Veelgestelde vragen over Dogecoin

De cryptomunt Dogecoin wint enorm aan populariteit. Met de koers van 47 cent (4 mei 2021) is het bijna niet meer voor te stellen dat deze drie jaar geleden onder de cent stond. Wat doet Dogecoin, hoeveel wordt Dogecoin waard en moet ik er wel in investeren. Deze en andere veelgestelde vragen vind je in dit artikel.

Wat doet Dogecoin?

Dogecoin is in 2013 bij wijze van grap uitgevonden. Het werd gemaakt door IBM software ingenieur Billy Markus en moest de tegenhanger van bitcoin zijn. De eerste 72 uur na de lancering steeg de koers van deze munt met maar liefst 300%. Bedenk dat de koers na die stijging nog steeds op een laag bedrag van $ 0,00095 stond.

Deze cryptomunt is bedoeld als alternatief betaalmiddel. Er vindt steeds meer handel in deze munt plaats, en ook is het al mogelijk om hier diverse betalingen mee te verrichten.

Hoe koop ik Dogecoins?

Je wil Dogecoins kopen, hoe doe je dat? Wil je er niet in handelen zoals op een beurs, dan kun je het beste Dogecoin met iDEAL kopen. Je kunt ze dan wegzetten en op een later moment weer verkopen. Hoe koop ik Dogecoins? Maak een account aan op Litebit. Houd er rekening mee dat er hierbij om verificatie van je ID wordt gevraagd. Dit moet bij elke broker of cryptobeurs, ook bij de buitenlandse aanbieders.

Maak gratis een account aan

Voordeel van Litebit is dat je hier met iDEAL kunt betalen. Bovendien heeft deze broker interne wallets waardoor je geen aparte digitale portemonnee hoeft aan te maken.

Heeft Bitvavo Dogecoin?

BItvavo is een Nederlandse crypto exchange oftewel een handelsbeurs. Heeft Bitvavo Dogecoin? Helaas, je kunt deze cryptomunt hier niet kopen. Let op want veel andere websites beweren van wel, terwijl dit dus niet zo is.

Wat kost Dogecoin?

Hoeveel 1 Dogecoin kost hangt van de actuele koers af. Houd wel rekening met transactiekosten. Die bedragen tussen de 0,10% en 2%. Een en ander is afhankelijk van de beurs waar je handelt of de broker waar je de cryptomunten koopt. Je moet ook niet kijken wat een Dogecoin kost maar wat het in de toekomst waard is.

Hoeveel wordt Dogecoin waard?

Voorspellen wat een cryptomunt waard wordt is een beetje voorspellen wat de winnende cijfers van de Staatsloterij zijn. Toch zijn er wel indicaties die richting een bepaald koersdoel wijzen. Hoeveel wordt Dogecoin waard? In maart 2021 steeg de koers plots naar € 0,11. In april wist Dogecoin de koers van € 0,25 te bereiken. Begin mei schoot hij door naar € 0,50.

Aanstichter van deze koersstijging is Elon Musk van Tesla. Hij is groot fan van Dogecoin en noemt zich zelfs de Dogefather. Daarnaast zijn er veel andere beroemdheden die in Dogecoin stappen. Ook kun je op steeds meer plekken met deze munt betalen. De kans is redelijk dat Dogecoin € 0,90 of meer waard wordt. Dit zou dan in 2021 moeten gebeuren. Let op want dit is geen harde voorspelling.

Gaat Dogecoin naar 1 dollar?

Veel mensen vragen zich af of Dogecoin naar 1 dollar gaat. Dat is zeker mogelijk wanneer je bekijkt dat Elon Musk zich hier hard voor maakt. Elon wil namelijk Dogecoin naar de maan (to the moon) schieten, iets dat hetzelfde betekent als een enorme koersstijging.

Hoeveel Dogecoins zijn er?

In mei 2021 zijn er 129 miljard Dogecoins in omloop. Er komen er steeds meer bij. Het maximale aantal is oneindig. Dit in tegenstelling tot Bitcoin waar er maximaal 21 miljoen van worden uitgebracht.

Is het erg dat er van Dogecoin oneindig veel bijkomen? Nee, dit maakt het juist een geschikt betaalmiddel. Van de euro’s en dollars komen er ook continu nieuwe bij. Dit heeft enerzijds met de groeiende economie en anderzijds met de groeiende bevolking te maken. Daarom is bitcoin ook geen betaalmiddel maar meer het digitale goud.

Hoe werkt Dogecoin?

Feitelijk werkt Dogecoin net als iedere andere cryptomunt. Je kunt het digitaal overmaken of versturen naar iemand anders, maar je kunt er ook in handelen (kopen en verkopen). Alle transacties worden vastgelegd op de blockchain.

Om die transacties te bevestigen vindt er een mining procedure plaats. Dit is een netwerk van computers dat met elkaar in verbinding staat. Zo kunnen transacties gevalideerd worden. Degenen die dit doen ontvangen een beloning in de vorm van Dogecoins. Op deze manier komen er weer nieuwe munten op de markt.

Prognose Dogecoin

Het is heel lastig om te bepalen of en wanneer je deze cryptomunt moet kopen. Hierbij kijk je naar de prognose Dogecoin oftewel: de Dogecoin toekomst. Niemand heeft een glazen bol, dus de toekomst voorspellen kan niet. Wel is het leuk om de prognose van Dogecoin uit het verleden te vergelijken met de huidige koers.

Zo hebben verschillende websites in april 2021 gezegd dat de koers van Dogecoin (die stond toen op 30 cent gaan) weer zou gaan zakken. Het omgekeerde gebeurde want hij steeg door naar € 0,50. Houd zaterdag 8 mei (2021) ook in de gaten, want Elon Musk wil deze cryptomunt dan benoemen wanneer hij deelneemt aan het tv-programma Saterday Night Live. De kans dat de koers net voor en na het programma stijgt is vrij groot.

Dit artikel werd je aangeboden door Geldkip.nl
Wist je dat je cryptomunten kunt kopen met IDEAL? Bij een Nederlandse aanbieder en je hoeft geen wallet te downloaden (mag wel).