Bijgewerkt: 28 maart 2023

Bitcoin is in de periode 2017-2022 erg populair geweest. Die populariteit lijkt nu af te nemen. Natuurlijk wordt er nog steeds in geïnvesteerd, maar de volgende hype na bitcoin is alweer op komst. Je geld op een veilige manier investeren? Volg de nieuwe hype en wie weet levert het meer op dan je zou verwachten.

Van bitcoin naar ethereum

Investeer je in cryptocurrency en ben je op zoek naar de volgende hype na bitcoin? Dan moet je zeker ethereum in de gaten houden. Dit is de op twee na grootste cryptomunt. Bitcoin is in 2021 met 73% gegroeid. Ethereum groeide in die zelfde periode met 461%.

Dat is nog niet alles want over een periode van vijf jaar groeide bitcoin 4808% en ethereum 48.716%. Dat is 10 keer zoveel! De verwachting is dat ethereum ooit bitcoin in gaat halen. Dit kan zomaar binnen enkele jaren plaatsvinden, misschien nog wel eerder.

Volgende hype na bitcoin: memecoins

Om nog even bij cryptocurrency te blijven, ook memecoins krijgen steeds meer aandacht. Vooral dogecoin en shiba inu coin gaan de strijd met elkaar aan. Deze twee munten zijn ooit voor de grap bedacht, maar veel investeerders hebben ze als serieus project opgepikt.

Sommigen zijn van mening dat deze twee munten nooit meer hun ATH gaan halen. Bedenk echter dat al ruim 25% van de jongeren in cryptocurrency investeert. Wanneer dit toeneemt, en dat gaat zeker gebeuren, zal ook de vraag naar dit soort memecoins stijgen. Een volgende hype is het logische gevolg.

In goud investeren

Wanneer het economisch slechter gaat of wanneer er zorgen zijn rondom inflatie, dan zoeken beleggers naar een veilige investering. Hierbij doen ze risicovolle producten waaronder cryptocurrency van de hand. Goud is redelijk stabiel en waardevast, hoe goed of slecht de economie ook draait.

Merk je dat het met de economie de verkeerde kant opgaat? Beleg een gedeelte van je spaargeld in goud. Niet direct de volgende hype na bitcoin maar wel een stuk veiliger. Hoewel je die garantie natuurlijk nooit krijgt.

Nieuwe rage: in speelgoed investeren

Met speelgoed kun je winsten tot wel 600% behalen. Het gaat hier dan om nostalgisch speelgoed in de originele verpakking. Denk hierbij aan barbiepoppen, lego, Star Wars of ander speelgoed. Speelgoed uit de vorige eeuw is erg geliefd. Maar ook al het speelgoed dat drie jaar of langer niet geproduceerd wordt.

Het gemiddelde jaarlijkse rendement op speelgoed bedraagt 11%. Maar let op want speelgoed kan ook in waarde dalen. Bijvoorbeeld omdat er nog teveel van in omloop is of omdat het niet in de originele en gesloten verpakking zit.

Pokémon kaarten

Nog een hype die naast bitcoin al enige tijd gaande is: Pokémonkaarten. Vooral mensen in de leeftijd van 18-40 jaar voelen zich hiertoe aangetrokken. Pokémonkaarten verzamel je, ruil je met anderen en je kunt er uiteindelijk geld aan verdienen. Zeldzame kaarten zijn namelijk veel geld waard.

Tip: koop een aantal setjes en maak de verpakking vooral niet open. Die setjes zijn over een paar jaar misschien wel heel veel geld waard.

NFT’s (non-fungible tokens)

Misschien heb je wel eens van NFT’s gehoord. Dit is een bewijsstuk van een digitaal voorwerp. Dat digitaal voorwerp kan van alles zijn, van een kunstwerk tot een item in een game. Een NFT is een token die als eigendomsbewijs fungeert. De token is niet na te maken of inwisselbaar, wel kun je het digitale voorwerp en hiermee de toon kunnen doorverkopen.

NFT’s zijn zeker de volgende hype na Bitcoin. Er werden in 2021 digitale kunststukken voor meer dan $ 600.000 verkocht.  De digitale wereld breidt zich steeds verder uit, dus het is niet ondenkbaar dat straks iedereen hierin duikt. En dus ook in het bezit is van een of meerdere NFT’s.

Een bekend online spel dat niet alleen op de blockchain maar ook met NFT’s werkt is The Sandbox. Dit is een cryptocurrency die tot de zogenaamde metaverse coins behoort. De bijbehorende coin is in 2021 enorm hard in waarde gestegen. Houd er rekening mee dat deze stijging in 2023 misschien opnieuw begint.

Ook andere metaverse coins moet je goed in de gaten houden. Je komt dan toch weer uit bij het investeren in cryptocurrency, maar bedenk dat dit soort coins ook wordt gebruikt voor de aankoop van NFT’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.