Bijgewerkt: 27 maart 2023

Hoe je geld verdient met het delen van je video’s

Video marketing gebruik je om producten of diensten te promoten. Het vergroot ook de betrokkenheid van het publiek. Video’s zijn aantrekkelijker dan geschreven tekst en afbeeldingen. Logisch dat videomarketing zo populair is. Vandaag bespreek ik de voor- en nadelen van video marketing en hoe je hier geld mee verdient.

Video Marketing in het kort

Video marketing omvat het gebruik van video’s voor verschillende marketingdoeleinden. Dit zijn:

  • Het promoten van producten of diensten
  • Het vergroten van de betrokkenheid van het publiek
  • Het opbouwen van merkbekendheid

Met video’s hoe je het publiek en informeer je over producten of diensten. Het is vooral voor bedrijven interessant. Maar ook voor (andere) ondernemers en particulieren. Het is namelijk een goede manier om online geld te verdienen.

Voordelen van video marketing

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van videomarketing. Ten eerste trekt video marketing de aandacht van het publiek. Mensen zijn visueel ingesteld en reageren beter op video’s dan op tekst of afbeeldingen. Ten tweede vergroot videomarketing de betrokkenheid van het publiek. Video’s hebben de mogelijkheid om emoties over te brengen, iets dat me tekst een stuk lastiger is.

Video marketing verhoogt de conversiepercentages. Dit komt omdat video’s een betere kijk op een product of dienst bieden. Dit overtuigt mensen om een aankoop te doen.

Waar je rekening mee moet houden

Voor video’s maakt moet je weten doelgroep is. Doe onderzoek naar de interesses van de doelgroep en hoe je hen aanspreekt. Denk ook na over de boodschap die je wilt overbrengen. De boodschap moet duidelijk en beknopt zijn. Ook moet je nadenken over de stijl van de video. De stijl moet passen bij de boodschap en de doelgroep.

Nadelen van video marketing

Helaas kleven er ook wat nadelen aan video marketing. Ten eerste is het maken van video’s duurder dan het maken van andere soorten inhoud. Ten tweede is het maken van video’s tijdrovend. Het kost tijd om de video te plannen, op te nemen, te bewerken en te publiceren. Als laatste kunnen sommige mensen afhaken bij het bekijken van een video, al helemaal als deze te lang of saai is.

Vier verschillende soorten video’s

Er zijn vier typen video’s die je kunt maken. Elke video heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

1. Turtorial video’s

Tutorial video’s geven een stapsgewijze instructie over hoe je iets moet doen. Deze video’s zijn populair omdat ze mensen helpen om een ​​taak te doen. Het belangrijkste voordeel is dat ze mensen helpen om iets te leren en hun leven gemakkelijker te maken. Het nadeel is dat deze video’s niet zo entertainmentgericht zijn en dus mogelijk niet zoveel kijkers aantrekken.

2. Gaming video’s

Gaming video’s zijn video’s die gameplay laten zien. Ze worden vaak door gamers gemaakt. Deze video’s zijn populair omdat ze entertainment bieden. Ze helpen kijkers te leren over een bepaald spel. Het voordeel van gaming video’s is dat je er een groot publiek mee aanspreekt. En veel kijkers kunnen trekken. Het nadeel is dat deze video’s vooral aantrekkelijk zijn voor gamers en dus niet zo interessant zijn voor andere doelgroepen.

3. Productreview video’s

In productreview video’s beoordeel je producten. Deze video’s helpen mensen om te beslissen welk product ze moeten kopen. Het voordeel is dat je met deze video’s mensen echt helpt bij het maken van een goede beslissing. Een nadeel is dat deze video’s mogelijk bevooroordeeld zijn. Al helemaal wanneer je wordt betaald voor het promoten van een product.

4. Commentaar video’s

Je kunt ook voor commentaar video’s gaan. Dit zijn video’s waarin je jouw mening deelt over een bepaald onderwerp. Deze video’s bieden entertainment. Je helpt er mensen mee om verschillende perspectieven over onderwerp te horen. Deze video’s zijn soms controversieel. Als maker ontvang je soms veel kritiek.

Geld verdienen met video marketing

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met video marketing. Bijvoorbeeld door het tonen van advertenties in of rondom de video. Maak hierbij gebruik van het advertentienetwerk Google AdSense. Dit advertentienetwerk toont advertenties tijdens de video en jij ontvangt een percentage van de advertentie-inkomsten.

Je kunt ook kiezen voor sponsordeals. Een bedrijf betaalt jou om een product in een video te promoten.

Waar je het meeste mee verdient

Welk soort video levert het meeste geld op? Tutorial video’s en productreview video’s zijn vaak populair bij mensen die een aankoop willen doen. Je weet dan in ieder geval zeker dat je publiek bereid is om geld uit te geven. Gebruik dit soort video’s om producten of diensten te promoten.

Gaming video’s genereren veel views. Bij deze video’s zou je automatisch advertenties kunnen plaatsen. Commentaar video’s zijn bedoeld voor mensen met een brede interesse in verschillende onderwerpen. Dit biedt verschillende verdienmodellen.

Het is niet te zeggen waar je het meest mee verdient. Dit hangt namelijk het aantal abonnees en views af. Maar ook van de intentie van het publiek. De meeste mensen verdienen hier enkele honderden euro’s per maand mee.

Kun je rijk worden met het delen van video’s?

Ja, het is zeker mogelijk om een passief inkomen uit videomarketing te halen. Ik kan geen garantie geven dat je er rijk van wordt. Toch is het sommige mensen gelukt, ze verdienen meer dan € 10.000 per maand. Het succes van video marketing hangt af van de kwaliteit van de video’s, de doelgroep en de concurrentie op de markt.

Mijn bevindingen

Natuurlijk heb video marketing ook wel eens uitgeprobeerd. Ik merkte dat ik niet zo goed ben met het maken van video’s. Ik vind vooral dat er veel tijd in gaat zitten. Bovendien heb je er creativiteit voor nodig.

Investeer in kwaliteit en relevantie. Vaak heb je goede apparatuur en software nodig. Dit is een vereiste voor het maken van professionele video’s. Ook moet je veel tijd investeren in het bedenken van een goede inhoud en interessante onderwerpen.

Houd er rekening mee dat enige tijd duurt voordat je middels video marketing geld verdient. Je moet eerst een trouw publiek opbouwen. Bovendien wordt hier video’s opvallen tussen de vele anderen.

SEO-tips

Het is handig wanneer de video’s goed worden gevonden. Daarom heb ik wat SEO tips die je helpen bij het verbeteren van je video marketing.

Doe onderzoek naar relevante zoekwoorden. Gebruik deze in de titel, beschrijving en tags van je video. Dit helpt om je video hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen. Het is goed om te weten dat YouTube niks anders dan een soort zoekmachine is, maar dan voor het vinden van video’s.

Zorg dat je video’s voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met gehoorproblemen. Voeg ondertiteling aan je video toe. Ook handig voor mensen die de taal niet zo goed spreken.

Deel je video op sociale media en andere kanalen. Dit doe je om meer kijkers te krijgen. Hoe meer views en engagement je video heeft, hoe hoger het in de zoekresultaten staat.

De thumbnail van je video is het eerste wat mensen zien wanneer ze naar video’s zoeken. Zorg dus voor een aantrekkelijke afbeelding die de inhoud van je video goed weergeeft.

Maak korte video’s. Wanneer deze te lang is dan verliest de kijker zijn geduld en interesse. Voor social media houd je een lengte aan die tussen 30 seconden en 2 minuten ligt. Op YouTube zijn video’s met een lengte van 2-10 minuten geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.