond kunnen komen van een lager tarief. Waarbij de moderne tekstschrijver bouw of de hippe tekstschrijver industrie op de eindstreep ook nog eens meer overhoudt dan zijn duurdere collega.

Kosten van de tekstschrijver bouw en industrie

Praten over nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf, uitleg over het productieproces of het tonen van resultaten: dit breng je middels teksten (en foto’s) naar buiten. Zonder moeilijke bewoording of stoffige teksten. Daar zit de Nederlandse burger helemaal niet op te wachten (ik ook niet hoor). Het mág natuurlijk wel: het is jouw onderneming en jouw website. Uiteindelijk ben jij degene die bepaalt hoe teksten eruit komen te zien. De moderne generatie tekstschrijvers is flexibel genoeg om zich naar jouw wensen aan te passen.

Maar goed, wat moet dat nu helemaal kosten? Wat een heerlijke Nederlandse vraag. Een vraag die ik ook graag beantwoord. Ik heb wat tekstschrijvers voor industrie of bouw met elkaar vergeleken. Zo heb je een indicatie van de kosten.

 • Laag tarief: €20 per webpagina
 • Hoog tarief: €200 per webpagina
 • Gemiddeld tarief: €30 – €75 per webpagina

Voor het afnemen van interviews en storytelling gelden de volgende tarieven:

 • Laag tarief: €50 per interview
 • Hoog tarief: €300 per interview
 • Gemiddeld tarief: €75 – €150 per interview

Zo zit het met zakelijke kosten

De tarieven van de tekstschrijver valt onder zakelijke kosten. Deze kosten zijn aftrekbaar van de bruto omzet. Houd er rekening mee dat de zakelijke tekstschrijver altijd een btw-factuur verstuurt. Waarom ik dit zeg? Omdat er veel student tekstschrijvers zijn die bijklussen. Ze staan niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en hebben ook geen btw-nummer. Hierdoor is het ook niet mogelijk om een btw-factuur te ontvangen.

Tip: tekstschrijver voor bouw en industrie

Op zoek naar een copywriter voor bouw of copywriter voor industrie? Aangezien deze tekst goed in Google scoort, waarom dan niet gelijk gebruik maken van dezelfde tekstschrijver? Ga naar de website en vraag direct een offerte aan. Heb ik je gelijk weer geld bespaart, want het kost je in ieder geval géén €150 per pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.