De cryptomunt Dogecoin wint enorm aan populariteit. Met de hoogste koers van 47 cent was het bijna niet meer voor te stellen dat deze ooit onder de cent stond. Wat doet Dogecoin, hoeveel wordt Dogecoin waard en moet ik er wel in investeren? Deze en andere veelgestelde vragen vind je in dit artikel.

Wat doet Dogecoin?

Dogecoin is in 2013 bij wijze van grap uitgevonden. Het werd gemaakt door IBM software ingenieur Billy Markus en moest de tegenhanger van bitcoin zijn. De eerste 72 uur na de lancering steeg de koers van deze munt met maar liefst 300%. Bedenk dat de koers na die stijging nog steeds op een laag bedrag van $ 0,00095 stond.

Deze cryptomunt is bedoeld als alternatief betaalmiddel. Er vindt steeds meer handel in deze munt plaats, en ook is het hier en daar mogelijk om er betalingen mee te verrichten.

Hoe koop ik Dogecoins?

Je wil Dogecoins kopen, hoe doe je dat? Wil je er niet in handelen zoals op een beurs, dan kun je het beste Dogecoin met iDEAL kopen. Je zet ze dan weg en verkoopt ze op een later moment weer. Hoe koop ik Dogecoins? Maak een account aan op Litebit. Houd er rekening mee dat er hierbij om verificatie van je ID wordt gevraagd. Dit moet bij elke broker of cryptobeurs, ook bij de buitenlandse aanbieders.

Maak gratis een account aan

Voordeel van Litebit is dat je hier met iDEAL kunt betalen. Bovendien heeft deze broker interne wallets waardoor je geen aparte digitale portemonnee hoeft aan te maken.

Heeft Bitvavo Dogecoin?

BItvavo is een Nederlandse crypto exchange oftewel een handelsbeurs. Heeft Bitvavo Dogecoin? Je, ook hier is deze cryptomunt verhandelbaar. Bij Bitvavo verhandel je de eerste € 1000 gratis, deze welkomstbonus ontvang je via de aanmeldlink.

Meld je aan bij Bitvavo

Wat kost Dogecoin?

Hoeveel 1 Dogecoin kost hangt van de actuele koers af. Houd wel rekening met transactiekosten. Die bedragen tussen de 0,10% en 2%. Een en ander is afhankelijk van de beurs waar je handelt of de broker waar je de cryptomunten koopt. Je moet ook niet kijken wat een Dogecoin kost maar wat het in de toekomst waard is.

Hoeveel wordt Dogecoin waard?

Voorspellen wat een cryptomunt waard wordt is een beetje voorspellen wat de winnende cijfers van de Staatsloterij zijn. Toch zijn er wel indicaties die richting een bepaald koersdoel wijzen. Hoeveel wordt Dogecoin waard? In het jaar 2021 steeg de koers plots naar 11 cent, toen naar 25 cent en uiteindelijk zelfs naar 50 cent. In 2022 staat de koers weer beduidend lager, ergens tussen de 15 en 25 cent.

Aanstichter van deze koersstijging was Elon Musk van Tesla. Hij is groot fan van Dogecoin en noemt zich zelfs de Dogefather. Daarnaast zijn er andere beroemdheden die (nog steeds) in Dogecoin stappen. Ook kun je op steeds meer plekken met deze munt betalen. Inmiddels is iedereen wel bekend met deze memecoin, en zijn er zelfs tegenhangers van uitgebracht. De bekende Shiba Inu coin (de ‘Dogekiller’) wist Dogecoin tijdelijk te overtreffen met betrekking tot de market cap.

Gaat Dogecoin naar 1 dollar?

Veel mensen vragen zich af of Dogecoin naar 1 dollar gaat. Dat is zeker mogelijk wanneer je bekijkt dat Elon Musk zich hier hard voor maakt. Elon wil namelijk Dogecoin naar de maan (to the moon) schieten, iets dat hetzelfde betekent als een enorme koersstijging. Maar of hem dat ook gaat lukken, dat is een tweede vraag.

Hoeveel Dogecoins zijn er?

In 2022 zijn er ongeveer 130 miljard Dogecoins in omloop. Er komen er steeds meer bij. Het maximale aantal is oneindig. Dit in tegenstelling tot Bitcoin waar er maximaal 21 miljoen van worden uitgebracht.

Is het erg dat er van Dogecoin oneindig veel bijkomen? Nee, dit maakt het juist een geschikt betaalmiddel. Van de euro’s en dollars komen er ook continu nieuwe bij. Dit heeft enerzijds met de groeiende economie en anderzijds met de groeiende bevolking te maken. Daarom is bitcoin ook niet geschikt als betaalmiddel maar is het digitale goud.

Hoe werkt Dogecoin?

Feitelijk werkt Dogecoin net als iedere andere cryptomunt. Je maakt het digitaal over of verstuurt het naar iemand anders, maar je kunt er ook in handelen (kopen en verkopen). Alle transacties worden vastgelegd op de blockchain.

Om die transacties te bevestigen vindt er een mining procedure plaats. Dit is een netwerk van computers dat met elkaar in verbinding staat. Zo kunnen transacties gevalideerd worden. Degenen die dit doen ontvangen een beloning in de vorm van Dogecoins. Op deze manier komen er weer nieuwe munten op de markt.

Prognose Dogecoin

Het is heel lastig om te bepalen of en wanneer je deze cryptomunt moet kopen. Hierbij kijk je naar de prognose Dogecoin oftewel: de Dogecoin toekomst. Niemand heeft een glazen bol, dus de toekomst voorspellen kan niet. Wel is het leuk om de prognose van Dogecoin uit het verleden te vergelijken met de huidige koers.

Zo hebben verschillende websites in april 2021 gezegd dat de koers van Dogecoin (die stond toen op 30 cent ) weer zou gaan zakken. Het omgekeerde gebeurde want hij steeg door naar € 0,50. Houd die soms maffe Elon Musk in de gaten, want die weet de koers ook vaak omhoog of juist omlaag te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.