Bijgewerkt: 27 maart 2023

Heb jij een geweldig product dat het goed (gaat) doen op de Aziatische markt? Je kunt dit product verkopen op AliExpress. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel. Ik heb alle ins & outs voor jou uitgezocht.

Aliexpress & Shopify Dropshipping Gids

Engelse variant, maar voor een bedrag van nog geen € 3 hoef je het niet te laten.

Verkoper worden op AliExpress (Alibaba)

AliExpress is een Chinese webwinkel en onderdeel van Alibaba. Deze twee namen worden vaker door elkaar gebruikt. Let op: Alibaba is het B2B platform, AliExpress het B2C onderdeel. In principe is AliExpress geen één webwinkel, maar een overkoepelende webshop. Duizenden (kleine) webwinkeliers bieden via dit platform hun producten aan. Dit concept is zo populair, dat het wereldwijd klanten trekt.

Niet altijd interessant om verkoper op AliExpress te zijn

AliExpress staat vooral bekend om het brede aanbod tegen spotgoedkope prijzen. Vooral Europeanen en Amerikanen bestellen heel wat bij deze webwinkelgigant. Veel producten zijn btw vrij, vooral wanneer de waarde onder € 22 ligt (Europa). De grondstoffen en productieprijzen liggen in Aziatische landen een stuk lager. Dit maakt het aanbod écht goedkoop.

Voor Chinese ondernemers, waar de maandlonen tussen de € 300 en € 500 per maand liggen, is de verkoop via AliExpress lucratief. Wat heb je er als Nederlandse verkoper te zoeken? Niet veel, want vaak ben je duurder dan je concurrenten. Er is echter een uitzondering op deze regel.

Goede kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs

Europeanen kopen bij AliExpress vanwege de lage prijs. Aziaten zijn juist op zoek naar kwalitatief goede producten. Want daar gaat het bij de Aziatische producten vaak mis. In Europa hanteren we namelijk strenge regels met betrekking tot de veiligheid en kwaliteit van producten. Er zit zelfs een keurmerk op veel van deze producten. Elektrische apparaten moeten aan veiligheidseisen voldoen. Dit geldt ook voor speelgoed.

Aziatische elektrische apparaten, speelgoed en andere artikelen zijn niet onderworpen aan kwaliteitstests. Hierdoor zijn Europese artikelen in China erg gewild. Mits ze niet te duur zijn, want het inkomen ligt hier een stuk lager. Bied jij een goede kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs, dan zit je op AliExpress goed.

Hoe verkopen op AliExpress: aanmelden

Jij kunt je als Nederlandse (of Belgische) webwinkelier aanmelden bij AliExpress. Dit doe je via de aanmeldlink. Het aanmelden verloopt via een aantal stappen:

  • Invullen e-mailadres en nieuw wachtwoord
  • Binnen 60 seconden verifiëren
  • Bedrijfsinformatie invullen
  • Vereiste documenten uploaden
  • Akkoord gaan met de voorwaarden

Let op, bij business information wordt er gevraagd naar de Taks Country. Dit kun je slechts eenmaal invullen. Je hebt de keuze uit Italië, Rusland, Spanje en Turkije. Je ziet dat Nederland hier niet bijstaat. Iets verderop kun je wel het Nederlandse (of Belgische) bedrijfsadres invullen.

Welke Tax Country moet je kiezen? Dit hangt ervan af via welk land jij je producten verstuurt. Kies in ieder geval voor Spanje of Italië. Kijk ook even goed naar de douaneregels van deze landen. In Italië is het normaal om geweigerde pakketten binnen 2 weken bij de douane weg te halen. Doe je dit niet, dan krijg je te maken met opslagkosten. Mogelijk komt je bedrijf dan ook op een zwarte lijst te staan. Hoe dit in Spanje is geregeld, is mij onbekend.

Producten verkopen op AliExpress

Na het aanmaken van een account en het invoeren van je bedrijfsinformatie, ben je officieel verkoper op AliExpress. Je kunt nu beginnen met het toevoegen van je producten. Zorg voor duidelijke productfoto’s. Maak een omschrijving in het Engels. Hoewel Nederlands een ondersteunende taal is, wordt het Nederlands naar een andere taal vaak slecht vertaald. Door gebruik te maken van de Engelse taal ziet de vertaling er al een stuk beter uit.

Producten verkopen op AliExpress werkt hetzelfde als dat je een eigen webwinkel doet. Je moet nu alleen rekening houden met buitenlandse klanten. Dit betekent communiceren in het Engels (of een cursus Chinees volgen). Verder krijg je ook te maken met hogere verzendkosten. Dit kun je op twee manieren oplossen:

  • De klant laten betalen voor de verzendkosten
  • Gratis verzenden en de verzendkosten doorberekenen in de prijs

Informeer van tevoren hoe hoog de verzendkosten zijn. Je verzendt namelijk niet alleen naar China maar mogelijk ook naar Rusland, Frankrijk, Amerika of waar dan ook ter wereld. Zeevracht is goedkoper dan verzenden per vliegtuig. Met deelvracht deel je de kosten, maar duurt het verzenden wel langer.

Zoek naar goedkope alternatieven. Bedenken ook dat het goedkoper is om een grote hoeveelheid pakketten te versturen dan een enkel pakket. Probeer daarom zoveel mogelijk bestellingen naar eenzelfde land op te sparen. Dat scheelt je echt in de verzendkosten.

Wil jij een echte GeldKip worden er nog meer verdienen? Bekijk dan ook eens de mogelijkheden om AliExpress producten door te verkopen. Je bestelt producten uit China en verkoopt deze in Nederland. Het is maar een idee ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.