Bijgewerkt: 1 december 2023

Hoe je duizenden euro’s per maand verdient.

De één zegt dat je 50 euro per maand verdient, de ander houdt het op 2000 euro. Ligt de waarheid in het midden? Nee, want veel geld verdienen met affiliate marketing is mogelijk. Uit eigen ervaring weet ik dat je makkelijk € 8000 per maand kunt verdienen. Sommigen zijn er zelfs miljonair van geworden.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een manier waarbij je geld verdient met het promoten van producten van anderen. Het is een vorm van passief inkomen. Het werkt als volgt:

 • Je zoekt een product dat je leuk vindt en wilt promoten.
 • Je krijgt een unieke link van de verkoper van het product.
 • Je deelt deze link met jouw publiek, zoals op jouw website of social media.
 • Als iemand via jouw link het product koopt, verdien jij een commissie.

Voordelen van affiliate marketing zijn:

 • Je hebt geen eigen product nodig.
 • Je kunt geld verdienen zonder veel startkapitaal.
 • Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je erin steekt.

Nadelen van affiliate marketing zijn:

 • Je bent afhankelijk van de verkoper van het product.
 • Je moet hard werken om jouw publiek te bereiken.
 • Je verdient vaak een klein percentage per verkoop.

Kies de juiste niche

Een niche is een specifieke markt waarin je je als affiliate marketeer op richt. Het is belangrijk om de juiste niche te kiezen omdat dit je succes bepaalt.

Het vinden van een winstgevende niche begint bij het ontdekken van je interesses en passies. Denk na over onderwerpen waar je graag over praat of schrijft. Het is belangrijk dat je een niche kiest waarin je geïnteresseerd bent, omdat je anders snel verveeld raakt en je publiek dat zal merken.

Vervolgens doe je onderzoek naar de vraag in de markt. Is er genoeg vraag naar producten in deze niche? Zijn er veel concurrenten? Als er te weinig vraag is, verdien je geen geld. Maar als er te veel concurrentie is, kan het moeilijk zijn om op te vallen.

Een manier om een winstgevende niche te vinden is door gebruik te maken van keyword research tools. Hiermee zie je welke zoekwoorden populair zijn binnen een bepaalde niche. Zo zie je hoe groot de vraag is en of er veel concurrentie is.

Heb je een niche gevonden die zowel winstgevend als interessant is, dan is het tijd om te beginnen met het promoten van producten. Kies producten die goed passen bij je niche en publiek.

Onthoud dat het vinden van de juiste niche een belangrijk onderdeel van affiliate marketing is. Kies een niche waarin je geïnteresseerd bent en waarin voldoende vraag is. Zo kun je op lange termijn succesvol zijn als affiliate marketeer.

Selecteer de juiste producten om te promoten

Het is belangrijk om de juiste producten te selecteren. Als je producten promoot die niet bij je niche passen of niet winstgevend zijn, verdien je geen geld en verlies je de geloofwaardigheid bij het publiek.

Om producten te vinden die bij jouw niche passen, zoek je op affiliate netwerken. Hier vind je duizenden producten in verschillende categorieën.

Kijk bij het selecteren van producten naar de commissie die je per verkoop ontvangt. Hoe hoger de commissie, hoe meer geld je verdient. Maar kijk ook naar de kwaliteit van het product en de reputatie van de verkoper.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de behoeften van het publiek. In welke producten zijn zij geïnteresseerd en waar hebben zij behoefte aan? Als je producten promoot die niet relevant zijn voor haat publiek, zijn ze niet geïnteresseerd in wat je aanbiedt.

Een andere manier om producten te vinden die bij jouw niche passen, is door samen te werken met bedrijven die gerelateerd zijn aan jouw niche. Je kunt bijvoorbeeld een naar bedrijven sturen en vragen of ze geïnteresseerd zijn in een samenwerking.

Als je de juiste producten hebt gevonden, is het belangrijk om deze op een effectieve manier te promoten. Schrijf waardevolle content over de producten en plaats deze op je website of social media. Gebruik je unieke affiliate link om bezoekers door te verwijzen naar de verkoper van het product.

Bouw je website

Wil je veel geld verdienen met affiliate marketing? Dan is een goede website essentieel. Het is de plek waar je het publiek informeert over de producten die je promoot en waar je jouw unieke affiliate links plaatst.

Om een professionele website te bouwen, kies je eerst een domeinnaam die bij de niche past. Zorg ervoor dat de naam eenvoudig te onthouden en gemakkelijk te spellen is.

Vervolgens moet je een hostingprovider vinden om jouw website te hosten. Er zijn verschillende hostingproviders beschikbaar, kijk naar de prijzen en functies voordat je een keuze maakt.

Nu begin je met het bouwen van de website. Kies een websitebouwer die gemakkelijk te gebruiken is. WordPress is een populair CMS: makkelijk in gebruik en met veel functies.

Zorg dat de website er professioneel uitziet en gemakkelijk te navigeren is. Kies een duidelijk en aantrekkelijk ontwerp en maak gebruik van kwalitatieve afbeeldingen en video’s.

Schrijf waardevolle content over de producten die je promoot en plaats deze op jouw website. Maak gebruik van zoekmachine-optimalisatie (SEO) om je website hoger in Google te laten ranken.

Zorg dat je website mobielvriendelijk is, omdat steeds meer mensen je website bezoeken vanaf een smartphone of tablet punt

Voorzie de website regelmatig van nieuwe content en producten. Zo blijft haat publiek geïnteresseerd en laat je de website groeien.

Schaal op

Veel geld verdienen met affiliate marketing realiseer je door je website of bedrijf op te schalen. Dit doe je door:

 • Meer producten vinden om te promoten.
 • Je website verbeteren om meer bezoekers te trekken.
 • Je marketingcampagnes optimaliseren om meer conversies te krijgen.
 • Een mailinglijst opbouwen om meer mensen te bereiken.
 • Samenwerken met andere affiliates om je bereik te vergroten.

Door deze stappen te volgen schaal je de affiliate website/het affiliate marketingbedrijf op en maak je meer winst.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.