Bijgewerkt: 1 december 2023

Ben je op zoek naar een tekstschrijver bouw, en wil je hier veel geld mee besparen? Zelf leren schrijven voor je bouwbedrijf levert ontzettend veel winst op. Bedenk dat een tekstschrijver voor de bouw al snel € 200 per tekst vraagt! Heb je 10 teksten per maand nodig dan ben je dus € 2000 kwijt. Terwijl je met enkele uurtjes investering alles zelf doet. Of je traint een medewerker.

Geld verdienen door geld te besparen

Op mijn website heb ik het veel over passief inkomen. Bouwbedrijven hebben niet direct een passief inkomen. Maar ze kunnen dit wel creëren. Dat doen ze door op bepaalde zaken geld te besparen. Een van de meest onzinnige bestedingen is het inschakelen van een tekstschrijver bouw. Het kost een hoop geld en het levert niet altijd het gewenste op.

Creëer met je bouwbedrijf een passief inkomen en leer zelf voor je website en sociale media schrijven.

Kan ik zelf leren schrijven?

Vaak wordt gedacht dat een bouwbedrijf geen tijd, middelen of vaardigheden heeft om zelf goede teksten te schrijven. De focus ligt vooral op het bouwen en leveren van kwaliteitsprojecten. Toch is het goed om te overwegen om zelf de teksten te schrijven. Dit heeft namelijk een aantal voordelen.

  • Teksten zijn in je eigen schrijfstijl (en niet in die van de tekstschrijver)
  • Je bepaalt zelf wanneer je nieuwe content publiceert (je zit niet aan een abonnement of zogenaamde strippenkaart vast)
  • Het bespaart tot wel € 4000 per maand!
  • Inhouse tekstschrijver die altijd beschikbaar is

Investeren in een kwalitatieve cursus

Bespaar veel kosten door de tekstschrijver bouw uit te schakelen. Oftewel het zelf te doen. Investeer in een kwalitatieve cursus. Dit is belangrijk want hiermee doe je de juiste kennis over schrijven en SEO op. Met de cursus Online Zichtbaarheid leer je ook nog eens alles over social media. Dit is heel belangrijk want ook bouwbedrijven laten zich op social media zien.

Het grootste probleem met tekstschrijvers bouw

Veel bouwbedrijven schakelen een tekstschrijver of copywriter. Die kan soms aardige teksten maken, informatief genoeg voor het publiek. Maar er is een probleem: veel van deze tekstschrijvers hebben weinig kennis omtrent SEO (zoekmachine optimalisatie).

Dit betekent dat de teksten wellicht lekker lezen, maar ze scoren niet hoog in Google of andere zoekmachines. Hierdoor loop je veel bezoekers en dus ook veel omzet mis. Daarom is de cursus Online Zichtbaarheid zo geschikt voor bouwgerelateerde bedrijven. De ondernemers die zich voor de cursus aanmelden leren converterend schrijven en teksten voor zoekmachines optimaliseren.

Bedenk dat een hoge positie in de organische zoekresultaten honderden extra bezoekers per dag op kan leveren. Reken zelf maar uit wat dit met de omzet doet.

Teksten die je bedrijf een boost geven

Word zelf een tekstschrijver voor de bouw. Je houdt de touwtjes in handen zonder dat je afhankelijk bent van een dure tekstschrijver of copywriter. Een goede website tekst trekt de aandacht van lezers naar je website. Je overtuigt het publiek, betrekt ze in je bedrijf en informeert ze.

Leer jezelf webcopywriting aan. Na het volgen van de cursus ben je in staat om een homepage, bestemmingspagina’s of dienstenpagina’s te maken. Maar ook blogposts en alles daartussenin. Dit soort teksten zal veel beter in de organische zoekresultaten scoren.

Ben je al actief op social media? Het kan lastig zijn om content voor social media te bedenken. Daarom leer je dit ook in de cursus. Na het voltooien van de cursus creëer je content alsof je nooit anders hebt gedaan. Dus zowel voor je website als social mediakanalen.

De eerste indruk is de belangrijkste

Copywriting voor de bouw betekent dat je een goede eerste indruk maakt. Weet je al wat de eerste indruk is die klanten krijgen wanneer ze je bedrijf online vinden? Middels website-copy verhoog je de conversies. Dit betekent dat meer bezoekers bereid zijn om een offerteaanvraag te doen. Of om contact met je bedrijf op te nemen.

Woorden moeten raken. Het optimaliseren van titels en een goede inhoud brengt drastische veranderingen teweeg. Al dit soort aanpassingen én de nieuwe teksten die je schrijft, beïnvloeden je online aanwezigheid. En hiermee ook de bedrijfsprestaties.

Dus waar wacht je nog op?

Het lijkt moeilijk om teksten te schrijven die betrekking hebben op de bouw. Daarom schakelen veel bouwbedrijven een tekstschrijver in. Maar eigenlijk weet jij als het beste wat er binnen de bouwbranche speelt. En hoe je dit naar buiten wil brengen. Je hebt alleen even de juiste richting en een steuntje in de rug nodig.

Schrijf je in voor de cursus en wordt een Pro op het gebied van SEO & social media. Is dit toch niks voor jou en werk je liever met een tekstschrijver op samen? Hier vind je dé copywriter voor bouwbedrijven. En ook nog eens betaalbaar!

Meer informatie over passief inkomen

Je hebt in je zoektocht naar een bouw tekstschrijver ook snel iets over passief inkomen gelezen. Wat is dit eigenlijk, en is dit interessant voor je bouwbedrijf of voor jou als persoon? Een passief inkomen is geld verdienen zonder dat je hier uren tegenover zet.

Laat ik dit wat beter uitleggen. Even als voorbeeld: je schrijft zelf teksten voor je bouwgerelateerde website. Hiermee bespaar je € 2000 tot wel € 4000 per maand. Alleen in ruil voor enkele uurtjes schrijfwerk. Dat is een vorm van passief inkomen.

Maar passieve inkomsten heeft meerdere gezichten. Denk bijvoorbeeld aan een deel van de bedrijfsomzet investeren in aandelen of cryptocurrency. De winst vormt een passief inkomen. Maar het gaat ook om bijvoorbeeld abonnementen/onderhoudscontracten die met de bouw of onderhoud te maken hebben. Je ontvangt maandelijks abonnementsgeld, zonder dat je actief aan het werk bent.

Er zijn dus verschillende vormen van passief inkomen. Ben je hierin geïnteresseerd? Een passief inkomen laat zich prima combineren met je huidige werkzaamheden. En bedenk dat sommigen hier meer dan € 10.000 per maand mee verdienen! Op de website vind je heel veel informatie over passieve inkomsten.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.