,

Bijgewerkt: 27 maart 2023

In 2021 was Shiba Inu coin de meest besproken munt. Voor 2022 is dit Terra Luna. Ondanks dat het stil is rondom Shiba Inu, neemt het aantal gebruikers gestaag toe. Steeds meer mensen kopen deze munt en bewaren hem voor de lange termijn. Wanneer het totaal aantal Shiba holders toeneemt, dan is dit een indicatie voor een prijsstijging.

Handel in Shiba en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten. Ontvang deze bonus via de aanmeldlink.

Meld je aan bij Bitvavo (inclusief bonus)

Een grote voorraad

Beleggers zien graag schaarste op de markt. Toen de populaire Terra-Luna rond de € 100 stond, had hij een circulerende voorraad van slechts 343 miljoen stuks. Totdat het misging en de voorraad 19.000 keer zoveel werkt (6 biljoen stuks). Dat betekende gelijk het einde van de munt en de koers stortte in tot € 0,0001. Die grote voorraad gaat nooit meer verdwijnen.

Shiba Inu Coin heeft ook een grote voorraad. Bij de lancering waren dit er 1 biljard. De helft hiervan werd direct aan de ethereum-oprichter geschonken, die vervolgens een groot deel ervan verbrandde. Doordat gebruikers de munt ook verbranden, neemt het aantal langzaam af. In mei 2022 bedraagt het aantal Shiba Inu coins 589 biljoen stuks. Dat is bijna 100 keer zoveel als Terra Luna, maar daarom staat de koers van Shiba ook een stuk lager.

Toch is er één zekerheid: de voorraad van Shiba blijft door de jaren heen afnemen. Er komen nooit nieuwe munten bij. En dat is waarom het totaal aantal Shiba holders toeneemt.

Groeiend aantal Shiba holders is goed voor de koers

In maart 2022 stond het totaal aantal Shiba holders op precies 1 miljoen. Twee maanden later is dit gestegen naar 1,1 miljoen (1,162,850). Dit is opvallend want de prijs is binnen die twee maanden juist afgenomen. Meer Shiba holders is goed voor de toekomst. Het geeft namelijk aan dat steeds meer beleggers er vertrouwen in krijgen.

Door deze coins vast te houden zijn ze voor anderen niet verhandelbaar. Ook dit creëert schaarste, waardoor de prijs in de toekomst toe zal nemen. Dit hebben we eerder al bij bitcoin kunnen zien, waarbij het aantal holders maar ook de koers door de jaren heen flink is toegenomen.

Gaat Shiba Inu Coin uitbreken?

Verwacht voor de korte termijn geen flinke koersstijging. Het kan natuurlijk wel, maar dit heeft dan weinig met marktwaardering te maken. Toch zit er theoretisch gezien zeker een mooie stijging voor de toekomst in het vat. Dit heeft namelijk met twee dingen te maken:

  • Het totale aanbod coins neemt af
  • Totaal aantal Shiba holders neemt toe

Dit proces is al enige tijd gaande, en lijkt in 2022 te versnellen. Tussen 2022 en 2030 zou de prijs dan ook toe moeten nemen. Maar tot hoever?

Tip: Koop hier Shiba en betaal met iDEAL

Prijsverwachting van deze munt

Met een voorraad van 589 biljoen munten is het niet mogelijk dat Shiba op $ 1 komt te staan. Dit zou hem namelijk ver boven bitcoin plaatsen. Zelfs met een koers van 1 cent zou Shiba Inu een marktwaarde hebben die 10 keer hoger is dan bitcoin. Met een koers van € 0,001 zouden Shiba en bitcoin een vergelijkbare marktwaarde hebben.

Dus Shiba wordt nooit een euro? Niet met de huidige voorraad. Maar wanneer de community het voor elkaar krijgt om het brandproces flink te versnellen, dan is er veel mogelijk.

Dan nu de prijsverwachting van Shiba Inu. Gezien het toenemend aantal holders en er vanuit gaande dat het brandproces toeneemt, zou de koersontwikkeling er als volgt uit kunnen zien:

  • 2022: € 0,000032
  • 2025: € 0,0004
  • 2030: € 0,001
  • 2035: € 0,02

Dit is alleen mogelijk wanneer het brandproces sneller verloopt, en steeds meer mensen de munt gaan vasthouden. Want in theorie kan het er ook heel anders uitzien. Bijvoorbeeld verlies van interesse waardoor het aantal holders en het brandproces afneemt. Dit zorgt ook voor een koersdaling. Het is en blijft dus een gok.

Het aantal holders bekijken

Het is voor iedereen mogelijk om het totaal aantal Shiba holders in de gaten te houden. Dit doe je via de website van Etherscan.io. Onder het gedeelte ‘holders’ zie je het aantal actieve wallets. Klik ook eens op het tabblad holders, bovenaan is een zogenaamd null-adres zichtbaar. Het gaat hier om een dode wallet. De munten die hierin staan zijn officieel verbrand en niet meer terug te halen. Ze zijn uit de circulatie gehaald en dit zou flink moeten toenemen. Dan pas kun je vuurwerk verwachten.

Dit is geen financieel advies, maar bekeken door de ogen van een actieve belegger in crypto en aandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.