Bijgewerkt: 27 maart 2023

De droom van velen: 10.000 euro per maand verdienen. Oftewel maandelijks € 10.000 op je bankrekening gestort krijgen. Hier zijn verschillende methoden voor, maar het is wel hard werken of juist ontzettend slim zijn. Let echter wel op wanneer je € 10.000 per maand verdient, want er komt dan veel op je af.

Hoe kun je 10.000 euro per maand verdienen?

Je moet wel een hele goede functie hebben om € 10.000 per maand te verdienen. Vaak gaat het dan om een leidinggevende functie, binnen de directie of groot aandeelhouder. Maar ook de zelfstandig ondernemer kan best 10.000 euro per maand verdienen.

Lukt dit de kleine zelfstandige of de gewone burger ook? Ja hoor, soms wel. Er zijn namelijk verschillende methoden waarmee je € 10.000 per maand verdient. Hieronder vind je een aantal van die methoden. Lees gelijk door tot onderaan want je ziet ook wat je aan belasting betaalt.

[do_widget id=custom_html-3]

Geld verdienen als vlogger

Het beroep vlogger oftewel YouTuber is betrekkelijk nieuw maar wel razend populair.  Verdien je hier 10.000 euro per maand mee? Sommige YouTubers lukt dit zeker. Ze halen hun inkomsten uit advertentievertoningen. Maar ook door het promoten van producten (of diensten). Om succesvol als vlogger aan de slag te gaan heb je als eerste een YouTubekanaal nodig.

Je kunt pas starten met het vertonen van advertenties wanneer je een minimaal aantal vertoningen en abonnees hebt. Je zult dus eerst flink wat views en volgers moeten verzamelen. Houd er rekening mee dat niet iedereen hier even succesvol en is.

Verdien 10.000 euro per maand met affiliate marketing

Ook met affiliate marketing kun je heel veel verdienen. De meesten blijven ergens op een verdienste van tussen de € 100 en € 500 per maand hangen. Maar met een zeer succesvolle website verdien je € 5000 per maand of nog wel meer. Heb je meerdere website dan lopende inkomsten enorm op.

Grote websites halen hier maandelijks makkelijk € 20.000 mee binnen. Maar dan moet je wel minimaal 1 miljoen tot wel 5 miljoen bezoekers per maand hebben. Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van bedrijven of aanbieders. Hiervoor krijg je per klik of per sale voor betaald.

Het online marketingbureau

Er gaat ontzettend veel geld om in online marketing. Met name zoekmachine optimalisatie is erg geliefd. Alle websites of webshops willen immers bovenaan in de zoekresultaten staan. Marketingbureaus springen je handig op in met verschillende diensten.

De meest slimme online marketingbureaus verdienen hier maandelijks tussen de € 10.000 en € 50.000 mee. Vergis je niet, ook de zzp SEO-specialist kan makkelijk € 25.000 per maand binnenhalen. Het is de SEO specialist met de beste praatjes die het van zijn collega’s wint.

[do_widget id=text-19]

Beroepen waarmee je (minimaal) € 10.000 verdient

Je hoeft niet altijd als ondernemer aan de slag te gaan. Er zijn ook genoeg beroepen in loondienst waarmee je ontzettend goed verdient. Zo betalen de beroepen accountant, advocaat, chirurg en commercieel directeur als de beste.

Een en ander hangt natuurlijk ook van je inzet, ervaring maar ook de werkzaamheden af. Zo kun je als advocaat aan de slag gaan maar wanneer je geen klanten/cliënten hebt dan schiet het natuurlijk niet op.

Verdien 10.000 euro per maand met een van deze beroepen. Je moet er wel een diploma voor hebben (in de meeste gevallen  dan). Vaak kom je dan toch op minimaal hbo niveau maar vaak nog universitair uit. Het is dus even flink doorstuderen.

Het uurloon van een freelancer

€ 10.000 per maand verdienen kan, zoals eerder gezegd, ook als freelancer. Maar hiervoor moet je wel een hoog uurloon hanteren. Stel dat je 40 uur per week werkt. Hiervan besteed je 10 uur per week aan administratieve taken en 30 uur per week werk je voor opdrachtgevers. Met een uurloon van € 80 zou je dan uitkomen op € 10.400 per maand. Mits je helemaal geen vakantie of vrije dagen opneemt.

De meeste zelfstandige ondernemers werken tot wel 60 uur per week, waarvan zeker 40 uur voor opdrachtgevers. Met een uurloon van € 70 kom je dan uit op € 12.133 per maand. Tel hier wat vakantiedagen vanaf en je zit nog steeds boven de € 10.000 per maand.

Je ziet, je kunt als freelancer heel veel verdienen maar het is ook hard werken. En goede klanten zoeken en behouden, dat is misschien nog wel het belangrijkste.

10.000 euro per maand verdienen: dit betaal je aan belasting

Voor niets gaat de zon op, je betaalt altijd belasting. Heb je een BV dan moet je een minimumbedrag aan salaris uitkeren. Als zzp’er wordt de complete nettowinst gelijk als inkomen gezien.

Hoe dan ook, over inkomen betaal je belasting. Vanaf 2020 geldt er met betrekking op de inkomstenbelasting een tweeschijvenstelsel. Dit ziet er zo uit:

  • Tot € 68.507: 37,35% inkomstenbelasting
  • Vanaf € 68.507: 49,50% inkomstenbelasting

In 2021 wordt de eerste schijf verlaagd naar 37,10%. De tweede schijf blijft ongewijzigd (49,50%). Als zelfstandig ondernemer betaal je ook nog altijd de zvw premie, ondernemers betalen 5,45% (2020).

Stel dat je exact € 10.000 per maand verdient. Je hoeft niet over het hele bedrag belasting te betalen want je maakt aanspraak op wat fiscale voordelen. Hieronder zie je twee rekenvoorbeelden. Het eerste betreft een IB-ondernemer (eenmanszaak) en het tweede een DGA ondernemer (bv).

  • Eenmanszaak: € 120.000 per jaar bruto wordt € 76.315 per jaar netto
  • DGA ondernemer: € 120.000 per jaar bruto wordt € 65.805 per jaar netto

Nu lijkt het heel aantrekkelijk om je bij een eenmanszaak te houden maar met een omzet van € 10.000 per maand of meer is een besloten vennootschap veel  beter. Je betaalt namelijk op de eindstreep minder belasting.

Dit hou je dus netto over

Let op: bovenstaande rekensommen zijn voorbeelden. Je kunt je natuurlijk geen rechten aan ontlenen. De belastingregels kunnen namelijk ontzettend snel veranderen en ook de situatie is voor iedereen anders.

Maar wanneer je € 10.000 per jaar bruto als zzp’er verdient dan hou je hier maandelijks ongeveer € 6359 netto aan over. Wat natuurlijk helemaal niet verkeerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.