Bijgewerkt: 27 maart 2023

Benieuwd naar het vermogen Hardwell? Deze DJ en zakenman verdient heel wat geld. Niet alleen als dj, hij heeft namelijk ook zijn eigen chatbot ontwikkeld. Ontdek hoe hoog het vermogen van een van de beste Dj’s ter wereld is.

Hardwell – Robbert van de Corput

Weet jij wie Robbert van de Corput is? Deze naam zegt je waarschijnlijk niet zoveel. Zijn artiestennaam is Hardwell. Kijk, nu gaat er een belletje rinkelen. Robbert van de Corput is in 1988 in Breda geboren. Hij is als Nederlandse diskjockey actief in de house- en dance hardstyle.

In het jaar 2011 bracht hij samen met DJ Tiësto het nummer Zero 76 uit. In 2018 was hij in het glazen huis (3FM) te zien. Hij is meerdere malen tot de beste dj ter wereld uitgeroepen. Hartwell is niet alleen een bekende DJ maar zeker ook een zakenman. Zo is hij actief op de blockchain. Zonder tussenkomst van partijen ontvangt hij via de blockchain direct geld voor zijn muzieknummers. Hiermee was Hardwell de eerste dj op de blockchain.

Robbert van der Corput werd ook bekend om zijn Facebook Messenger chatbot. Een chatbot is handig om in gesprek te komen met bedrijven. Het automatiseert reacties via Facebook Messenger.

Vermogen Hardwell: wat verdient hij?

DJ Hardwell is de op twee na best betaalde Nederlandse dj. Hieronder zie je wat de nummer 1 en 2 rijkste dj’s per jaar verdienen:

  • Tiësto: 34,6 mln.
  • Martin Garrix: 14,5 mln.

Hardwell heeft een uurloon van ongeveer €80.000. Hiermee komt zijn jaarsalaris op 11,8 miljoen euro uit.

Het geschat vermogen Hardwell ligt op ongeveer 16 miljoen euro. Ter vergelijking: zijn collega DJ Tiësto heeft een vermogen van ongeveer 100 miljoen euro.

Andere goed verdienende diskjockeys:

  • Armin van Buuren (10,2 mln. per jaar)
  • David Guetta (13 miljoenen per jaar)
  • Afro Jack (8,7 mln. per jaar)

Wat verdient een DJ per optreden?

Wil je een DJ inhuren, dan moet je soms diep in de buidel tasten. Een top dj verdient gemiddeld tussen de €50.000 – €70.000 per week. Er zijn echter ook periodes dat ze helemaal geen optreden hebben. Er zijn natuurlijk ook Dj’s die zeer slecht betaald krijgen. Een bruiloft DJ ontvangt gemiddeld €300 tot €700 per avond. Een diskjockey in een café of nachtclub ontvangt tussen de €100 en €250 per avond. Dit is vaak wel inclusief drankmuntjes of gratis drank.

Wat verdient een DJ per optreden wanneer het een student is? Beginnende dj’s mogen blij zijn met een vergoeding tot €100. Soms komt dit niet boven de €50 uit, vooral niet wanneer ze op een studentenfeest of verjaardagsfeest draaien. Dit soort deejays doet het vooral om bij te leren en om naamsbekendheid op te bouwen. Iedereen moet onderaan beginnen.

Dj worden – de juiste apparatuur

Wie dj wil worden, heeft hier heel wat voor nodig. Met een dj controller bedien je de software op laptop of computer. Zo is het mogelijk om muziek in elkaar te mixen.

Dan is er ook nog de DJ mixer of het mengpaneel. Deze is verbonden tussen de draaitafels of mediaspelers. Het hangt ervan af of je voor een dj controller of mixer gaat.

Dit zijn de beste mengpanelen

Dan is er ook nog de dj gear. Dit is eigenlijk alles wat een diskjockey nodig heeft, van platenkoffer tot koptelefoon en van luidsprekers tot mini beamer.

Naar alle DJ gear

Dj worden is geen goedkope hobby. Een simpele controller is verkrijgbaar vanaf €50, maar loopt al snel op tot meer dan €1000. Dit geldt ook voor het mengpaneel. Het Denon DJ X1800 mengpaneel heeft zeer veel functies, maar kost wel ruim €1400. Ga je voor de allerlaagste prijs, dan ben je voor ruim €40 klaar. Moet je wel nog een laptop of PC hebben, en aan muziek zien te komen. Met een beetje oefenen kom je al snel een heel eind. Misschien wel tot aan het vermogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.