Bijgewerkt: 1 december 2023

De voordelen en nadelen van volgers kopen.

Wanneer je geld verdient via het internet dan wil je dit zo snel mogelijk realiseren. Het helpt om een bekende website of een groot social media-account te hebben. Anderen zien je hierdoor sneller als autoritair. Ze zullen eerder zaken met je doen of iets bij jou kopen.

Het kan lastig zijn om je Instagram account snel te laten groeien. Daarom is volgers kopen voor Instagram zo interessant. Het is niet zo dat je er echte volgers voor krijgt, maar je gloednieuwe account ziet er een beetje gevuld uit.

Zo werkt het

Volgers kopen op Instagram werkt heel eenvoudig. Er zijn tientallen sites die, tegen betaling, volgers of likes voor jou regelen. Je hoeft alleen maar je gebruikersnaam en het aantal gewenste volgers of likes in te vullen. Je betaalt online en nu is het wachten: binnen enkele minuten heb je er een paar volgers bij.

Afhankelijk van hoeveel volgers je besteld hebt, neemt het aantal binnen enkele uren tot dagen toe.

Is volgers voor Instagram kopen wel betrouwbaar?

Vroeger zaten er veel oplichters tussen. Tegenwoordig leveren de meeste websites wat ze beloven: Instagram volgers. Maar ze zijn niet allemaal betrouwbaar. Er zitten zeker aanbieders tussen waar je volgers bestelt, ervoor betaalt en vervolgens helemaal niks geleverd krijgt.

Dat is weggegooid geld en je staat met je rug tegen de muur. Je kunt namelijk geen contact opnemen. Of je kunt klagen wat je wil, je krijgt je geld niet.

Wil je Instagramvolgers kopen dan is het handig om vooraf te kijken of de aanbieder wel een betrouwbare partij is. Maar hoe doe je dat? Hieronder enkele aandachtspunten.

1. Controleer de domeinnaam

Een betrouwbare website heeft meestal een professionele en herkenbare domeinnaam. De naam is logisch voor de inhoud van de website. Wees voorzichtig met websites die een afwijkende of verdachte domeinnaam hebben.

Oké het controleren van de domeinen zegt niet alles over betrouwbaarheid hiervan. Maar je kunt ook kijken hoe lang de domeinnaam al bestaat. Dit doe je via Whois-domain of Sidn. Wanneer de domeinnaam sinds enkele weken bestaat dan is het beter om nog even af te wachten. Kom over een paar weken bij deze aanbieder terug en kijk of hij dan nog steeds bestaat.

2. Controleer de HTTPS-beveiliging

Wanneer je Instagramvolgers koopt dan betaal je in veel gevallen via internetbankieren. Er zijn enkele andere betaalmogelijkheden maar het gaat allemaal via het internet. Daarom is het belangrijk dat de website over een beveiligde verbinding beschikt.

Een betrouwbare website maakt gebruik van HTTPS, wat betekent dat de communicatie tussen jouw browser en de website versleuteld is. Je kunt dit zien aan het groene hangslotje in de adresbalk van de webbrowser en aan de “https://” in de URL. Wees voorzichtig met websites die alleen HTTP gebruiken, deze zijn mogelijk onveilig.

3. Controleer de inhoud van de website

Kijk goed naar de inhoud van de website. Let op de kwaliteit van de informatie. Wanneer je denkt dat er misleidende of ongeloofwaardige informatie op de website staan dan is het beter om deze site te verlaten.

4. Controleer de reputatie van de website

Dit is het belangrijkste gedeelte van de zoektocht naar Instagram volgers. Voordat je ze bij een aanbieder koopt moet je eerst de reputatie van de website controleren. Zoek naar recensies, beoordelingen en feedback van andere gebruikers.

Wees voorzichtig met websites waarover je negatieve feedback of klachten vindt. Maar wees ook voorzichtig met websites die alleen maar positieve feedback ontvangen. Kijk eens op Trustpilot. Krijgt een aanbieder alleen maar positieve reviews van mensen die slechts 1 review op Trustpilot hebben geplaatst? Grote kans dat het hier om valse reviews gaat.

5. Controleer de contactgegevens

Je wil snel wat volgers voor Instagram kopen. Natuurlijk kijk je even of de website betrouwbaar is, maar wat je vergeet is om de contactgegevens te controleren. Er moet een fysiek adres, een telefoonnummer en een e-mailadres op de website staan. Wanneer je alleen maar contact krijgt middels een contactformulier dan mag je aan de betrouwbaarheid twijfelen.

Een goede en een slechte aanbieder

Natuurlijk heb ik zelf getest of volgers kopen voor je Instagram account wel zo betrouwbaar is. Ik selecteerde twee aanbieders:

  • Followers.net
  • Boostgram.nl

Bij Followers.net betaalde ik 3 euro voor 100 volgers. Op zich niet zo duur, maar zijn ze wel betrouwbaar? Ja, ik kreeg netjes mijn 100 volgers. Het waren er zelfs iets meer, in totaal 106. Die werden binnen het uur na het afronden van de bestelling geleverd.

Natuurlijk waren het allemaal buitenlandse volgers en zo te zien ook nepaccounts. Grote kans dat die in de toekomst geblokkeerd worden en ik mijn volgers kwijt ben. Maar wanneer je een gloednieuw Instagramaccount hebt dan is dit eigenlijk een leuke opvulling.

Over Boostgram.nl ben ik minder tevreden. Ik kwam ze via een Google advertentie tegen. Ik betaalde hier € 1,99 voor 100 volgers. Die kreeg ik nooit geleverd. Overigens had ik dit kunnen weten, want er staan geen contactgegevens op boostgram.nl. Bovendien maak je geld naar een Duitse bankrekening over, voor een Nederlandse site een beetje vreemd.

Wat gebeurt er als je volgers koopt?

Het kopen van volgers verhoogt je volgersaantallen. Dit kan anderen stimuleren om jou te gaan volgen. Dit komt omdat niemand zich bij een leeg account aan wil sluiten.

Meestal zijn het influencers, bedrijven of organisaties die volgers kopen. Of mensen die voor hun passief inkomen afhankelijk zijn van social media. Dit doen ze om een grote online aanhang te creëren of om een imago van populariteit op te bouwen.

Het nadeel van gekochte volgers is gaat het meestal om nep- of inactieve accounts gaat. Die zijn niet betrokken bij je inhoud. Ze zullen waarschijnlijk niet reageren, liken, delen of commentaar geven op je posts. Dit zorgt voor lage betrokkenheidscijfers. Er ontstaat een onnatuurlijke verhouding tussen het aantal volgers en de betrokkenheid bij je inhoud, wat ongeloofwaardig overkomt.

Sociale media platforms zoals Instagram en Twitter hebben strikte beleidsregels tegen het kopen van volgers. Ze gebruiken geavanceerde algoritmen om nepaccounts en inauthentieke activiteiten op te sporen. Wanneer je account betrapt wordt dan volgt er een straf. Bijvoorbeeld het verwijderen van volgers, het beperken van de zichtbaarheid van inhoud of het schorsen of verbannen van accounts.

Beschadigde reputatie en geldverspilling

Het gebruik van nepvolgers kan je reputatie schaden, zowel online als offline. Wanneer anderen ontdekken dat je volgers hebt gekocht, doet dit afbreuk aan je geloofwaardigheid. Je echte volgers verliezen hun vertrouwen in jou.

Het kopen van volgers is eigenlijk een verspilling van geld. De gekochte volgers voegen geen waarde aan je inhoud, merk of bedrijf toe.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.